Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

petero 

všechny recenze uživatele

Demi Moor hrá spisovateľku, ktorá príde o synčeka a tak sa odsťahuje ďaleko od kohokoľvek na opustenú usadlosť na pobreží. Tu sa zoznámi s mladým obyvateľom majáku s ktorým po čase prežije vášnivú noc. Zanedlho sa však od miestnych obyvateľov dozvie, že tento mladík je už niekoľko rokov mŕtvy. A stop. Sme len v polke filmu. Viem. Ďalšia n-tá varianta na Šiesty zmysel. No nieje tomu celkom tak. Od tejto chvíli naberie film iný smer. Či sa Vám to bude páčiť, neviem, ale skúste to. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typicky domácí thriller (nazval bych tak snímek, který bych s čistým svědomím pustil celé rodině, včetně malých dětí) o hrdince s tragickou minulostí, která vidí to co ostatní ne a nikdo jí to nevěří. Nic nového, nic překvapivého, nic napínavého. Pro nenáročného diváka, který je napjatý u německých kriminálek, ideální záležitost. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem původně duchařský film, než prapidivnou mysteriózní romantiku. Atmosféra majáku kde se polovina příběhu odehrává je fajn, ale bohužel to dost ničí herci. Teda když nepočítám Moore a MAtheson ty celkem ušly. I když Moorová mi byla ze začátku dost nesympatická, pak se to naneštěstí změnilo. Není to film který si pustím ještě jednou ale na jedno podívání se to dá. Rozhodně je to lepší než většina filmů Danielly Steelové. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

V ústraní osamoceného domku na pláži, poblíž malé rybářské vesničky se autorka bestsellerů snaží překonat své trauma. Smířit se s tragickou smrtí svého syna, následným rozpadem manželství „nezavřel branku“ a chtěla by dokončit svoji knihu. Jenže události, které následují, znamenají konec klidu, který tak hledá. Opravdu ti lidé, které poznala, se kterými se vídá, existují? Podivná žena, která ví o tragedii víc než je možné, strážce majáku? Má se bát jich nebo sebe? Proč se jí zjevuje syn? Komu a čemu má věřit? Tak nevím. S tímhle filmem jsem se nějak nesešla, možná jsem nebyla ve správném rozpoložení, ale přišel mi studený jako to moře. Nicméně 3* dám. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak co to sakra vlastně bylo – začátek vypadá na psychologické drama, které se však lusknutím prstu mění v mysteriózní thriller, následuje romantika, že by se za ní Rosamunde Pilcherová nemusela stydět, pak detektivní zápletka a zase trochu mystérie a pak zase krimi. Demi Moore chvilku topí její mrtvý syn, chvilku randí se sedm let mrtvým chlápkem, chvilku je normální, chvilku blázní. Stejně tak zmateně působí i celý film, který se snaží být něčím, na co ani trochu nemá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Koně, které diváci vidí ve filmu, musel štáb před natáčením jednotlivých scén ještě různě upravovat. Byla jim přidávána i umělá hříva. (Lynette)
  • Skladatel Brett Rosenberg, který zkomponoval hudbu k filmu, je bratr režiséra Craiga Rosenberga. Jejich otec Ron Rosenberg hraje na soundtracku na klavír v písni "The Cottage". (Lynette)
  • Filmování probíhalo na podzim roku 2004. (Lynette)

Reklama

Reklama