Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Neodklonit se to na konci trochu jiným žánrovým směrem, je to pro mě za pět hvězdiček. Padesát minut jde o takřka dokonalý film s brilantním načasováním, který neztrácí atraktivitu i přes brutální prostorové omezení na de facto dvě sedadla v letadle. Obzvláště Cillian Murphy je naprosto fantastický... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller od Wese Cravena. Náboj a napětí nechybí, tempo není také vůbec špatné. Uklidňující je i délka, poněvadž pouhých 85 minut není moc. Tím pádem funguje i děj a pořád se něco děje. Příběh není nikterak originální, ale naprosto dostačující. Red Eye není snímek, který zaujme maximálně, ale pro jedno potěšení stačí... 7/10 = 75% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Stejně si myslím, že se z tohoto filmu dalo vytřískat víc, ale tentokrát svou vinu nese na výsledném průměrném dojmu režisér Craven, který si nepotykal se scénářem a v mnoha ohledech vše mohlo být napínavější a provokativnější než nakonec bylo. Rachel McAdams a Cillian Murphy udrželi statečně moji pozornost až do konce a několik nápadů bylo originálně pojato. Pro mě však celkově průměrná záležitost v typicky nepřekvapivé režii se spoustou (ne)viditelných chyb. 60% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wesa Cravena teda poriadne nakopla múza a natočil najlepší film svojej kariéry, ktorý je minimálne o jeden stupeň kvalitnejší ako jeho najlepšie kultovky (Scream, Nightmare) pre mňa iba dosť priemerné filmy. Tempo je viac než slušné, dej neprekombinovaný, thriller postupne skĺzne k akčnejšej časti a končí hororovím finále ako z nejakej vyvražďovačky. Zo začiatku je samozrejme výraznejší Murphy, no ku koncu však na seba strháva všetku pozornosť kočička Rachel McAdams. Pán režisér, toto je vaša parketa. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • 25milionový thriller znamenal pro Wese Cravena návrat na výsluní, protože během úvodního víkendu (19. – 21. 8. 2005) vydělal 16 mil. dolarů. Po měsíci promítání už měl na kontě 55 milionů, čímž se pro něho stal nejziskovějším filmem mimo trilogie Vřískot. (imro)
  • Na zadní straně falešných letenek, natištěných speciálně pro film, byl stejně jako na letenkách opravdových leteckých linek seznam dvanácti kupních podmínek. Místo dvanácté podmínky však na letenkách stálo: "Všechna opatření na tomto palubním a zavazadlovém lístku jsou zcela falešná. Je to jen hromada přílišných detailů a pokud tohle zrovna čtete, nejspíš nevíte co s časem. Příště si doneste nějakou dobrou knihu." (Martinibaby)

Reklama

Reklama