Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Vojtino 

všechny recenze uživatele

Takový lepší televizní film s hvězdným obsazením. Pěkně natočené, pěkná hudba a klasicky parádní Cassel, ale děj je plný trhlin a navíc velmi předvídatelný, a tak to velké množství všelijakých twistů prostě nefunguje. Navíc mám pocit, že divák nemůže jakkoliv sympatizovat s hlavním hrdinou, což mělo v mém případě za následek celkový nezájem o to, jak film skončí. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

ÁÁÁ, takže zase jednou jsem se nenechala zviklat zdejším hodnocením a dobře jsem udělala. Tedy - nechci to nikomu nutit, ale mám taky hodně nakoukáno, přesto mi prošpikování všelikými inspiračními zdroji nebránilo, si tenhle thriller fakt vychutnat. Rozjel se poměrně emancipovaně, přičemž stavěl především na výborném Cliveu Owenovi a půvabné "Rachel" - ti byli opravdu styloví. Možné rozuzlení, do kterého jsem se tentokrát - ! - trefila, mi naskočilo už za pár minut, ale napětí se přesto konalo! Jen jalovější závěr už vymyslet nemohli. Škoda HO veliká, ale i tak za 4*. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zpětně koukám na tento můj komentář a musím vás upozornit, že je to SPOILER jako kr*va! Takže čtěte s rozvahou a omlouvám se. Je to jeden z mých prvních komentářů. Hru s nevěrou jsem viděl úplnou náhodou v televizi na ČT1 a musím říci, že ze začátku mi přišlo že půjde o nějaký romantický příběh. Po scéně, kde znásilní Luccindu, tak jsem přehodnotil svůj názor z romantického příběhu na jakési drama. Charles jí chce samozřejmě nějak pomoci, a tak dá Luccindě nějaké peníze, aby se zotavila, ale neuvěřitelný zlom přišel tehdy, kdy se Charles dozvěděl, že to vše byla pouhopouhá fikce a že Luccinda je podvodnice. V tu chvíli mi doslova spadla čelist, div mi z pantů nevypadla. Už jen to, že Luccindu hraje Jeniffer Aniston (moje nejoblíbenější herečka), protože Aniston znám pouze jako komediální postavu a tady se z ní stane taková "sviňucha". ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne můžete mít rodinu, práci, peníze i budoucnost, jenže během jednoho dne také můžete o vše přijít. Váš život vyjede ze zaběhnutých kolejí, možná ne tak brutálním způsobem jako život Charlese, hlavního hrdiny Hry s nevěrou, ale nic už každopádně nebude jako dřív. Přitom to ze začátku vypadalo tak lákavě, ta jedna povystrčená nožka, jejíž zbytek také stál za bližší prozkoumání, děj Hry s nevěrou se ovšem řítí po tak vyjetých kolejích, že dřív nebo později začne i ten nejnedomýšlivější z řady tušit nějakou levárnu. A tvůrci nezklamali, napínavě rozehranou partií diváka navnadili, hloupým zvratem odradili. Scénář za nic nestojí, lepší je to s režií, místy velice zdařilou, schopnou i vybudování nějaké té noirové atmosféry… jen kdyby se nemusela podřizovat slaboučkému scénáři, jehož největší slabina je pro jistotu odhalena až na samém konci, během „vězeňského epilogu“ a následující scény, potvrzující domněnku, že konec zdaleka nebude korespondovat s náladou zbytku filmu. Beznaděj Charlese (solidní Clive Owen) a s ní i beznaděj divákova má nemilosrdně stoupající tendenci, škoda že dále nikterak chytře rozvíjenou, nýbrž pouze razantně utnutou. Ani Jennifer Aniston není ovnaděna dostatečně pro vyzdvihnutí této thrillerové jednohubky z vod průměru, není to však taková tragédie (i když má tragický charakter) jak by se mohlo zdát. Myslím, že televizní obrazovka je pro Hru s nevěrou jako stvořená. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, numi ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ďalší návod na odplatu, alebo varovanie, že žiadna žena sa nezavesí na úspešného muža bez zámienky. Jennifer Aniston sa pre mňa prekvapujúco ocitla v nezvyčajnej úlohe, keď nehájila farby humoru, ale s plnou vážnosťou zápornej postavy zapadla do zamotaného príbehu. Dramatický dobré pôsobí hroziace zrútenie Charlesovho, rodinného života, ktorému však statočne a vytrvale odoláva a pod tlakom sa nie raz pohybuje na tenkom ľade. Nakoniec neunesie váhu vlastných chýb a konečne sa rozhýbe k akčnému zakončeniu. To, že Charles (Clive Owen) dostal možnosť chlapského vystupovania až v záver ma "okradlo" o lepší zážitok, takže 60%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)
  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)
  • Okrem amerického štátu Illinois prebiehalo natáčanie aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno