Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taw Jackson byl propuštěn z vězení a vrací se do svého města. Jeho ranč koupil podvodem obchodník Pierce. Před nějakou dobou zaplatil Lomaxovi, aby Tawa zastřelil. Chtěl odkoupit jeho ranč, protože chce jeho bohatou půdu. Jenže Taw přežil a teď se chce pomstít. Pierce najme Lomaxe znovu, ale Pierce mu nabídne lepší, výhodnější dohodu a tak se přidá na jeho stranu. Pierce bude převážet 500 tisíc dolarů ve zlatě v upraveném povozu. Je celý z kovu, má střílnu a doprovází ho horda poskoků na koních. Billy, expert na výbušniny nastraží nálože pod most. Odříznou tak vůz od ozbrojeného doprovodu. Pomůže i pár dalších lidí, farmář i indián. Zlatý prach v sáčcích schovají do sudů s moukou. Farmář je má odvézt do bezpečí. Zlato by ale chtěli i indiáni a tak dojde k dalšímu výbuchu. Taw podle dohody schová zlato na půl roku. Potom se všichni opět sejdou a kořist si rozdělí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (44)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý western a pro mě velké překvapení, že jsem mězi těmi všemi už přebranými slavnějšími objevil tenhle výtečný kousek. Nechybí tu nic- přestřelky, skvělá rvačka v sallonu, indiáni, podrazy, přepadání, humor. Waine i Douglas se k sobě jako parťáci neparťáci výborně hodí. Navíc to není roztahané a má to spád od začátku až do konce. Vřele doporučuju! ()

reich 

všechny recenze uživatele

Málokterý western s Johnem Waynem mě tak bavil, jako je právě tento western. John Wayne zde absolutně exceluje a baví, jak hlášky, tak i rvačkou v baru nebo jeho drsňáckým vystupováním. Zdatně mu přitom sekunduje Kirk Douglas v roli Lomaxe, který dokonce si mnohdy scény filmu přivlastňuje a humorem a drsností i předčí Wayna. Za mě asi nejlepší parťák k Waynovi. Příběh je vlastně o jakési Tawově pomstě a získání spravedlnosti, což není zase tak časté téma u Wayna. Ovšem suma sumárum je film skvělý, není dlouhý, plynulý, je tam akce a tak by to mělo být u většiny westernů. Třešničkou na dortu jsou zde dvě nádherné herečky, předně krásná a okouzlující Joanna Barnes v roli Loly a méně známá Valora Noland jako Kate. Zajímavý komentář a souhlasím s Akym. Nechápu zdejší hodnocení, naprosto podhodnoceno, za mě 95%. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Westerny J. Wayna odškrtávam postupne a naozaj sklame iba máloktorý. Toto je stávka na istotu, kde ide o zlato, česť a trocha chlastu. Ťažký opancierovaný voz s veľkou bandou pistoleros nesie pravidelne kopu zlata a J. Waynovi to nedá. Zvlášť keď mu šéfuje zloduch, ktorý sa zmocnil jeho farmy. Herecká dvojka Wayne a Douglas si rozumie a zbytok partie v poradí indián, ožran a prchký starec ich skvelo dopĺňa. Plány iba výnimočne vychádzajú na 100% a ani tu to nebude inak, preto je záver tak pozerateľný. Nitroglycerín v rukách alkoholika je nebezpečný, ale dôverujte mu...Fanúšik westernov sklamaný určite nebude. 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zábavná "revenge-heist" historka, stavějící na netypickém vztahu dvou hlavních představitelů. A neobvyklá je i motivace Johna Waynea (tedy, trochu, v jistých aspektech;)). Od filmového studia sázka na jistotu, včetně gatlingu samozřejmě:) Žádná přelomová záležitost to není, a vidět to podruhé asi budete potřebovat jen pokud jste ortodoxní fandové někoho z herců nebo RODOKAPSů. 70% ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Když se John spojí s Kirkem tak nemůže vzniknout nic horšího než skvělej western, což je tento film. Akční western, který jsme našli jen tak náhodou a udělali jsme velmi dobře!!!!! Dvě hvězdy si skvěle sedly a vytvořili nadmíru dorý western, který nám sedl a u kterého jsme byli fakt napjatí jak to dopadne a mimochodem frajírek Kirk dostal za vyučenou. 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Podle Johna Wayna byla rvačka v salónu jeho pětistou filmovou potyčkou. (facojurka)

Reklama

Reklama