Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou podzimní víkend, kdy venku panovalo babí léto. Já místo pouštění draka, opékání buřtů a užívání posledních slunečních paprsků před příchodem paní Zimy jsem se rozhodl, že shlédnu 3 filmy. Prvním filmem byl: Než si pro nás přijde, druhým Záhada Blair Witch, no a do třetice jsem dlouho vybíral něco na odreagování. Nakonec má volba padla na jednu z nejoblíbenějších parodií 80. let. První díl jsem viděl před mnoha lety a ještě nyní si pamatuji na některé scénky a vybavuji si, jak jsem se pořádně bavil. Ani jsem netušil, že existuje pokračování. Mohu zase, už poněkolikáté děkovat POMOVI a „jeho“ CSFD. Tento druhý díl mě trochu, ale vážně trochu zklamal. V této parodii se z letadla (kterým jsme cestovali v 1. díle) přesouváme do raketoplánu a míříme na měsíc. Cestující jsou nejvíce zděšení informací od letušky, že došlo kafe! Nu což, co vám by vadilo více? Že raketoplán za několik hodin vybouchne, nebo že došel váš oblíbený nápoj. Já doteďka nevím, co by mě více šokovalo:-) Pár vítek bych měl ke gagům, které místy působí směšně, až trapně. Je to možná tím, že jsem film neviděl v dětství, ale až nyní, kdy se blížím kristovým létům. Tento snímek považuji za čistý průměr a rád ho za pár let zase uvidím a zavzpomínám si, že kdysi dávno se točily povedené parodie. Viď, Scary movie, Superhrdino aj:-). ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Jako většinou - už to podruhé není ono, ale přesto bych řekl že některé vtipy jsou dokonce lepší než v jedničce. Scéna kdy letištní úředníci prohledávají babku co jí na detektoru zazvonily v tašce klíče a zatím detektorem procházejí po zuby ozbrojení teroristé je prostě výtečná, stejně jako letištní krámek se suvenýry, kde se prodávají bomby i s kufříkama. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

"But that's not important right now". Najznamejsia hlaska prveho filmu. Spomenul som si nan a dufal, ze opat dostanem vnipne, teraz uz "nekorektne" sceny. Vedel som, ze som v suchu, ked uz v stvrtej minute: "No dogs, are allowed on the shuttle, son, I'm afraid, Scraps will have to be shot". :) Mnamka, z tejto sceny by sa mnohi sucasni mileniali, ci mladsi doseru v ich jazyku "trigernu". :D Teda aspon na dobu 4-och sekund. :) Taktiez, gay Jacobs z riadiaceho centra, opat chrli hlasky prakticky kazdych 10 minut. Informacie..."should I fake my orgasm?" "Yes, next!" Casopis ministrant, ktory cita knaz a sleduje plagatik :) "Place your head between your knees" "Between your OWN knees, father!". hehe. Prakticky akoby ste sledovali dokrutku prveho filmu. A to je zrejme to, co budu jedni ludia vnimat pozitivne, kym druhi opacne. Mne sa pacilo pritvrdenie v humore, ale zamrzela nizsia originalita. Opat kvantum vtipnych drobnosti v pozadi, musite byt pozorni. 65% Odporucam. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nikdy nikto dojem neurobí. Som psychiater.“ Vydarené pokračovanie dva roky starého originálu. V dvojke sa síce dej premiestňuje do vesmíru (!), ale smršť skvelých dialógov („Pane, myslím, že sa nám zbláznil počítač, čo mám urobiť?“ – „Preveďte počítačovú analýzu.“) robí svoje. Je to krátke, svižné a pochádza to ešte z dôb, kedy sa robili parádne paródie, kde boli vtipy prenášané s vážnou tvárou, lebo tvorcovia vedeli, že tak budú fungovať najlepšie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdysi byly oba díly Připoutejte se, prosím! vrcholem komediálního žánru široko daleko. Jako parodie jsou stále trochu jinde než jejich dnešní dětinsky trapné náhražky, ale už to není prostě ono. Všechny skryté vtípky a "situace" se po třetím čtvrtém shlédnutí vytrácí a přichází nuda. Z nostalgie a vzpomínek na ty prvotní úsměvy na skvělými nápady musím dát alespoň slabší 4... Pro tentokrát. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno