Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak je jasné, že na Bláznivé střely, tohle prostě nemá - asi ani nemá cenu to nějak srovnávat, bylo by to jen na škodu věci. Každopádně parodie to je fakt solidní - zvlášť scény z Uprchlíka jsou povedené a Leslie Nielsen (v té době už co by 70-ti letý děda) si milovníka houslí a krásných žen zahrál taky slušně a pobavit pobaví:-) "Můj milý jednooký, jednonohý, jednoruký...":-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen v jedné ze svých typických rolí: V nevázané parodii se skvěle načasovanými gagy, z nichž některé jsou vpravdě geniální - bohužel se to nedá říct o všech, pár těch trapných se tady taky najde. Nicméně kdyby si tohle svěží dílko obléklo pečlivěji vypracovaný kabátek, byly by to jednoznačně 4*. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Škoda nějakých dementních ftípků, protože ze spousty jsem nemohl pár hodin po filmu mluvit. Útěk před vlakem v lese je geniální a ty spousty detailů, jenom takové pronesení a je z toho povedená hláška. Asi můj nejoblíbenější Leslie Nielsen po střelách a Připoutejte se, prosím. A když Nielsen komentuje vnucení párečku psovi do zadnice, je odzbrojující. Rozhodně se na tohle kouknu raději než na prcičky (na ty vůbec), či nějaké Kluby sráčů atd... ()

progression 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších filmových parodií, která ani po letech neztratila nic ze svého půvabu. Divák si připomene spoustu velkých a slavných filmů a i když ne všechny parodické scény zafungovaly na 100 procent, baví se od začátku až do konce. Leslie Nielsen i ostatní si scény náramně užívají zrovna tak a to v záplavě nejnovějších "rychlokvašených" a brzy zapomenutých filmů i "velkofilmů" není zdaleka málo. Jediná drobná nevýhoda tohoto povedeného snímku je to, že břišní svaly, bránice i čelisti dostávají docela dost zabrat, takže jedinci v pokročilejším věku se z tohoto parodického nadělení vzpamatovávají (tělesně i duševně) docela dost dlouho. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrou parodii není snadné a těch, které by opravdu vyvolávaly salvy smíchu a působily namožené bránice, těch je jako šafránu. Utopenec, který je možná nejlepší parodií od dob Airplane! mezi takový šafrán bezpochyby patří. Ad Anakondy, přes Star Wars až po Uprchlíka, bere si na mušku jeden filmový hit za druhým a vždy je to trefa do černého. Leslie se řítí filmem jako neřízená střela a snad každý druhý záběr je vtípkem, narážkou nebo dokonale deformovanou citací, která pobaví a některé, jako třeba odkaz na Titanik, se zatne do paměti tak hluboko, že už tam zůstane navždy a vyskočí pokaždé, když zahlédnu Cameronův originál, čímž je vážnost scény definitivně ztracena. A Titanic není jediný film, který už po Utopenci nikdy nebude stejný jako dřív. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)

Reklama

Reklama