Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

666teen 

všechny recenze uživatele

Film je fakt pěkná Deppka, pan režisér hraje jako o život (tady vlastně doslova), Brando je psyko nevídané a skládka v hlavní roli neuvěřitelně bezútěšná. Kdo mě ale překvapil nejvíc je Iggy Pop. Ve filmu se jen mihne, ale pokud opravdu složil hudbu k tomuhle filmu, tak klobouk dolů, tohle bych od praotce punku nečekal. Bravo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp naplno projevil svůj mysteriózní talent a vdechl filmu spoustu čistého,avšak přece tak trpkého kouzla, které musí uváznout snad v každém, kdo se s tímto filmem setká. Oproti němu pak působí několikaminutový projev Marlona Branda jako z jiného světa, včetně jeho dokonalého vzhledu, účesu. Myslím si, že se jedná asi o jeho nejsurrealističtější podobu, s jakou se opovážil vstoupit na filmová plátna. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Myslím, že väčšina užívateľov tejto stránky sa zhodne na tom, že Johnny Depp je jedným z najlepších hercov súčastnosti. Samozrejme najvýstižnejšie o tom vypovedá samotná Deppova filmografia, v ktorej už viac ako dvadsať rokov nachádzame viaceré skvelé kúsky. A o tom, že je to herec extratriedy ma presvedčil aj Bojovníkom. Horšie to je už však za samotnou kamerou. Klobúk dole pred takým Redfordom, ktorý exceluje aj ako herec, aj ako režisér. Je len niekoľko mien, ktoré to dokážu na oboch frontoch. A bojím sa, že Depp ním nie je. Nevýrazná réžia, plochý scenár (na ktorom sa podieľal aj on). Prvotná myšlienka je fajn, no v celku som filmu vôbec neuveril. Škoda. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se za svůj režijní debut nemusí vůbec stydět, i když místy na mě byly záběry až moc rozvleklé. Bojovník hodně hraje na city, takže můj celkový dojem tím je dost zkreslený, ale i tak můžu doporučit. Ale nedoporučoval bych tenhle snímek v depresivní náladě, protože moc pozitvních myšlenek v něm není. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Zasral jsem si gatě. Bylo to dvaceticentimetrový hovno ve tvaru zvonu. Hodně tvrdý, až zbytečně moc." V poslední době tak nějak zjišťuju, že můj mladistvý hlad po nezávislých inteligentních klubových filmech silně vyprchal a můj vkus se tlačí čím dál tím víc k zábavnému béčku, nedej bože dokonce k bezduchému mainstreamu:). Bohužel/bohudík, Johny Depp v roce 1997 zrovna do podobné sorty nezávislých intelektuálů patřil a ve stejném roce také v tomto směru dosáhnul svého vrcholu, když se rozhodnul sám posadit na režisérskou židli. Příběh Bojovníka si pohrává s klasickým faustovským tématem. Zoufalý hrdina (Depp) upíše svou duši (tělo) ďáblu (pracháč Brando) a my sledujeme jak využije lhůtu, která mu do doby splacení dluhu zbývá. Není to sice špatné, ale je to hodně pomalé a taky nudné. Pokud máte podobné nezávislé filmy rádi, klidně si hvězdu nebo dvě přidejte, takhle ty tři ale myslím docela sedí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Producenti nabídli Deppovi rozpočet pět miliónů dolarů pod podmínkou, že ve filmu bude hrát. Když účinkování přislíbil Marlon Brando, rozpočet se zvýšil na sedm milionů dolarů. (Petrus1)
  • Premiéra proběhla 10. května 1997 na filmovém festivalu v Cannes. (Petrus1)
  • Film v Evropě získal řadu obdivovatelů, ale v USA zůstal neznámý. (Petrus1)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama