Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

nunka 

všechny recenze uživatele

Svetlo vo tme s preplastikovanou Demi som šla pozerať s očakávaním dobrého romantického thrilleru a nakoniec sa z toho vyklul čudesný horor...a ja som s vypleštenými očami celý čas mačkala paplón a bola uzlíček nervov miesto užívania si!!! ..miestami bol dej tak pútavo nasnímaný plus nádherné vizuálne prostredie, že som už MUSELA dopozerať... hororové klišé na mňa fungovalo stopercentne a podarilo sa mi bojácne nainfikovať aj ďalšieho užívatela csfd (že jojinecko:))...ku koncu však celý príbeh vyznel akosi zdevastovane, so znáškou logických chýb...taký nejaký narýchlo zbúchaný a nedokončený. Keby nebolo tej nádhernej hudby, ktorá splývala s panenskosťou prírody, zaručene znižujem hodnotenie. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak atmosféru to mělo docela slušnou a až na tu otravnou romantickou linku jsem se u toho ani moc nenudil, pak to taky má dost povedenou hudbu, lokace se mi taky líbily a celkově by to vůbec nemuselo být špatné. Jenže bohužel je to celé postavené pouze na hromadě nejčastěji používaných klišé z všemožných duchařin. Vždyť si to vemte - matce umřel syn, jede se s tím vyrovnat na nějaké odlehlé místo u moře, k tomu všemu je spisovatelka a snaží se napsat novou knihu, do toho se jí zjevuje syn, ve vesnici nedaleko té chaty žije divná žena co vidí duchy a má barák plný rozebraných panenek... A ve finále to stejně nijak nepřekvapí, SPOILER duchařina to sice není, ale thriller, ve kterém se tu ženu snaží kvůli penězům zabít KONEC SPOILERU - přičemž to po tomhle "šokujícím" odhalení rezignuje na nějakou logiku a režisér asi doufal, že si toho nikdo nevšimne a bude to v napětí sledovat dál. A ani herecké výkony mě zrovna nenadchly. Na víc jak slabé 3* to bohužel není. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Návrat Demi Moore na stříbrná plátna nevyšel. Řekněme si to na rovinu - ona si za to může sama. Vybrala si film, kde představitelka hlavní role musí hlavně hrát, a to Demi v poslední době nejde, otázkou je, zda jí to vůbec někdy šlo. Filmy si jinak vybírat umí, v pokračování Charlieho andílků byla jedním z mála plusů. Andílci měli alespoň vytříbený vizuál, což se o Half Light říci nedá. Začátek vypadá slibně, bušení do klávesnice psacího stroje přesně v rytmu klavíru, nádherné scenerie britské přírody a najednou jedny z nejhnusnějších CGI animací, s jakými jsem měl tu čest. Lepší animace vyplivne kterýkoli nadprůměrný grafik. Hádám, že právě zde došly tvůrcům peníze, jinak si takový kiks nedokážu vysvětlit. Kiksem je sám o sobě celá druhá polovina filmu, která doplácí na neschopnost autorů přesvědčivě převézt pointu z inkoustu na papíře do obrazové formy. Na papíře pointa vypadala určitě o mnoho lépe, a měla tam také zůstat. Jako kniha by byl příběh zajímavý, takhle po filmu (a po Demi) za týden neštěkne ani pes. Jediným plusem se tak stává hudba, která z filmu vyčnívá stejně jako onen maják v dáli. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o spisovatelých žijících a píšících v ústraní. I proto jsem si před časem půjčil Tajemné okno s Johnnym Deppem, které se mi moc líbilo. Po shlédnutí "Světla ve tmě" však lze pouze konstatovat známou frázi, že "tohle vše už tu víceméně bylo". Zde jsou sice nakonec dvě dějová rozuzlení, ale ona už tu obě fakt někdy dříve byla. Co tedy zbývá? Tak za prvé - nepříliš výrazné herecké výkony. Demi Moorovou jsem viděl po delší době a málem jsem ji nepoznal, Hanse Matthesona (Angus) jsem neznal, ale byl patrně ze všech herců nejlepší, o ostatních plochých postavách ani nemá cenu mluvit. Správně si kladete otázku, za co tedy dávám ty tři hvězdičky. A to je právě to "za druhé" - za nádhernou vizuální podívanou. Kamera je bezchybná, tvůrci si opravdu dali práci s každým záběrem, všechno ladí, vše je kompozičně bezchybné. Přítelkyně sice už po 15 minutách "frfňala", že je to zdlouhavé, nicméně musím přiznat, že mi to právě díky těm exteriérům až tak nevadilo. Jo, a taky mám rád filmy o spisovatelích ... ale to už jsem vlastně psal. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který neví, čím chce pořádně být. Nejdřív to vypadá jako vztahové drama, pak to nabírá nádech melodramatu či romantického dramatu, aby se to zase změnilo v mysteriózní thriller, který vyústí v akční béčko. To prostupuje jemný duch tajemna, ale jednotlivé výše zmíněné díly jsou natolik nekompatibilní, že to prostě nesedí dohromady. je to jako puzzle stavěné ze čtyř stavebnic najednou. A ani demi už není, co bývala... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • 3 natáčecí dny strávila osádka v Porth Dinllaen na poloostrově Lleyn Peninsula v rybářské vesnici z 18. století. Zde natáčely scény z rybářské skotské vesnice a 1 scénu natáčely v hospodě "Ty Coch". Právě zde se natáčelo ve středu, ve čtvrtek a v pátek, ale první natáčecí den byl kompletní pohroma, kvůli velmi špatnému počasí bylo natáčení odloženo. Vládlo neuvěřitelně chladné a deštivé počasí, které je v severním Walesu v časném podzimu neobvyklé. Zbylé dva dny již bylo hezké slunné počasí a tak se natočila velká část scén. (Lynette)
  • Kulisy postavené na ostrově Llanddywn byly téměř zničeny první týden natáčení prudkými větry a deštěm. (HellFire)

Reklama

Reklama