foto

Peter Graves

  • nar. 18.3.1926
    Minneapolis, Minnesota, USA
  • zem. 14.3.2010 (83 let)
    Pacific Palisades, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Aurness Graves se narodil 18. března 1926 v Minneapolis v Minnesotě v USA. Jeho otec byl Rolf Cirkler Aurness a pracoval jako obchodník, jeho matka Ruth Dueslererová pracovala jako novinářka. Mimo Petera čekala herecká kariérá také jeho bratra Jamese Arnesse. Od roku 1950 byl ženatý s Joan Endress. Jejich manželství trvalo až do Gravesovy smrti v roce 2010. Měli tři dcery Kelly, Claudii a Amandu Lee. Vystudoval Southwest High School a Universitu v Minnesotě. Mimo jiné se také účastnil coby voják u námořnictva ve Spojených státech Amerických ve 2. světové válce.

V televizi se prosadil v 50. letech minulého století. Jeho nejslavnější role byla v seriálu NULOVÁ ŠANCE ze 60. let a její následné pokračování po dlouhé pauze z roku 1988. Jeho postava Jima Phelpse zůstala nepřekonána. Mnohá filmová kritika dokonce soudí, že seriál zůstal nepřekonán ani stejnojmenenou filmovou trilogií s Tomem Cruisem. Graves byl však také komik, důkazem je jeho role ve snímku MUŽI V ČERNÉM 2 (2002) či PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM (1980), PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM 2 (1982). Graves zemřel následkem infraktu náhle 14. března 2010.

doktofaust

Herecká filmografie

Filmy

2010 Divoká cesta (TV film)
2003 Looney Tunes: Zpět v akci
With You In Spirit (TV film)
2002 Muži v černém 2
2001 Tři staré grácie (TV film)
1999 Dům na Haunted Hill
1991 Party 'Til Ya Drop Tour, The
1987 Jestliže je úterý, musíme být v Belgii (TV film)
Konec jednoho přátelství (TV film)
Číslo jedna s kulkou
1984 Bláznivá mise 3
Tennis Court (TV film)
1982 Připoutejte se, prosím! 2
Savannah Smiles
1981 Guns and the Fury, The
Three Hundred Miles for Stephanie (TV film)
1980 Comedy Is Not Pretty (TV film)
Memory of Eva Ryker, The (TV film)
Připoutejte se, prosím!
Survival Run
1979 Rebels, The (TV film)
Smrtelné nehody na dálnici (TV film)
Tajemství farmy Clonus
1978 Gift of the Magi, The (TV film)
High Seas Hijack
Missile X - Geheimauftrag Neutronenbombe
1977 SST: Death Flight (TV film)
1975 Dead Man on the Run (TV film)
Sidecar Racers
1974 Kam zmizeli všichni lidé? (TV film)
Underground Man, The (TV film)
Vlčí vytí (TV film)
1973 Call to Danger (TV film)
President's Plane Is Missing, The (TV film)
1969 Armáda pěti mužů
1968 Call to Danger (TV film)
Mission Impossible Versus the Mob - a.z.
Sergeant Ryker
1967 The Ballad Of Josie
Valley of Mystery (TV film)
1966 Za řekou je Texas
1965 Eye Creatures, The (TV film)
Rage to Live, A
1959 A Stranger in My Arms
1958 Wolf Larsen
1957 Bayou
Beginning of the End
Death in Small Doses
1956 Canyon River
Hold Back the Night
It Conquered the World
1955 Fort Yuma
Hnízdo lupičů
Lovcova noc
The Court-Martial of Billy Mitchell
The Long Gray Line
The Naked Street
Wichita
1954 Black Tuesday
Killers from Space
The Raid
Yellow Tomahawk, The
1953 Beneath the 12-Mile Reef
East of Sumatra
Mírová smlouva
Stalag 17
1952 Red Planet Mars
The Congregation
1951 Fort Defiance
Rogue River
Up Front
1942 Winning Your Wings

TV seriály

2007 Americký táta (TV seriál)
A.T. The Abusive Terrestrial (S03E12)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Kurník (S03E21)
2005 Minoriteam (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Láska bolí (S01E20)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1990 Nulová šance (TV seriál)
The Sands of Seth (S02E16)
Church Bells in Bogota (S02E15)
The Gunslinger (S02E14)
další epizody (6)
1989 Nulová šance (TV seriál)
For Art's Sake (S02E10)
Banshee (S02E09)
The Fuehrer's Children (S02E08)
další epizody (22)
1988 Nulová šance (TV seriál)
The Cattle King (S01E07)
The Wall (S01E06)
The Legacy (S01E05)
další epizody (7)
War and Remembrance (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
Milenci a jiní vrazi (S01E06)
1983 Vichry války (TV seriál)
1974 Other People, Other Places (TV seriál)
1966 Mission: Impossible (TV seriál)
1965 Court Martial (TV seriál)
1960 Whiplash (TV seriál)
1955 Fury (TV seriál)
1953 Where's Raymond? (TV seriál)
1949 Fireside Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2014 Hush - a.z.
2008 Pioneers of Television (TV seriál)
2003 CBS at 75 (TV film)
2001 A&E Biography: Jennifer Jones - Portrait of a Lady (TV film)
2000 Lesley Ann Warren: A Cinderella Story (TV film)
1999 John Ford - americká vize (TV film)
William Holden - nespoutaná duše (TV film)
1997 Gloria Swanson: The Greatest Star (TV film) - vyp.
1996 A&E Biography: Solomon & Sheba (TV film)
Biography: Audie Murphy: Great American Hero (TV film)
Tarzan: The Legacy of Edgar Rice Burroughs (TV film)
1995 America: A Call to Greatness (TV film)
Betty Boop: Queen of the Cartoons - vyp.
1994 Biography: Edgar Allan Poe: The Mystery of Edgar Allan Poe (TV film)
1987 Biography (TV seriál)
1975 Bigfoot: The Mysterious Monster

TV pořady

1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1971 The 23rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
This Is Your Life (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1966 Mission: Impossible (TV seriál)
1955 Gunsmoke (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace