Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

teutates 

všechny recenze uživatele

Tento film má jedine historický podtón o ktorý sa opiera. Chýba mu pompéznosť, vznešenosť a oveľa lepšie spracovanie. Tento snímok patrí do TV. Nenechajte sa zmiasť sľubným hereckým obsadením, pretože Beowulf nemá okrem príbehu a krásnej severskej prírody čo ponúknuť. Gerard Butler a ostatní herci sa asi deň predtým zle vyspali. (keď prijali túto ponuku) Všetko čo by ste chceli vidieť v historických snímkoch tuna nieje... Veľmi komplikovaný a ťažký snímok na sfilmovanie aby ho dostala Sturla Gunnarsson. Až na pár okamžikov je tento snímok úplne out! Nepodarený snímok tak ako zlý krok Gerard Butler... 4/10 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

G. Butler vhozen do severské mytologie... No a jak to dopadlo? Celkem dobře! Legendu zase tolik neznám, viděl jsem pouze digitální verzi z roku 2007. No, fakt to nebylo vůbec zlé. Tento příběh sice postrádá veškerá tajemství, kouzla, zázraky a všechno, co z něj má právě dělat tu legendu. Ale zato více se člověk může do příběhu vžít a uvěřit, že někdy někdo podobný mohl být. Chyběl mi sice nějaký velkolepější závěr, ale zlé to nebylo. A GB se opět osvědčil. I přítelkyni se to líbilo, tak co dodat? :) ()

Reklama

Drc 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem neznal, historické filmy mám rád, od tohoto filmu nic nečekal a byl jsem přesto značně zklamán. Určité svérázné pojetí je asi jediný důvod, proč to neoznačit jako úplný brak. Jinak vás nečeká nic jiného než zmatený a nudný film, jehož smysl mi totálně uniká. Tolik vyzdvihované nehollywoodské pojetí je v tomto případě jednoznačně na škodu, protože jakákoliv komerční slátanina by byla lepší než toto. Možná dobré pro kritiky, ale běžný divák musí trpět. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Byl jsem připraven na zdlouhavou, nudící, vlekoucí se, nízkorozpočtovou severskou legendu. Nedostal jsem nic takového. Tempo filmu bylo sice pomalé, rozpočet byl malý, ale přesto jsem se dočkal pěkných kostýmů, jednoduchého, ale poutavého příběhu, velmi dobrých herců a hudby pro legendu jako stvořenou... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Kde nič nieje ani smrť neberie! Film na ktorom sa jednoznačne podpisuje nedostatok prostriedkov. Veľa vecí sa dá zamaskovať veľmi peknými exteriérmi a armádou bradatých Olafov. No ak sa celý film postaví jedine na týchto veciach na obrazovke sa objaví veľká slabota. Slabota, ktorú od zlých filmov oddeľuje jedine serióznosť herecstva či snahou o zakrytie menších dejových dier aspoň surovou akciou. Drsná krajina, drsní Dáni a drsné reči však po chvíľke začnú kus nudiť a ku koncu to už nezachráni ani slušná akcia. Zaplať pánboh za vtipného bohonosiča, ktorý kde tu cez projekciu prebral moje driemoty. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)
  • Grendelův otec (Spencer Wilding), čarodějnice Selma (Sarah Polley) a Grendelův syn se v původní básni neobjevují. Tyto postavy byly vytvořeny speciálně pro film. (Ajka1)

Reklama

Reklama