Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to viac ako kniha, pretože už som vedel, do čoho idem. Kniha ma skôr plynule srala, čo spravila nakoniec až záverečná pointa. Pritom sa určite jedná o vizionárske dielo, lenže aby som si ho užil som cítil, že by vonku museli byť 90.te roky a ja by som mal byť ezo-sci-fičkar a počúvať Sepulturu. Pritom na iné Dickove veci som vždy dával päť hviezdičiek. Tá forma tomu sedí. Linklaterovská animácia vyzerá jak video z GTA-čka, a Winona a Downey jr. do toho skvele zapadajú. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorbu P.K. Dicka mám rád, jeho adaptácie tiež, aj keď sú s ich predlohami spojené vačšinou len ústrednou zápletkou. A scanner darkly som nečítal, čo je chyba, pretože z filmu som žiadne posolstvo alebo zrozumitelný dej nevyčítal. Myslel som, že vo finále prijde niečo špeciálne, film ale zrazu skončil a ja som nevedel, čo si mám o ňom myslieť. Treba ale kvitovať originálny vizuál a (že vraj) vernosť predlohe. VIDENÉ ZNOVA A PREČÍTANÉ: Hodnotenie sa tým pochopiteľne zvyšuje, ako adaptácia je to super. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

K adaptaci nejosobnějšího románu P. K. Dicka jsem byl velmi skeptický. Ano, zvolená metoda je zřejmě ta nejlepší, protože jako klasický hraný film by to nemělo šanci vůbec. Teď musím uznat, že to nedopadlo zase tak špatně, jak jsem se obával. Ale ta paranoidní atmosféra předlohy se na mne prostě z filmu nepřenesla, což je podle mne největší nedostatek tohoto filmu. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to kouká, vizulní stránka je skutečně originální! Ale jinak je to takové plytké, povrchní, rychlé a najednou to skončí! Tady jde skutečně jen o formu a nebýt to výjimečné po téhle stránce, byla by to přímo ptákovina! Přitom příběh vypadal hodně zajímavě, kdyby se trochu víc propracoval (asi jako v knize)....Asi nejlepší části filmu jsou jsou debaty o ničem (převody na kole, šroubek v motoru...) mezi zfetovanými pošuky Harrelsonem a Downeyem jr! Je to zábavný film, ale mohl být sakra lepší!7/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Linklater .. Není tajemstvím, že žijeme v prostředí závislostí… To platilo v době, kdy Dick svoji knihu napsal (1977), platí to dnes a platit to bude i v (ne)daleké budoucnosti, kam své dílo zasadil scénárista a režisér Richard Linklater. Jeho rukopis jde cítit hlavně v dialozích, kde se skutečně vyřádil a jsou excelentně podané. Bezchybní jsou i herci, kteří psychické pohnutky a paranoiu svých postav předvedly na výbornou. Co snímku nelze upřít je to, že díky zvolené animační formě vypadá velice neotřele a originálně. Vše krásně podtrhuje onu záludnou a bolestnou podstatu příběhu… Leise. _ 85%. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Na konci filmu ve výčtu zesnulých či nemocných závislých přátel PKD figuruje i sám autor. Jedná se o jméno Phil s poznámkou poškození slinivky. (Xeelee)
  • Český distribútor sa z opatrnosti rozhodol neuviesť film do kín. (Greenpeacak)
  • Předloha filmu je částečně autobiografická. Philip K. Dick v jednom rozhovoru prohlásil, že vše z Temného obrazu opravdu viděl. (Xeelee)

Reklama

Reklama