Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neskutečně povedená výprava, kostýmy i výběr herců. Vypadá to sakra dobře. Kde vše kulhá (a to je opravdu jediné) je scénář. Psali ho Rusové a proti je vše tskové "rusky toporoné a přiblblé". Kamera i triky jsou věrohodné (krev stříká proudem) a pak příjde blábolení a hledání Boha... 3,5 hvězdičky zaokrouhleno nahoru. ()

Gyrphos123 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšil... obrovské zklamání. Trailer lákal na parádní akci, výpravu, prostě navnadil neuvěřitelným způsobem, ale výsledek nestojí téměř za nic. Jediné, co film slíbil a také splnil je výprava. Té se asi moc nedá vytknout, ale příběh, akce ? Tak toho se tu ve kvalitní míře nedostane. Nechápu, proč měl Vladimír takové postavení, jaké nakonec měl, když si to tak vezmu,za celou dobu jsem ho snad neviděl bojovat, takový srab a nesympatický blb. 2 a půl hodiny sledování nezajímavých dialogů, modliteb... to jsem si opravdu pod tímto titulem nepředstavoval. Nuda a ještě jednou nuda...Tohle se opravdu se seriálem Vikings nedá porovnávat, nesahá jim to ani po kotníky. ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Velkolepý historický spektákl, u něhož počáteční nadšení z úvodní lovecké scény s gigantickým zubrem postupně vystřídalo zklamání, přestože jde o film se skvělým vizuálem a opravdu působivě vykreslenou drsnou dobovou atmosférou. Na přesvědčivých kulisách a do detailu vypracovaných kostýmech je vidět, že na produkci se vskutku nijak nešetřilo. Bohužel, snímek postrádá jakoukoliv smysluplnou zápletku nebo příběh, který by nebyl příliš chaotický a dokázal diváka během oněch dvou hodin zaujmout (anebo alespoň neuvrhnout do zmatku). Způsob natočení bojových scén nezapírá inspiraci Gladiátorem (v některých scénách je to až do očí bijící), ale když dva dělají totéž, není to totéž. Děj filmu je nepřehledný, přecpaný drsnými souboji a bitvami každého proti každému, až se v něm kvůli zmatenému scénáři divák postupně přestává orientovat. Škoda, jak se říká: méně je někdy více. Film měl určitě našlápnuto k vyššímu hodnocení, ale víc, než na tři hvězdy to tentokrát nevidím. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu parádní epická výprava a správně drsná atmoška. Na straně druhé ovšem 2 hodiny, kdy jsem prakticky ani nevěděl, co přesně se děje (střih?) a abych se přiznal, lehce jsem se i přes skvělý vizuál nudil. Ztrácel jsem se v ději, byl jsem naprosto mimo z postav, z jejich motivací a cílů. Jo Rogněda.. to byla kost a její příběhová linka byla asi nejzajímavější, ale opět, chybělo mi xxx scén, abych si k ní udělal nějakou hlubší a trvalejší vazbu... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašlivé rozporuplný film. Na jednu stranu vyspělý vizuál, luxusní hudba a tak celkově je to dost možná nejlépe vypadající ruský historický film, výborné herecké výkony a dobová atmosféra, jenže co naplat, když je to celé tak neskutečně chaoticky odvyprávěné. Už od začátku je dost náročné se ve filmu vůbec zorientovat a i poté jsou motivace postav jednou velkou záhadou. Korunu tomu dodává divný závěr, který se nese na prokřesťanské vlně. Závěrečné dobývání je poněkud odfláknuté. Paradoxně jsou vystřižené scény pomalu lepší jak samotný film. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)
  • Film se natáčel 6 let. (Cheeter)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno