Reklama

Reklama

Tajemství slov

  • Španělsko La vida secreta de las palabras (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vrtná stanice, místo izolované od civilizace, vzdoruje vlnám daleko na otevřeném moři. Na tomhle odlehlém místě obývaném pouze muži se jednoho dne objeví žena (S.Polley). Má se starat o pracovníka (T.Robbins), který při nehodě přišel o zrak. Časem mezi oběma vzniká pouto. Jako na pustém ostrově se stávají citově závislí jeden na druhém. Za pomocí slov vyplouvají na povrch jejich tajemství, bolest, naděje, láska, smutek..... Bezesporu největší filmová událost ve Španělsku za rok 2005. Na vzniku snímku režisérky Isabel Coixet se výrazně podílel Pedro Almodóvar a jeho produkční společnost ElDeseo, kterou řídí se svým bratrem Augustínem. Film Tajemství slov získal 4 španělské Oscary (ceny Goya) v hlavních kategoriích a deklasoval konkurenci jak u diváků, tak u kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

cab 

všechny recenze uživatele

Navzdory predem daneho sledu udalosti a takrka nemoznosti se asociovat s postavami dvou lidi, kteri se zblizi na ropne plosine, kde ona ho osetruje po tezke havarii v dusledku pozaru na stanici se nejedna o propadak, ale ani o diru do sveta. Zdimani emoci se nedostavilo a obcasne zbytecne zabery prodluzuji uz tak dlouhy film. 55% ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Tajemství slov ze začátku klame tělem, ale brzy člověk pochopí a odhadne konec. Jenže předvídatelnost překvapivě nevadí, intenzita emocí převálcuje vše, i ty slabší místa. Dojetí nebylo vynucené, prostě přirozeně přišlo, protože s takovým silným osudem to ani jinak nejde. Předvedli se dva hlavní představitelé, velmi šťastná režisérčina ruka, ostatní ani nedostali moc prostoru, měli v podstatě za úkol vyplňovat pauzy v konverzačce. Doporučuji jít do tohoto filmu tabula rasa jako já, i proto to na mě možná tak dolehlo, strašně rychle to uteklo a o to delší to má dojezd;-) 90% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Kam letí? Záleží na tom? Vadí jí snad letět nad padesáti tisíci tunami oceli, do kterých denně naráží dvacet osm tisíc vln, někdy i víc? A to je vše? Trávit čas, než tě stráví sám? Je to všechno? Vlny, vlny. Každá jiná.“ Hanna žije velmi systematický, rutinní, asociální ale bezpečný život, A žila by tak i dál, kdyby se neobjevila krátkodobá práce ošetřovatelky… Líbilo se mi už prostředí, v němž skupinka osamělých existencí žila. Ne snad svou estetičností, ale atmosférou izolovaného klidu, ve kterém si čas na ropné plošině ubíhá svým vlastním, pomalým tempem. Díky tomu se mohl rozvinout vztah těch 2 a mě je moc bavilo pozorovat. Josefovu neúnavnou snahu zapůsobit na „sestru řádu Kuřete a rýže“, a naopak Hannino postupné, opatrné otevírání se. Snímek se mi líbil až do podivného setkání s „důvěrnicí“. Konec se už tak nějak dal čekat. Za mě solidní 4*. „Coro...“ - „Ano?“ - „Jak se dá žít s tím, co se stalo? S důsledky? Jak žít s nebožtíky?“ - „Nevím. Člověk prostě musí žít dál. Všichni vlastně žijí pro budoucnost. Anebo ne. Někdo to nezvládne.“ ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nádherná súhra deja a hereckých výkonov. Krásny príbeh. bez zbytočných "prestávok" nádherne vyrozprávaný a zahratý ... tá herečka (S.Polley) bola super ..... SLOVÁ NAOZAJ NIEKEDY POMÁHAJÚ UĽAHČIŤ BÔĽNEJ DUŠI AJ TELU. Bolo v ňom cítiť slanosť mora, studenosť železnej konštrukcie a nesmiernu krehkosť zlým osudom poznačenej ženy. Ďalší film španielskej produkcie, ktorý ma prijemne prekvapil, spoľahlivé 4b. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Depresivní pohled na mladou ženu je zábavný asi tak prvních 20 minut. Lineární a pomalý scénář postupem času unavuje. Všichni se tváří zakomplexovaně nebo ublíženě. To se dá ještě pochopit, horší je to však ve druhé části, kde jsme svědky citového vydírání diváka. Tajemství slov se tváří jako přemýšlivý a náročný kousek. Bohužel je to klišoidní pseudo-psychoanalytické nedrama , kde se potřebují všichni jen vykecat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Kontaktní čočky, které musel Tim Robbins kvůli roli nosit, mu téměř zničily oči. Při natáčení byl přítomen oční lékařař, protože Robbins se jich odmítal vzdát. (akisha)
  • Příběh o sestře jménem Cora, který Josef vypráví Hanně, je krátký příběh jménem „La señorita Cora“ od argentinského spisovatele Julia Cortázara z jeho knihy Todos los fuegos el fuego. (HellFire)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama