Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

compiler 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělovaly ceny za nejzamotanější filmy, Světlo ve tmě by bylo nominováno hned v několika kategoriích a určitě by si i nějakou sošku odneslo. Pro mě nezajímavý snímek u kterého jsem někdy ani nevědel o co jde. Jediné světlé místečko je hudba, díky které hodnotím jednou hvězdičkou. Víc si opravdu nezaslouží ()

numi 

všechny recenze uživatele

Silně podhodnocený snímek! Samozřejmě nepřináší nic nového a převratného - to symbolizuje už samotné obsazení Demi Moore - ale na druhou stranu nemůže diváka nezaujmout nádherná kamera a mrazivé exteriéry, které si nic nezadají s prvním Kruhem. On i ten maják je společným ukazatelem. Příběh je zajímavý a napínavý, sem tam strašidelný, někdy se schovává a někdy je chrlen ve velkých soustech, herci hrají tak, že neurazí, atmosféra houstne a houstne. Vše je "oukej". Pak se film rozběhne k uvěřitelnému závěru a s elegancí skončí. Co je špatně? Režie. Po celou dobu jsem se nemohl ubránit pocitu, že je tady něco sdělováno velmi rozpačitě a krkolomně. Ale musím zároveň podotknout, že se nejedná o katastrofu, jen režie pokulhává za ostatními složkami. Celkově jde o mírně nadprůměrný thriller s hororovými prvky, který rozhodně stojí za pozornost. Tři a půl (ta chybějící půlka je právě za tu režii). [květen 2006] ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Na jedné straně tu je místy povedená mrazivá atmosféra, při které mi několikrát naskočila husí kůže a pak také krása skotského pobřeží a na straně druhé je tu opravdu špatný výkon Demi Moore, nedomyšlená zápletka a věci, které zůstaly nevysvětleny - rozhovor knihovnic či rozmluva místního policisty s farářem v hospodě. Navíc ten konec.............no mohlo to být i horší, to je fakt. Každopádně ty negativa převažují. A když do toho přidám Mathesona, kterého zrovna dvakrát nemusím, nemohu dát víc jak 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak nudné a nezáživné až hrôza, a keď to človek povie na mysteriózny thriller, tak to zabolí dvojnásobne. Vážne neviem, čo na toto povedať, do pár hodín vyfučí z hlavy... vlastne mi fučí už teraz, takže radšej ukončím to kecanie o ničom, rovnako ako o ničom bol aj tento film. 30/100 ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tenhle film zklamání - dal jsem na pochvalnou filmovou recenzi na Óčku a podíval jsem se na něj s manželkou. Nakonec jsem měl pocit, že ona recenze byla spíše reklamou. Film samotný si v první polovině drží jakous takous atmosféru, jenže závěrečné rozuzlení je opravdu hodně přitažené za vlasy. Podprůměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Podrobnější rozpis míst, kde filmový štáb natáčel:
    - ostrov Llanddwyn, Anglesey, Wales (Ynys Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru)
    - pláž Llanddwyn, Anglesey, Wales (Traeth Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru)
    - pláž Newborough, Anglesey, Wales (Traeth Niwbwch, Ynys Môn, Cymru
    - Malltraeth Bay, Anglesey, Velká Británie (Traeth Malltraeth, Ynys Môn, Cymru)
    - kostel Llanbadrig, Cemaes Bay, Anglesey, Wales (Eglwys Llanbadrig, Bae Cemaes, Ynys Môn, Cymru)
    - Prichard Jones institut, Newborough, Anglesey, Wales (knihovna & Bingo scéna)
    - Porthdinllaen, Gwynedd, Wales
    - hospoda "Ty Coch", Porth Dinllaen, Gwynedd, Wales
    - soukromá rezidence, poblíž Y Nefyn, Gwynedd, Wales
    - silnice A5, Betws-y-Coed, Wales (ve filmu letecké scény skotské krajiny)
    - Milook, Cornwall, Anglie
    - železnice Bodwin a Wenford , Cornwall, Anglie
    - Regent's Park Road & Canal, Primrose Hill, Londýn, Velká Británie
    - filmové studio Ealing , Ealing, Londýn, Velká Británie (Lynette)
  • Komparz tvořili hlavně místní lidé z Newborough a Anglesey, kteří točili na ostrově Llanddwyn. (Lynette)
  • Po celou dobu natáčení vládlo špatné počasí se silnými větry a deštěm, což způsobovalo problémy štábu. Bylo to velmi divné počasí pro časné září. (Lynette)

Reklama

Reklama