Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý film, ktorý doplatil hlavne na svoju dĺžku. Tony Scott ma tu ako režisér sklamal, pretože som sa tešil na jeho ďalší podarený akčňák, no prišlo veľké sklamanie. Akčná línia úplne o ničom, bez akýchkoľvek vzrušujúcich a prekvapivých momentov a Keira nech sa drží radšej tých svojich filmíkov o nežnej ženskej, lebo vybrať ju do tohto filmu aby stvárnila drsňáčku, bola osudová chyba. Tretia hviezdička je za Mickeyho, ktorému pomaly ale isto svitá na lepšie časy a za svoju charizmu a snahu si to určite zaslúži. 60%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Výborný náměť, celkem slušný scénář, nekompromisní Keira Knightley (když jsem se dozvěděl, že má hrát drsnou holku, tak jsem se zděsil, ale moc mile mě překvapila) a charismatický Mickey Rourke - to vše jsou jasná pozitiva. Bohužel Tony Scott mě svou režií tentokrát nenadchl, zatímco předchozí Man on Fire byl bravurní akční snímek, tak o Dominu to rozhodně říct nemohu. Střihačské orgie mi místy způsobily epileptický záchvat, filtrů bylo použito až nezdravě mnoho a kamera také nic moc. Navíc akčních scén mohlo být klidně jednou tolik a nic by se nestalo. Není to vyloženě zklamání, ale Scott to tentokrát přepískl....... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Maximálně akční a nabroušené, s viditelným rukopisem Tonyho Scotta. Jeho filmy se mi začínají líbit. A to dost. Snad jediný zápor tohoto filmu bych shledala v ději. Domino se žene rychlým, nebezpečným tempem kupředu, za doprovodu až příliš častého a zběsilého střihu. Do toho na nás Tony valí spoustu dějových schémat, informací o postavách a jejich činech, takže jsem byla až příliš v zajetí speedového nadopování, což spělo k tomu, že jsem zhruba po druhé polovině filmu přestávala vědět, kdo, co, jak a proč. Herecké obsazení je pro mě královským trumfem. Keira Knightley, roztomilá, půvabná a nevinně vypadající herečka, povětšinou ztvárňující všemožné hraběnky a sličné dívky v honosných šatech v historických filmech, zde jako totální drsňačka, v obklopení zbraní a s věčně zapálenou cigaretou. Právě tento rozdíl byl základem a excelentní volbou pana Scotta. Keira se do své, zcela odlišné role, jež doposud ztvárňovala, adaptovala dokonale. Její postavu, jakousi frajerskou holku Domino, jsem jí bez okolků uvěřila od začátku až do konce. A nadmíru nádherně drsný, potetovaný a svalnatý borec Mickey Rourke opět v roli kriminální postavy, jak to mám v jeho případě ráda. A do toho skvěle pasující hudba Harry Gregsona-Williamse, která se mi velmi zalíbila již v Telefonní budce. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od doby co jsem viděl trailer (což je už hodně dlouho). Pak to konečně přišlo a já jen koukal na všechny ty rozpačité recenze. No, řikal jsem si stejně to bude hustý. Pak jsem ale v jedný recenzi četl, že jsou na to lidi možná až moc střízlivý...no tak jsem je vzal za slovo, nalil do sebe pár absinthů a vyrazil do kina. Film byl skvělý. Opravdu mě to bavilo a Tony Scott, konečně natočil opravdu stylovej celovečerák od dob "Pravdivý romance." Jeho styl je opravdu hodně crazy a v součtu s docela překombinovaným scénářem docela chápu, že se "Domino" nelíbí každýmu. Keira je super a fakt nevim proč jí všichni stíraj, že jemná and some shit like that. Mickey Rourke je prostě ranař a znovu děkuji bohu za ten jeho comeback. A velice mile mě překvapil Edgar Ramirez, kterej svýho brutálního Choca, co hází po lidech televizema a ustřeluje jim ruce brokovnicí, zahrál fakt dobře. Dobrá je i malá role Christophera Walkena s roztomilou Menou Suvari. A posádka z Beverly Hills 90210 mi tam náhodou seděla a všechna čest jim, že vzali ty sebeparodický role, protože to bylo fakt zábavný. Všechny ty ostatní šílenosti jako Aghánskej řidič magor, nebo Jerry Springer show (afrokorejci a afrohispánci mě opravdu rozesmáli) se mi líbily a bavily mě. Jedinný co mi přišlo naprosto zbytečný a hodně debilní byla role Toma Waitse, kterou jsem přiznám se nepochopil. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Každá avantgarda skôr alebo neskôr skončí v záplave produktov väčšinovej kultúry, ktorá už nemá naliehavosť a vypovedaciu hodnotu pôvodných experimentov, naopak, dokonale slúži uchovaniu status quo. V minulosti sa napr. prelomové filmy Brucea Connera stali (nepriznanou) inšpiráciou pre tisíce videoklipov MTV. Podobný osud postihol neskoršie novátorsky hravé krátke filmy, pracujúce so zbesilo rýchlym strihom, rôzne poprehadzovaným radením záberov, surovým zvukom alebo farebnosťou. Poslúžili výrobe technicky dokonalých, no v podstate zúfalo neobjavných zlátanín, akou je napríklad Domino Tonyho Scotta. V súčasnosti letí: všetko je možné a nič nie je sväté, hlavne nech je toho veľa, s maximalizujúcou slovnou omáčkou a pôsobí to efektno nezrozumiteľne. Prečo by nakoniec modelka nemohla byť drsnou lovkyňou zločincov, že ? Kiera je pekná, a podľa mňa jej práve táto úloha sedí. Seriál Beverly Hills považovaný za demódé dostane cez papuľu: momentálne sú na vrchole sofistikovanejšie série (ha-ha-ha). Zarasteno spotení svalniaci perlia múdra podľa požiadaviek kultu hláškovitosti: "drsnovtipné" obsahovo ničnehovoriace frázy. Zjaví sa aj spevák trpkých jazzovo-bluesových balád Tom Waits (veď zdanie intelektuálnosti musí ostať zachované, a pre tieto kruhy je Waits modlou), v miniroli jurodivého proroka, náhle sa zjaviaceho uprostred púšte. Dej je primitívne jednoduchý, napriek snahe o jeho maximálne skomplikovanie formou. Sociálno-humanitárne vyznenie, nepriamo vyzýva na pomoc hladujúcim a chorým deťom, v mene uchovania rodinných hodnôt (podporených záverečnou selankovitou scénou matky s rebelantskou dcérou), je dokonale príznačnou bodkou. Bodkou, apelujúcou na pokračovanie podpory systému dokonale neadresnej občianskej spoluzodpovednosti za neutešený stav sveta, zasielaním šekov na "humanitárne" kontá. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Film bol skutočnou Domino Harvey inšpirovaný len voľne, preto aj na začiatku filmu môžeme vidieť titulok "Based on a true story... sort of.", teda "Inšpirované skutočnými udalosťami... tak trochu." (Tch9721)
  • Pre reality show o lovcoch ľudí zobrazenej vo filme producenti vytvorili promo plagát troch lovcov s Domino (Keira Knightley) na pravej strane. Matka Domino povie, že reality show sa zúčastnia len vtedy, ak bude Domino v strede. Plagát pre skutočný film má túto podobu. (TheRoller)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama