Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Clive Owen se svou filmografií by neměl brát role tupých pravděpodobně nějakým způsobem retardovaných mužů (jinak si jeho nekonečnou nevědomost nedovedu vysvětlit). Trapné dlouhé nudné pasáže s nic nechápajícím Owenem mě dováděly k zuřivosti. Doufal jsem, že ho Vincent Cassel (ta hvězdička je pro něj) zabije. Pro mě to byla ztráta času. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na začiatok musím povedať, že ma trošku prekvapila Aniston. Film si zakladá na pekných pár prekvapivých momentoch. Niektoré sú ozaj kvalitne spracované a husté, no pár z nich zaváňa klišovitosťou. Zo začiatku sa tvári dosť vážne no postupom prejde na sčasti popcornovku, čo sa mi ale celkom páčilo. Námet primitívny, no amíci z neho vymačkali maximum. Ale zaujímavý je samotný záver, človek by povedal, že klasika, ale ono to tak celkom nie je. A dobrý doplnok na odľahčenie filmu bol RZA, naopak Xzibit sa mi sem absolútne nehodil. 80%. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som vedel, akého sa niekde pred záverom dočkám "prekvapenia". Inému thrilleru by takáto predvídateľnosť zlomila väzy, tomuto napodiv nie. Aj keď prekuknete onen "diabolský plán", stále zostáva napínavé čakanie, ako to Charles (veľmi sympatický Clive Owen) celé zvládne. Hrozne som mu držal palce, takže krvavé vyvrcholenie malo pre mňa naozaj grády. Škoda toho pridaného záveru vo väznici, to bolo úúúplne zbytočné. Veľké prekvapenie: veľmi dobre pasujúca Jennifer Aniston. Je nečakane zvodná a v úvode filmu to medzi ňou a Owenom skutočne iskrí. Verdikt: Scenár by sa dal ešte vybrúsiť, ale herci a réžia bez výhrad. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller o nevěře, důvěřivosti a vydírání s příjemnými hereckými výkony. U Jennifer Aniston jsem měl z počátku problém, protože Rachel je ve mě silně zakořeněná, ale časem si to sedlo. Owenovi a Casselovi pak není co vytknout. Škoda nastavovaného přeplácaného konce, ale ani ten mi celkově dobrý dojem příliš nepokazil. 75% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hmm, velmi prijemne prekvapko. Tvari se to jako neskutecne tuctovy film, ale opak je pravdou. Od zacatku do konce to tahne vyborny Clive Owen, ktery si film od filmu ziskava me sympatie a kdyz ma do tymu Jennifer Aniston se kterou jsou skvely par, zacne je prudit Vincent Cassel (coz je prvotridni prudic) a cele je to vizualne schopne podano Håfströmem, ktery sice nenataci zadne bomby, ale s kamerou to umi, k tomu dobry scenar (ktery jsem neprokouknul!), tak mame necekany filmovy darecek na svete. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)
  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)

Reklama

Reklama