Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli pátrání po tajemstvích knihy, kterou napsal jeho otec, se renomovaný psychiatr vzdává své akademické kariéry. Nechá se zaměstnat v ústavu, kde otec pracoval, a kde zřejmě čerpal námět pro sepsání této slavné dětské knihy. Doufá, že tam odhalí všechna její tajemství a i roli, kterou v ní představuje on sám. Dobrodružný výlet do minulosti začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek. První zhruba půl hodinka ovšem celkem o ničem, nějak jsem se v tom ztrácel a moc nerozumněl tomu, oč tam jde. Ale postupně film nabíral na zajímavosti a obrátkách, což vygradovalo v poslední zhruba půl hodince, která byla doslova strhující. Vše umocňovala fantastická hudba a vynikající herecké výkony, především dvou mužských hlavních protagonistů. Celkově hodnocení zlepšila poslední půlhodina, ale mám podezření, že film se rozjížděl pomaleji záměrně, aby nakonec vyrazil dech. Myslím, že při druhém podívání se bude dát všimnout mnohem více detailů, což nemusí být špatné. Otázka je, jak napodruhé bude působit závěr. Celkově velice povedený film. Howgh! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vím, že na většině místech jen v téhle malé republice nikdy nebudu, natož na téhle planetě. Na jeden lidský život, na jeho délku je to nemožné. Co je ale na hlavním hrdinovi kladné, tak je ten fakt, že jde za tím, za čím by jiníé nešli. A my můžeme jít s ním. Jeho poutí. Koho tahle cesta neláká, ať se nedívá. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

Sikovny pribeh, ako zladit meta pribeh, pribeh v pribehu do pribehu ako takeho, t.j. vymysly a skutocnost vlastne jedno su. Problem je vsak v spracovani, aj ked je to maly film, ma mnohe neduhy sucasnej americkej kinematografie, na drobne detaily sa proste kasle, a tak necudo, ze neverim, ze hlavy hrdina je skutocne psychyater a ze skutocne ma psychicke problemy, neverim, je to prilis klisovite a gycove. skoda. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Trošičku nadsadím, protože v poměrně neznámém filmu se objevila skutečně plejáda herců a bylo fajn vidět zase Gandalfa. Ale jinak jsem se docela nudila. Ze začátku to hodně vypadá jako Arthur a Minimojové, taky jako Nekonečný příběh a vůbec všechny ty story na téma říše fantazie. A pak to pomaličku přejde v jiný žánr. Barvami však hýří dál a všichni se báječně usmívají a to je fajn. Možná na sobotní odpoledne, fakt nechápu, proč film běžel na čt1 v noci. Ale programová skladba veřejnoprávní televize je záhadná už dlouho, to je taky svět sám o sobě, jako v Neverwas.... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Nečakal som nič, no dostal som celkom príjemne strávený filmový čas. Mám rád podobné námety - hľadanie úniku z reality do fantázie napríklad ako tomu bolo v prípade snímku Most do Krajiny Terabithia (2007) alebo snímku Faunov labyrint (2006). Tento film síce kvalít uvedených dvoch príkladov nedosahuje, no prekvapil ma pomerne slušnou úrovňou emotívnej stránky a celkovým, pocitovo príjemným vyznením, ktoré sa dostavilo predovšetkým na záver. Taká fantasy pohodovka pre snílkov a romantické duše, tí si prídu na svoje. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu má mladý Zachary (Ryan Drescher) hnědé oči, dospělý Zachary (Aaron Eckhart) je má modré (..Lucas..)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (..Lucas..)

Reklama

Reklama