Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

tron 

všechny recenze uživatele

Filmy Adriana Lynea nemusím. Mnohé z nich (ŠKANDALÓZNE ODHALENIE, 9 ½ TÝŽDŇA, LOLITA) majú silné herecké obsadenie (Douglas, Closeová, Basingerová, Rourke, Irons), krásu obrazu (diametrálne odlišnú od „agresívneho“ Baya či bratov Scottovcov) a sexualitu. Zároveň sa ale nedokážu zbaviť „akademickej nudy“. Nevraviac o tom, že v príbehoch, plných sexu, je málo sexu. Ani NEVERNÁ, hoci sa možno jedná o jeden z Lyneových najvydarenejších filmov, sa nedokázala ubrániť týmto mínusom, čo je škoda. Hoci jej nemožno uprieť krásu obrazu ani hudby, podmanivú atmosféru či výborné herecké výkony (okrem skvelej Diane Laneovej prekvapivo i krásavci Gere a Martinez). Nevraviac o nečakanom zvrate, keď sa v polovičke drasticky zmenia žánre. Paradoxne, možno práve absencia otvorenej erotiky je vzrušujúcejšia, než porno... možno ale aj nie. Pocit, ktorý sa po dobrom rozjazde dostaví, však nemá ďaleko k stagnácii. Napriek tomu stojí NEVERNÁ za aspoň jedno pozretie. Je decentná, noblesná, aristokratická, elegantná - a priemerná. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Film mi přišel i po druhém zhlédnutí sice průměrný, ale celkem zajímavý. Teď musím říct, že je to hodně slabá kopie. Francouzsky dokonalá a téměř neznámá "Nevěrná žena" z roku 1969 přišla americkým filmařům asi hodně vhod! Richard Gere alias Michel Bouquet, Diane Lane alias Stéphane Audran a Oliver Martinez alias Maurice Ronet plus jejich malý syn a působivá hudba. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno, o nevěře byla natočena spousta lepších filmů. V žádném z nich (z těch co jsem dosud viděla) ale nebyly lépe popsány pocity nevěrné ženy. První hodinu jsem to s ní opravdu šíleně prožívala. A i kdybych neměla pochválit nic jiného, herecký výkon Diane Lane pochválit musím. Je obrovská škoda, že druhá polovina ztratila smysl a dopadla tak, jak dopadla. Je to téměř jako dva rozdílné filmy. 3* ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film můžu koukat pořád dokola a baví mě pořád stejně. Je to zvláštní kombinace, která se přelívá od žánru k žánru. Každá žena by si tenhle film měla pustit před tím, než se vdá.. No a muži ať si raději pustí "Osudová přitažlivost" s Michaelem Douglasem v hlavní roli - to je kvalitní anti-milenkový film! :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kto nevie, ako oživiť vzťah, tu je recept ...Film, zachytávajúci ľudskú dravosť, hlad po vášni a túžbu po úteku od stereotypu ... áno, aj ženy môžu hodiť napospas svoje dieťa kontra vášnivý sex s mladým milencom v kine ... ale kto sme my, aby sme priebeh či dopady záveru tohto filmu mohli súdiť? kto sme my, že sme si tak istí, že nás toto nemôže stretnúť? Kto Diane Lane neveril, že si rolu s Olivierom Martinezom užívala, nech sa ide zahrabať, pretože tento film dokáže udržať ľahké erotické nabitie aj pre budúce generácie. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama