Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Film, který mi trochu připomínal Duel ale především se jedná o hororovej filmeček, který se převážně odehrává v pouštních lokacích.Auto, které se před útokem na svojí obět tváří jak had na lovu( aspon to podle mě tak vypadalo) ve mě vzbudilo velký nával strachu, jako horor velmi podařené dílo.Doporučuji ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor s nie veľmi zaujímavým dejom a nie celkom dobre natočený. Ale musím hodnotiť trochu nadpriemerne, lebo snímok má tú nádhernú atmosféru 70. rokov v Amerike. K tomu si ešte zachováva trochu tajomnosti a ani herecké výkony nie sú zlé. Po sľubnom začiatku som čakal trochu viac pekých báb no bohužiaľ nedočkal som sa. A k tomu ani žiadne gore tu nebolo... ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Najednou se objeví a začne vraždit. Ale kdo to je? Nepříjemný klakson se vrývá pod kůži. Stoupá prach a nastupuje hrůza. Film, který ve vyprávění udržuje rytmus. Vadu na kráse však má a to zrychlené záběry jedoucích vozidel, aby to vypadalo, že jedou opravdu rychle. Jenže to působí dosti rušivě. I tak je to klasika, ke které se rád vrátím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"See Utah and die." Výrazně slabší odpověď na o šest let starší Duel (a možná i na Čelisti) a mix dvou typicky sedmdesátkových brakových subžánrů - carsploitation a hororů o vzbouřeném něčem se zábavně blbým (ďábelské vraždící auto), ale vážně pojatým námětem, leč bez zajímavějšího děje, postav, nebo mytologie ústředního zla. Přesto si to čas od času zopakuju, protože titulní auťák mě svým designem i oranžově filtrovaným pohledem zevnitř fascinuje. A úvodní vražda cyklistů a honička se zmasakrováním policajtů jsou fajn. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu odvážnější počin a nenechte se zmást, The Car není špatný film, jen selhává v rovině akčních scén, v nichž není nic vidět a celkově dobrý střih a kamera tady nepochopitelně selhávají. Scény, v nichž vraždící vůz koná jsou bezkrevné, a to doslova, a zabíjejí veškerou průběžnou snahu o naléhavou atmosféru, jakkoliv je téma vraždícího auta přitažené za vlasy. Ale mohlo to fungovat, nebýt zmíněného a pár naivních scén, které se těžce tlučou s jinak reálně se tvářicím vším ostatním. 60% P.S. A všimněte si, jak moc se někdy James Brolin podobá Christianu Baleovi :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama