Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Lear se syny Jackem a Dylanem se přistěhovali do Oaklandu. John začal v místní televizi vysílat svou show, skládanou z bizarních historek a ze stařičkých hororových filmů. Poměrně senzitivní Jack se baví pozorováním sousedů, mezi nimiž jsou různé zajímavé postavy. Je mezi nimi i chladný pan Strick, přezdívaný Zombie, který se stále víc projevuje jako agresivní rasista až nacista. Leary mu odmítne odvysílat předvolební příspěvek a od té doby mezi nimi začíná soukromá válka. Po jednom incidentu zmizí malý Dylan podle výpovědi sousedů ho údajně Strick naložil do auta a odvezl. John je v šoku a spolu s policisty i policií syna hledá. O několik dní později je Dylan nalezen v lese živý a zdravý, jenže utrpěl nějaký šok a přestal mluvit. Strick zmizel neznámo kam. Zdeptaný Leary je na pokraji sil a začíná pít (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Leary (Danny DeVitto) to nemá vůbec jednoduché - kromě toho, že se živí natáčením pořadu o béčkových hororech (což na autoritě dvakrát nepřidá), musí se sám starat o své dva syny, mladšího Dylana a staršího Jacka, který si právě prochází obdobím první lásky. Jejich život ale ještě více naruší jeden z jejich sousedů, Norman Strick (Gary Sinise), kterému John šlápne na kuří oko, a který se rozhodne pomstít a mladšího Dylana unese ... Film dělá určitě čest svému jménu (alespoň v české variantě), neboť mne dvakrát ukolébal ke spánku. Fakt jsem se více než tři čtvrtiny filmu hodně nudil, a až ke konci se začíná konečně něco trochu dít. Na druhou stranu musím pochválit Dannyho DeVitta - fakt jsem nečekal, že bych zrovna jeho viděl v nějaké nekomediální roli ... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh, ktorý horko-sladko sleduje pohľad na radosti i bolesti.Týmto rozpracováva závažné problémy a zároveň má istý humor. Napriek humornej stránke tento film nie je v žiadnom prípade komédiou. Je to veľmi emotívny a poučný príbeh o bojoch jednej rodiny, výzvach a tragédiách. Obsahuje úprimné posolstvá života a je možné ho vnímať ako symbolický príbeh, ktorý stojí za predpokladom, že dospievanie nie je nikdy ľahké. Niekedy je to bolestivé. Niekedy to desí. 8/10 ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

K uzoufání blbé, kalkul čouhá téměř z každého záběru. De Vito v rolích svérázných právníků a jiných pitoreskních postaviček se mi líbí, jako trpasličí taťka - klaun připomíná jen křečovitého šaška. Čas, kdy malý Dylan zase promluví, jsem odhadl na minutu přesně. Ještě deset minut před koncem bych dal 2*, ovšem závěrečná thrillerová taškařice poslala celý tento paskvil definitivně ke dnu. Jednu hvězdu dávám za solidní výkon mladého Roberta J. Steinmillera (Jack - hlavní role). // Zajímavost: ve své první velké roli (míša kulička Dylan) se nám ukázal Miko Hughes, zakrátko velká dětská hvězda (např. autistický svědek v Mercury). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kde čeští překladatelé filmových názvů přišli na Jackovu ukolébavku...:-) S Reese Witherspoonovou jako by se v poslední době roztrhl pytel. Nic proti tomu však nemám, hezky se na ni dívá. Překvapilo mě obsazení Garyho Sinise, z jehož potenciálu mohli tvůrci vytěžit daleko víc, když už ho jednou měli k dispozici. V konečném zúčtování se jedná o pohodový snímek do předvánočního času. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Melodrama s trochou napětí hlavně v závěru snímku. Příběh se dá hodnotit jako průměrný, s běžnou atmosférou a hereckými výkony na známku tři. Spíše než samotné zpracování a samotný děj, je zde zajímavější ta skutečnost, že dialogy umí tu a tam zaujmout a vykřesat emoce. Příběh také mimojiné pojednává o té části lidského jednání, kdy my lidé děláme v životě spousty chyb, ale ti lepší z nás si je dokáží uvědomovat a něco s tím dělat. Takové smutné události jako smrt v rodině, tragédie v podobě únosu či neustále hádky a násilí mezi členy rodiny jsou velké věci a způsobují traumata. Pod následkem těchto traumat pak lidé v běžném životě často chybují, ale také často své jednání nápravují. Jen je smutné, že lidé musí být častokrát šokováni nějakou příhodou aby začali sami ze sebou něco dělat a nestačí jim, že ráno vstanou a mají před sebou další obyčejný den, který svým jednáním mohou udělat neobyčejný. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama