Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Kelly .. Tony Scott se stejně jako jeho brácha dopustil loni filmařského kroku vedle! Scénář je sice dosti nápaditý zejména černý humor je výborný, ale závěrečné vyústění to dosti kazí. Také osobité vizuální zpracování je tentokrát dotažené až do extrému, který už mi neseděl. Chaotické, přefiltrované a zmatené. Kladem je parádní soundtrack a kráska Keira v hlavní roli, kde mi nikterak nevadila. Svoji dosti netypickou postavu zvládla velmi dobře. Zbylé osazenstvo je taktéž dobré, zejména Rourke a Liu jsou více než přesní, stejně tak Green a Zielering tradičně tragičtí. Přesto všechno je tento film zklamáním! ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Co člověku zbývá, když je mu protivná forma i obsah... Scottův porouchaný stroboskop mě minul s rezervou, do níž by se vešel celý Jupiter. Tuším, že pubertální pařan PC her upustí několik kapek různých tělesných tekutin - vždyť dostane epileptický střih, obraz protažený alejí filtrů, řádku drsných chlapů/hezkých slečen se známými jmény, cool story podle skutečného příběhu (ty vago!!!!) a kdovíco ještě... Samozřejmě, Domino je až moc cool na to, aby nešlo o záměr, jenže mě Scottova epilepsie nezajímá, nezajímá mě ani dementní story o drsné holčičce, která je s brokovnicí stejně přesvědčivá, jako moje babička, nezajímá mě zdejší špinavá moderna a obrázky roztříštěné na molekuly. Domino je nová generace, bohužel ne pro novou generaci diváků; spíše jen pro jistou kastu, do níž stoprocentně nepatřím. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

… aneb kterak jsem se stal epileptikem a ještě si to náležitě užil. Tony Scott se rozhodl udělat dvojhodinový videoklip. A ten se mu povedl na výbornou. Stylizované až na samou hranici únosnosti, ale naštěstí ne za ní. Být citlivěji sestříhán (v rámci stopáže, nikoli střihu jako takového), tak mohl být výsledek ještě lepší. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je mi líto naprosto každého, kdo Domino viděl na projekci se simultánkou - s něčím takovým ten film nemůže fungovat, protože než ze sebe překladatel něco vydoluje, vystřídá se na desítku scén. Pokud jsem si po Muži v ohni myslel, že nemůže Scott svůj epileptický styl ještě více vyhrotit, spletl jsem se. V Dominu jde až "na kost". Jeho režie je dravá, záběry nejsou delší než pár vteřin, a přesto to stále funguje v rámci rámování celého příběhu tak, aby nebyl roztřesený a nesouvislý (navíc se mi hrozně líbí, že je užit podobný styl vyprávění, jaký je třeba v Casinu). Smekám klobouk před Keirou Knightley, která konečně něco hraje a co je nejlepší, drsňačku jsem jí věřil po celý film (ani jednou nezaváhala). Mickey Rourke je tradičně dobrý a velmi mě též zaujala Lucy Liu, která i na malém prostoru dokázala vystřihnout silný charakter. Na konec ještě zmíním BH90210 duo Green/Ziering, kteří si kouzelně utahují sami ze sebe. Domino je stylově neskutečně vyhrocený film, který drží pozornost dobře napsaným scénářem, ve kterém není nouze o překvapení, ani o emoce. Příjemné překvapení, 4 a 1/2* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až neuveriteľne moc preštylizované, samoľúbe a vyslovene "americké. Nudiť som sa však (väčšinu času) nenudil, za čo možno ďakovať predovšetkým skvelej chémii týmu lovcov ľudí a.. a bohužiaľ, to je asi tak všetko. Z ľútosti by som veľmi rád prihodil aspoň tretiu hviezdu, keďže dve mi prídu ako mierne kruté hodnotenie, ale vzhľadom na to, že na festivale dostali filmy rangu Čti mi ze rtů (2001), Cizinka (2010), s ktorými sa Domino nemôže kvalitatívne rovnať (i keď sú žánrovo odlišné) taktiež tri hviezdy, ostaneme radšej pri dvoch. Holt uprednostňujem odlišný druh poňatia akčného filmu.. [MFF Cinematik 2011, PN] ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Mickey Rourke se původně rozhodl vystoupit z produkce, neboť se mu nelíbil scénář, a vzal roli v současně natáčeném snímku Revolver. Když Tony Scott dal jeho postavu přepsat, Rourke se vrátil na plac. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama