Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Daľšia fantastická bláznivá komédia s množstvom brilantného humoru a božsky dobrých hlášok ... Rozbieha sa pomalšie ako prvá časť ale neskôr svojím humorom niekedy prvú časť prekonáva . Snáď jediným negatívom (síce niekedy i pozitívom) bolo, že až príliž mnoho scén bolo okopírovaných z prvej časti (divákom ktorí nevideli prvú časť to nebude vadiť ale tým ktorí videli i prvú časť asi trochu hej) ... ale inak to čo som písal k jednoke sedí i na toto výborné (ale slabšie) pokračovanie ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou podzimní víkend, kdy venku panovalo babí léto. Já místo pouštění draka, opékání buřtů a užívání posledních slunečních paprsků před příchodem paní Zimy jsem se rozhodl, že shlédnu 3 filmy. Prvním filmem byl: Než si pro nás přijde, druhým Záhada Blair Witch, no a do třetice jsem dlouho vybíral něco na odreagování. Nakonec má volba padla na jednu z nejoblíbenějších parodií 80. let. První díl jsem viděl před mnoha lety a ještě nyní si pamatuji na některé scénky a vybavuji si, jak jsem se pořádně bavil. Ani jsem netušil, že existuje pokračování. Mohu zase, už poněkolikáté děkovat POMOVI a „jeho“ CSFD. Tento druhý díl mě trochu, ale vážně trochu zklamal. V této parodii se z letadla (kterým jsme cestovali v 1. díle) přesouváme do raketoplánu a míříme na měsíc. Cestující jsou nejvíce zděšení informací od letušky, že došlo kafe! Nu což, co vám by vadilo více? Že raketoplán za několik hodin vybouchne, nebo že došel váš oblíbený nápoj. Já doteďka nevím, co by mě více šokovalo:-) Pár vítek bych měl ke gagům, které místy působí směšně, až trapně. Je to možná tím, že jsem film neviděl v dětství, ale až nyní, kdy se blížím kristovým létům. Tento snímek považuji za čistý průměr a rád ho za pár let zase uvidím a zavzpomínám si, že kdysi dávno se točily povedené parodie. Viď, Scary movie, Superhrdino aj:-). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je dvojka o triedu lepšia ako jednotka. Jednak je tu oveľa vyššia kadencia vtipov, minimálne na rovnakej úrovni ako minule a hlavne sa mi páči, že sa dej tentoraz odohráva vo vesmíre. Vďaka tomu sa paroduje sci-fi žáner, ktorý mi je bližší jak nejaké lietadielká. V hereckom obsadení mi chýbal Nielsen, ale aspoň na chvíľu ho skvele nahradil kapitán Kirk Shatner. Niektoré vtipy sú rovnako zastaralé ako ich hviezdy a človek ich pochopí jedine ak ma aspoň trochu napozerané staré klasiky. Z vtipov ma zaujalo, že už v tej dobe si robili srandu z nekonečnosti Rocky série. 28 dielov nie je zase až tak nereálny odhad. Verím, že Sly to dá. No a tá detsky nakreslená skica ma tiež rozsekala, pretože nedávno vďaka podobnej skici chytili americký policajti zlodeja. :) 6/10. ()

dawexx 

všechny recenze uživatele

Áááá, tady máme pokračování srdcovky mládí. Náhodou mi dvojka vůbec nepřipadá slabá, líbí se mi, kolik prostoru dostal můj oblíbenec Lloyd Bridges a "nejhorší herec všech dob" William Shatner má roli správně trhlýho velitele měsíční základny. Nejlepší hláška - McCroskey: "Chci vědět naprosto všechno, co se až dosud stalo." Pošuk Jacobs: "No, asi takhle: nejdřív se Země ochladila. A pak přišli dinousaři, ale byli moc velcí a tlustí a tak pošli a stala se z nich ropa. A pak přišli Arabové a koupili si mercedesy. A Princ Charles začal nosit šaty lady Di, nemohl jsem tomu uvěřit..." :DD ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejhorší obavy se naplnily, když došlo kafe. To byla strašná zpráva pro kapitána. Jemu přitom vůbec nevadilo, že řídící počítač vyvádí kraviny. "Dám vám otázku. Co to je? To je tázací věta, kterou se zjišťuje informace." Mě vůbec nevadilo, že došlo kafe, protože jsem se příjemně bavila a o to tady přece šlo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Reklama

Reklama