Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem první díl poprvé viděl ani ne 24 hodin před zhlédnutím tohoto filmu, můžu tedy ještě živě porovnat oba díly. Předem říkám - Finklemanovi se podařilo přiblížit ke stylu humoru Z-A-Z, ale i když se snaží a druh humoru je podobný, tato legendární trojka má přeci jen trochu jiný rukopis, který každý pozná. Humor je ve druhém dílu možná ještě ujetější, ale je to na úkor vtipnosti. Tento film je vlastně jedička přes kopírák. Mnohé scény, co byly už minule, se opakují (nebo se na ně navazuje), ale už to na mě chvílemi nepůsobilo tak vtipně. I tak to nebylo zlé. První díl byl sice o dost lepší, ale i tady jsem se dobře bavil. Je pravda, že zhruba prvních 40 minut filmu se objevuje dost trapných nebo nevtipných gagů (když už je tam něco vtipného, je to jen na takové pousmání či lehké pobavení, žádný výbuch smíchu), ale ve druhé půlce se to zlepší. Ve druhé polovině filmu je to totiž zase pořádná jízda, chvílemi ovšem trochu nevyrovnaná. První půlka byla tak za dvě hvězdičky, druhá za slabší čtyři. Herecké obsazení se od minulého dílu moc nezměnilo, sice zmizel Nielsen, ale některé původní postavy se na plátně aspoň mihnou. Pro mě byl tentokrát nejlepší postavou filmu znovu výborný Lloyd Bridges (ale i tak byl v prvním dílu lepší), bohužel kapitánovi nebo bláznivému dispečerovi Jacobsovi (který byl v tomto díle občas docela trapný) humor ubyl, z nových postav mě nikdo nějak zvlášť nezaujal, v jedničce byly lepší charaktery. Milým překvapením byl jen William Shatner. No v konečném součtu dávám tři hvězdičky (které jsou blízko tři a půl), ale jak už jsem napsal - na první díl to nemá. Sice jsem se chvílemi docela dobře bavil, ale ještě popřemýšlím, zda to nastálo zařadím do své filmotéky, což jsem u prvního dílu nemusel - ten tam šel automaticky! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože se režisér a scénárista změnil, jde o slušné pokračování v podobném duchu, jako byla jednička. Téměř identické obsazení, ale tentokrát se vypravíme do vesmíru. Tvůrci se krom situačních gagů, inspirovali u Vesmírné odyssey, ale třeba taky u Star Wars. Pro zahraniční, nebo mladší diváky je film vstřícnější...těch popkulturních odkazů je tady méně. Málo je ale oproti předchůdci i dobrých fórů; moc dobře nefunguje skoro celá poslední třetina. Ale i když je dvojka slabší, jsem vcelku spokojený. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nikdy nikto dojem neurobí. Som psychiater.“ Vydarené pokračovanie dva roky starého originálu. V dvojke sa síce dej premiestňuje do vesmíru (!), ale smršť skvelých dialógov („Pane, myslím, že sa nám zbláznil počítač, čo mám urobiť?“ – „Preveďte počítačovú analýzu.“) robí svoje. Je to krátke, svižné a pochádza to ešte z dôb, kedy sa robili parádne paródie, kde boli vtipy prenášané s vážnou tvárou, lebo tvorcovia vedeli, že tak budú fungovať najlepšie. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou podzimní víkend, kdy venku panovalo babí léto. Já místo pouštění draka, opékání buřtů a užívání posledních slunečních paprsků před příchodem paní Zimy jsem se rozhodl, že shlédnu 3 filmy. Prvním filmem byl: Než si pro nás přijde, druhým Záhada Blair Witch, no a do třetice jsem dlouho vybíral něco na odreagování. Nakonec má volba padla na jednu z nejoblíbenějších parodií 80. let. První díl jsem viděl před mnoha lety a ještě nyní si pamatuji na některé scénky a vybavuji si, jak jsem se pořádně bavil. Ani jsem netušil, že existuje pokračování. Mohu zase, už poněkolikáté děkovat POMOVI a „jeho“ CSFD. Tento druhý díl mě trochu, ale vážně trochu zklamal. V této parodii se z letadla (kterým jsme cestovali v 1. díle) přesouváme do raketoplánu a míříme na měsíc. Cestující jsou nejvíce zděšení informací od letušky, že došlo kafe! Nu což, co vám by vadilo více? Že raketoplán za několik hodin vybouchne, nebo že došel váš oblíbený nápoj. Já doteďka nevím, co by mě více šokovalo:-) Pár vítek bych měl ke gagům, které místy působí směšně, až trapně. Je to možná tím, že jsem film neviděl v dětství, ale až nyní, kdy se blížím kristovým létům. Tento snímek považuji za čistý průměr a rád ho za pár let zase uvidím a zavzpomínám si, že kdysi dávno se točily povedené parodie. Viď, Scary movie, Superhrdino aj:-). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, ja se bavil vic nez u prvniho dilu. Maximalni hodnoceni nedavam z jednoho prostyho duvodu, druhej dil je proste jednicka sjeta pres kopirak, mame tu stejnej pribeh, tentokrat jen misto letadla raketoplan, dokonce tu mame i stejny vtipky a hlasky a stejny herce, jen Leslie tu chybi. Ale krome ty spousty obslehlejch vtipku tu je i spousta novejch, proste jak kdyby tvurci vzali prvni dil a pridali sem tam nakej forek, takze ve vysledku to je jeste vtipnejsi, sviznejsi a jelikoz je film kratsi, tak tu prakticky nejsou hluchy mista a ma tu paradni rolicku kapitan Kirk. Lepsi 4* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Reklama

Reklama