Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taw Jackson byl propuštěn z vězení a vrací se do svého města. Jeho ranč koupil podvodem obchodník Pierce. Před nějakou dobou zaplatil Lomaxovi, aby Tawa zastřelil. Chtěl odkoupit jeho ranč, protože chce jeho bohatou půdu. Jenže Taw přežil a teď se chce pomstít. Pierce najme Lomaxe znovu, ale Pierce mu nabídne lepší, výhodnější dohodu a tak se přidá na jeho stranu. Pierce bude převážet 500 tisíc dolarů ve zlatě v upraveném povozu. Je celý z kovu, má střílnu a doprovází ho horda poskoků na koních. Billy, expert na výbušniny nastraží nálože pod most. Odříznou tak vůz od ozbrojeného doprovodu. Pomůže i pár dalších lidí, farmář i indián. Zlatý prach v sáčcích schovají do sudů s moukou. Farmář je má odvézt do bezpečí. Zlato by ale chtěli i indiáni a tak dojde k dalšímu výbuchu. Taw podle dohody schová zlato na půl roku. Potom se všichni opět sejdou a kořist si rozdělí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (44)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když si dva herci sednou, tak je to prostě zábava pohledět. Přesně to je případ filmu "Válečný vůz", kde svoje síly spojily Kirk Douglas a John Wayne. Spojení skutečně výborné, hlavně v tom, jak tihle dva dokázali hlásit. Jsou to prostě ti kovbojové, s kterými chcete nějaké dobrodružství prožít. A to se stalo. Zábavné a příjemně odlehčené. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Já Johna Wayna uznávám jako největší westernovou veličinu (sorry, Clinte) a když se na plátně setkal s Kirkem Douglasem, vznikl jeden z nejklasičtějších westernů, který nám svět filmu může nabídnout. Wayne si s Douglasem starším očividně padli do noty a jejich neustále pošťuchování dodává filmu takovou pohodově odlehčenou atmosféru, kterou ještě povzbudí několik úsměvných scén. Ale kovbojka má jasně daná pravidla, a tak se tam hodně střílí, nechybí ani pořádná rvačka, honička koňmo, přepadení dostavníku nebo indiáni – no, je tam prostě všechno. :-) Já za nejlepší Waynův film (a nejlepší western obecně) považuju El Dorado, ale War Wagon je taky hodně v popředí. Už jenom kvůli té chytlavé titulní písni... ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Málokterý western s Johnem Waynem mě tak bavil, jako je právě tento western. John Wayne zde absolutně exceluje a baví, jak hlášky, tak i rvačkou v baru nebo jeho drsňáckým vystupováním. Zdatně mu přitom sekunduje Kirk Douglas v roli Lomaxe, který dokonce si mnohdy scény filmu přivlastňuje a humorem a drsností i předčí Wayna. Za mě asi nejlepší parťák k Waynovi. Příběh je vlastně o jakési Tawově pomstě a získání spravedlnosti, což není zase tak časté téma u Wayna. Ovšem suma sumárum je film skvělý, není dlouhý, plynulý, je tam akce a tak by to mělo být u většiny westernů. Třešničkou na dortu jsou zde dvě nádherné herečky, předně krásná a okouzlující Joanna Barnes v roli Loly a méně známá Valora Noland jako Kate. Zajímavý komentář a souhlasím s Akym. Nechápu zdejší hodnocení, naprosto podhodnoceno, za mě 95%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nevím kolikrát spolu John Wayne a Kirk Douglas vlastně hráli, ale už jen vidět tyto dvě legendy spolu v jednom westernu stojí za to. Navíc jsou oba za loupežníky a ještě jeden jako nájemný vrah. Připraví zajímavý plán, na kterém mě nejvíc zaujal fakt při samotné realizaci, jak budou zlatý prach z mouky filtrovat. Tak jako tak je to docela zajímavý western, ve kterém není o bitky a drobné přestřelky nouze. Mimo hlavní akci, samozřejmě, ta v závěru nabízí mnohem víc. Protože když nemůžeš spravedlnosti dostát legální cestou, je načase zkusit jiný směr. Všimněte si, že se dohromady dala opravdu zajímavá partička lidí. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Když se John spojí s Kirkem tak nemůže vzniknout nic horšího než skvělej western, což je tento film. Akční western, který jsme našli jen tak náhodou a udělali jsme velmi dobře!!!!! Dvě hvězdy si skvěle sedly a vytvořili nadmíru dorý western, který nám sedl a u kterého jsme byli fakt napjatí jak to dopadne a mimochodem frajírek Kirk dostal za vyučenou. 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoliv hrál Keenan Wynn starého blázna, ve skutečnosti byl o 9 let mladší než John Wayne. (facojurka)
  • Podle Johna Wayna byla rvačka v salónu jeho pětistou filmovou potyčkou. (facojurka)

Reklama

Reklama