Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejhorší obavy se naplnily, když došlo kafe. To byla strašná zpráva pro kapitána. Jemu přitom vůbec nevadilo, že řídící počítač vyvádí kraviny. "Dám vám otázku. Co to je? To je tázací věta, kterou se zjišťuje informace." Mě vůbec nevadilo, že došlo kafe, protože jsem se příjemně bavila a o to tady přece šlo. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dva roky po úspěšné parodii Připoutejte se prosím! přišlo do kin pokračování, na kterém se však už nepodíleli bratři Zuckerové a Jim Abrahams, ale zase se vrátilo prakticky celé hlavní herecké obsazení: Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges, Peter Graves a spolu s nimi také několik herců ve vedlejších rolích. Základní kostra příběhu je prakticky totožná jako v přechozím díle, Ted Striker (Robert Hays) se opět kvůli své lásce Elaine (Julie Hagerty) dostane nečekaně na palubu a poté je okolnostmi donucen usednout do křesla pilota a zachránit pasažéry raketoplánu, který míří na Měsíc. Debutující režisér a scénárista v jedné osobě Ken Finkleman se snažil zachovat duch předchozího dílu, což ovšem způsobilo, že se některé gagy opakují či jsou v jisté podobě recyklované, takže snímek místy působí málem jako parodie na parodii, naštěstí Ken přidal také spoustu nových vtipů a situací, takže v konečném výsledku je to docela zábavný mix. Hlavní herci podávají v zasadě stejně herecké výkony jako v případě jedničky, z nováčků samozřejmě je nejvíce zapamatovatelný kapitán Murdock v podání Williama Shatnera (ano i na Star Trek dojde). Připoutejte se prosím! 2 je tak sice o něco horší než první díl, ale pořád se jedná o kvalitní a zábavnou parodii, tentokrát však více zaměřenou na žánr sci-fi. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Každý úspěšný film musí mít pokračování. Toto se obešlo bez jeho tvůrců a zůstalo jen obsazení hlavních rolí (ovšem bez Leslieho) a rozehrává prakticky stejný příběh jako v případě prvního filmu jen v jiném prostředí a s menší kadencí gagů a hlášek. Nevím jeslti bylo moudré přesunout děj do vesmíru ale hlavně je zde méně povedených a vtipných scén oproti prvnímu dílu. I tak se však jedná o slušnou parodii, která dokáže rozesmát i takřka po 30 letech. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na konci dvacátého století začala výstavba kolonií na povrchu Měsíce a s ní přišla nová éra cestování Vesmírem............. Oproti jedničce, která začínala žraločí leteckou ploutví a hudbou s filmu Stevena Spielberga Čelisti, začíná dvojka hudbou a nápisy s filmu Hvězdné války George Lucase. Je to prostě parodie, to se nezapře. Tady se bude létat, létat s lodí Mayflower 1 první linkou mezi Zemí a Měsícem a první linkou směřující do katastrofy. Ve stejné době, kdy se připravuje let této lodě, se daleko (far), daleko (far) v Galaxii princezna Amoura...ale co jste zvědaví, podívejte se sami..... Dokonce uvidíte i E.T., jak volá domů. CITÁT -OPERÁTORKA - Vhoďte tři tisíce dolarů na první tři minuty volání.......... Mezi tím - z nemocnice Ronalda Reagana utíká Ted Striker (Robert Hays) aby zabránil vzlétnutí Mayflower 1 na kterou je chystán atentát. Scéna ve 14 minutě, jak si obyčejný cestující kupuje v letištní hale časovanou bombu je prostě nádherná a odvážná. CITÁT - Ten chlap je zjevně blázen.......... No a Ted? Ten se samozřejmě dostane na palubu raketoplánu a zažije de-ja-vu s prvním příběhem. Teď Ted ukáže, co dovede - udělat za zmatek. CITÁT - Možná je to jen proto, že je to prostě jen vůl........... Škoda, že tento příběh vlastně paroduje díl první, stejné situace, stejní herci, stejné hlášky, možná to chtělo trošku něco nového. Opakovaný vtip přestává být časem vtipem. Jasně, divák se pobaví, ale kdybych nejdříve neviděl jedničku asi bych se bavil víc. CITÁT - Prosím, uklidněte se, došlo nám kafe............... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

"But that's not important right now". Najznamejsia hlaska prveho filmu. Spomenul som si nan a dufal, ze opat dostanem vnipne, teraz uz "nekorektne" sceny. Vedel som, ze som v suchu, ked uz v stvrtej minute: "No dogs, are allowed on the shuttle, son, I'm afraid, Scraps will have to be shot". :) Mnamka, z tejto sceny by sa mnohi sucasni mileniali, ci mladsi doseru v ich jazyku "trigernu". :D Teda aspon na dobu 4-och sekund. :) Taktiez, gay Jacobs z riadiaceho centra, opat chrli hlasky prakticky kazdych 10 minut. Informacie..."should I fake my orgasm?" "Yes, next!" Casopis ministrant, ktory cita knaz a sleduje plagatik :) "Place your head between your knees" "Between your OWN knees, father!". hehe. Prakticky akoby ste sledovali dokrutku prveho filmu. A to je zrejme to, co budu jedni ludia vnimat pozitivne, kym druhi opacne. Mne sa pacilo pritvrdenie v humore, ale zamrzela nizsia originalita. Opat kvantum vtipnych drobnosti v pozadi, musite byt pozorni. 65% Odporucam. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • Keď sa kapitán raketoplánu (Peter Graves) nadýcha otravného plynu, začne hrať znelka seriálu Mission: Impossible (1966–1973). Peter Graves si v tomto seriáli zahral hlavnú postavu. (ČSFD)

Reklama

Reklama