Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dvojka ma v mych ocich velke stesti, ze jsem ji videl jeste driv nez jednicku, takze jsem si nemohl vsimnout tech opakovanych vtipu. Tehda jako velke dite jsem se rezal smichy a asi bych nemohl dat jinak nez pet hvezd. Postupem casu musim byt o neco strizlivejsi, ale i tak mam dvojku radsi nez jednicku. To pro jeji zamereni na sci-fi, zejmena na Star Trek (Shatner dela pulku filmu a nechybi tu ani Enterprise!). Jinak docela ocenuji Novu, ze v roce 2009 dala film s puvodnim dabingem, ackoli pred par lety byl film predabovan. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování a nepochopitelný recyklát situací z originálního Airplane. Finkleman sice pochopil, v čem tkví kouzlo humoru bratří Zuckerů a Abrahamse, jenomže znáte to - když dva dělají totéž, není to totéž. Komika ZAZ je podstatně chytřejší, zde si tvůrci spíše vystačí s jednoduchými narážkami, které sice pochopíte, ale ani se moc nepobavíte (E.T. u telefonního automatu). Ani ti herci už nehrají tak dobře, jak v původním filmu. Dvě hvězdy dávám za pár novátorských prvků, jinak film spíše nudí. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Každý úspěšný film musí mít pokračování. Toto se obešlo bez jeho tvůrců a zůstalo jen obsazení hlavních rolí (ovšem bez Leslieho) a rozehrává prakticky stejný příběh jako v případě prvního filmu jen v jiném prostředí a s menší kadencí gagů a hlášek. Nevím jeslti bylo moudré přesunout děj do vesmíru ale hlavně je zde méně povedených a vtipných scén oproti prvnímu dílu. I tak se však jedná o slušnou parodii, která dokáže rozesmát i takřka po 30 letech. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě to stejné + krátké a dost nudné soudní přelíčení. Tedy ještě cesta do Chicaga byla nahrazena cestou rovnou na Měsíc, abych byl úplně přesný. Hlavní hrdina, jehož jméno si bezprostředně po zhlédnutí snímku nepamatuji, byl úředně prohlášen za blba, a tak pro něj bylo podstatně složitější let nezmeškat. Jinak jsou vážně všechny vtípky i veškerý humor úmyslně absolutně totožné. V případě tohoto pokračování je jen vše vyhnáno do pořádných extrémů, což mi vyhovovalo. Nostalgie je strážný anděl starších snímků. To jsem teď vymyslel. Dost dobré co? Já snímek viděl poprvé až dnes, takže v mém případě nějaké nadhodnocování nehrozí. Vidím to stejně, jako jsem viděl první díl. 2 *. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdysi byly oba díly Připoutejte se, prosím! vrcholem komediálního žánru široko daleko. Jako parodie jsou stále trochu jinde než jejich dnešní dětinsky trapné náhražky, ale už to není prostě ono. Všechny skryté vtípky a "situace" se po třetím čtvrtém shlédnutí vytrácí a přichází nuda. Z nostalgie a vzpomínek na ty prvotní úsměvy na skvělými nápady musím dát alespoň slabší 4... Pro tentokrát. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)

Reklama

Reklama