Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli pátrání po tajemstvích knihy, kterou napsal jeho otec, se renomovaný psychiatr vzdává své akademické kariéry. Nechá se zaměstnat v ústavu, kde otec pracoval, a kde zřejmě čerpal námět pro sepsání této slavné dětské knihy. Doufá, že tam odhalí všechna její tajemství a i roli, kterou v ní představuje on sám. Dobrodružný výlet do minulosti začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Psychiatr Zach Riley (Aaron Eckhart) se vrací do rodného městečka, ze kterého kdysi dávno utekl před slávou svého otce, známého autora dětské knihy Neverwas. Práci získává v ústavu, kde pracoval i jeho otec, a od jednoho z pacientů (Ian McKellen) získává informace, které mohl znát jen jeho otec při psaní knihy. Není vlastně možné, že celá tajemná země existuje, a stejně jako někteří pacienti ústavu, tak i jeho otec ji navštívili? Nebo jsou to jen výplody nemocné mysli?.... Námět vypadal hodně zajímavě, herecké obsazení taktéž, takže jsem se na tento film docela těšil (navíc mne nalákal ještě jeden z komentářů na podobnost s Mostem do krajiny Terabithia, který se mi taky docela líbil). Z filmu jako takového určitě zklamaný nejsem, více méně se mi dostalo téměř toho co jsem očekával - herecké výkony na úrovni - Eckhart, McKellen, potěšila i Brittany Murphy, příběh plus/minus taky koukatelný, příjemné prostředí (a to i před oponou i "za") - jen ten závěr mi trochu neseděl, škoda... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nebýt té kostrbatosti ve vyprávění, šel bych s hodnocením na plný počet. I tak je to film pozoruhodný. Film o lidské fantazii, která je neomezená, ale hlavně o touze po svobodě (pro nás, "postkomunisty" zvláště důležité). Lehce schizofrenní muž je vláčen po ústavech, aniž by někomu ubližoval. Má totiž velkou fantazii a žije v pohádce. Tím se liší a proto je ho třeba zavřít. Naštěstí potkává jiný, podobně "chorobný" mozek a ten celé jeho vyprávění zachytí v knize. Pohádce pro svého syna. Ten se pak v tomto filmu snaží rozuzlit tajemství této knihy. Tento film mě pobavil, proto 4*. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná krásný poetický příběh, pro mě celkem nuda, klížily se mi oči. Dokud se děj odehrává na psychiatrii a je lehce tajemný, ještě se to dá, ale potom mi to připomínalo opravdu nějakou fantasy pohádku, pak akční pasáž a takový nijaký konec. Trochu moc žánrů spletených dohromady. Když už nějakej pohádkovej fantasy svět, tak raději ten Williho Wonky. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Vypadá to nadějně. Aaron Eckhart je příjemně civilní a o Ianu McKellenovi nemá cenu pochybovat ... navíc je příběh prodchnut potřebnou tajemnou tragédií ... a do poloviny tedy šlape jako hodinky. Jenomže pak ... pak se naplno projeví bezradnost režiséra (a scénáristy v jedné osobě) jak nadhozené otázky (a potažmo příběh celý) vyřešit. A tak to učiní tím nejjednodušším způsobem, který je ovšem otravný a no ... zkrátka nudný. Po těch příslibech v první půlce všechno vyšumí do ztracena a na jazyku zbude příchuť promarněné příležitosti. Mám rád tyhle "lidské" filmy, mám rád skoro všechny herce, kteří v tomto snímku hrají ... ovšem ke Sternovi nemám vztah žádný .. a po tomhle čistém průměru se asi ani žádný nevyvine. PS: První půlka za 80%, pak se to začne klonit ke 40% - 20% :-( ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Vystihující komentář: predators, T2, HOODY. Opravdu kouzelná hudba i celá atmosféra. Milé televizní překvapení, které mě svou nenápadností zaskočilo a ráda jsem film dokoukala. Mělo to opravdu své "čaro". Jen mě udivuje popůlnoční vysílací čas. Škoda, protože snímek má co nabídnout. A tak, když Nick Nolte obejme svého syna a krajina potemní, tušíte, co přijde a vy doufáte, že závěr bude opravdu z říše fantazie. A to se mi líbilo, racionální myšlení šlo na chvilku stranou a zůstala jen víra v pohádky a pěkné konce. V černobílý svět, kdy jde snadno rozeznat dobro od zla. Ve svět, kdy tatínky nezabíjí zakéřné choroby, ale hrdinské činy. 75% (Scénář i režie by chtěli ještě vypilovat.) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu má mladý Zachary (Ryan Drescher) hnědé oči, dospělý Zachary (Aaron Eckhart) je má modré (..Lucas..)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (..Lucas..)

Reklama

Reklama