Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica Unfaithful je výborná. Adrian Lyne je brilantný psychológ a fantasticky zachycuje pochody vydatej ženy, zmietanej nespútanou sexuálnu vášňou a výčitkami svedomia kvôli podvádzaniu a "ubližovaniu tým, ktorých má rada". Z tohto hľadiska je úplne fantastická scéna vo vlaku s milostnými flashbackmi. A v scéne vo vani režisér výborne zachycuje odcudzenie, ktoré hrdinka pociťuje k svojmu manželovi. Celú túto vynikajúcu časť filmu, nakrútenú v typicky lyneovskom hypnotickom štýle, som hltal so zatajeným dychom. Ale v druhej polovici scenár prelaďuje do opozeraných, nedomyslených a lacných thrillerových klišé, ktoré sú paródiou na seba samé. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Opustí Lyne někdy erotické pole? Zřejmě ne, protože by podle všeho jeho filmy neměly už co nabídnout. Nevěrná je klasická ukázka toho jak netočit erotický thriller. Ale má to být vlastně erotický thriller? Už si nejsem jist. Čyřitkrát hvězda za Diane Laneovou, jedna navrch za energetickou erotiku, tři dolů za ubíjející druhou polovinu. Skvělá látka, která neurazí v hodinovém televizním filmu, ale vyloženě naštve při dvou hodinách v kině. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film můžu koukat pořád dokola a baví mě pořád stejně. Je to zvláštní kombinace, která se přelívá od žánru k žánru. Každá žena by si tenhle film měla pustit před tím, než se vdá.. No a muži ať si raději pustí "Osudová přitažlivost" s Michaelem Douglasem v hlavní roli - to je kvalitní anti-milenkový film! :D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Budovanie rodinnej drámy medzi Richardom Gere a Diane Lane, kde nečakane prekáža zvodca Olivier Martinez je správne napäté a skľučujúce, mierne to naštrbí nečakaný skok do thrilleru keď sa podľa vyplávajúceho deju preskočí na vraždu milenca. A potom prídu už klasické vyšetrovačky a uhybné manévre, čo nakoniec rodinu opäť vystuží a všetko pokiaľ na nás neprídu bude v poriadku. Mierne nadpriemerná dráma čo určite zaujme ale druhý krát už toľko chuti na pozeranie nebude, lebo štylisticky podobných filmov tu už zopár bolo. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $52,775,765Tržby Celosvetovo $119,137,784 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Při hledání originálního filmu od Chabrola jsem narazil i na tento americkej remake a jelikož je poměrně pozitivně hodnocen, tak jsem ho zkouknul taky. Srovnávat oba filmy je zbytečný, protože tento remake nesahá originálu ani po kotníky. Tam, kde si Chabrol vystačil s pár náznakama a určitym tajemnem, se v remaku všechno polopatisticky vysvětluje. Atmosféra veškerá žádná a hlavně místo Michela Bouqueta, kterýmu stačil jeden pohled a běhal z toho mráz po zádech, je tady hysterka Richard Gere. Ještě klika, že tu jeho manželku nehrála Julia Roberts. Pokud originál neznáte, můžete si k mýmu hodnocení 1 hvězdu přidat. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama