Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná záležitost pro menší děcka, která je však díky "akčním" scénám a relativní krátkosti bez problémů k přežití. Pouze pasáže ve kterých se vyskytují vosy jsou zdařilé. Zbytek je neškodná až nezajímavá pohádka s násilně podaným ponaučením. Třetí * je za zážitek, který přináší IMax 3D verze, která jasně naznačuje jaký potenciál filmová budoucnost skýtá. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Promyšleností i dějem je to jeden z těch lepších animovaných filmů. Dějovou linkou se hodně podobá filmu CO JE MALÝ, TO JE HEZKÝ. Tentokrát malej kluk stříká vodou po bezbranných mravencích, ale to ještě netuší, že se můžeš stát jedním z nich. Nejlepší na filmu byly scénky, když se stal tak malým, že byl menší než kdejaká larva. Ten obrovský hmyz byl fakt nechutný. A další skvělou scénou je, jak přijíždí deratizér s megamravencem na autě. [9978. hodnocení, 159. komentář, 56%] ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Protože rodinný večer s animovaným filmem úspěšně pokračoval, volil jsem jako další titul Mravenčí polepšovnu. Zaujal mě už název, podle kterého příběh o drobné lesní havěti mé vzdorovité dcerce konečně otevře oči, naučí morálce a předvede nenásilnou a vtipnou formou význam kouzelné formulky Cti otce svého. Maloval jsem si to hezky, ale Ferdo, kdybys to viděl, tak se z toho zaručeně posereš! Takové otravné moralizování pro dementní smrady, to abys pohledal! Kam se poděla nebezpečná jízda na zdivočelém lučním koníkovi a roztomilé pasení otylých sviněk? I kdybys přefiknul ve trojce s Broukem Pytlíkem vzadu na dvorku nafrněnou fiflenu Berušku, nenapáchal bys tím tolik škody na maličkém mozku mé nejrychlejší spermie. To ti říkám, Ferdo, jestli vezmeš někdy do ruky tohle DVD, tak ti jí v lokti přerazím a vymáchám ti hlavu v pisoáru! Po dvaceti minutách užasle slyším svůj vlastní zlomený hlas, jak říká: Broučku, nechceš si pustit lokomotivu Tomáše? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No musím se přiznat, film jsem chtěla shlédnout hlavně proto, že mravenčí královnu mluví má oblíbená Meryl. Bohužel, v celém filmu s ní byly prakticky dvě scény, což je málo. Jinak ale zbytek - dobrý no. Ten děj, jojo, bylo to ohrané. Ale co chcete v dnešní době v animácích vymyslet? Vždyť všechno už tu bylo. Dnešní animáky hrajou hlavně na grafiku, která tady byla tradičně skvělá, a pak taky na vtípky a gagy. Ne že bych se nasmála, ale byly tu milé scény. Jako animák pro děti - ideální. Pro větší možná trošku nuda, ale jak říkám, zase to třeba bylo milé... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený animák pre menších. Animácia nebola vždy veľmi vydarená, sem tam to vyzeralo dosť lacno. Pre menšie deti je to dosť poučné. Inak je to milé, zábavné a sem tam aj akčné a napínavé. Podobných animovaných filmov je v poslednej dobe až-až a toto je taký menší nenápadný prírastok, no len priemerný. Postavy nahovorila skupinka výrazných hollywoodskych mien. Ja som sa bavil pomerne dobre. 65% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)
  • V jednom záběru, když se babička zvedá ze židle, můžeme na jejím opěradle vidět zednářský symbol – spojený úhelník a kružidlo. (Nick321)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama