Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem vždycky považoval Noční můry a vřískot spíš za směšné, než kultovní, jsem přistupoval k novému Cravenovu filmu dosti skepticky. Ovšem i slepé kuře občas zrno najde a já se (bohužel jen skoro) po celých 85 minut příjemně ošíval a se zaťatými pěstmi čekal, co bude dál. Zvláště dokud děj neopustí palubu letadla, je to na poctivé 4*. Cilian Murphy je sympaticky děsivý a jeho chladně výhrůžný pohled mrazí v zádech. I Rachel McAdams zvládá svou roli nečekaně uvěřitelně až na příliš akční konec. Ke konci se to ovšem mění v klasickou Cravenovskou domácí honičku a hlavně dialogy nabývají poněkud na trapnosti. Po druhém shlédnutí i přes Rachel, která je k sežrání, snižuju na 3. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Další (co se atmosféry týče) brilantní thriller, který využívá jako hlavní motiv neustálou komunikaci mezi vrahem a obětí (podobně jako třeba Collateral a Telefonní budka). Především první hodinka napíná až k prasknutí a je obdivuhodné, že někdo jako Craven (tedy autor, který ve svých filmech neustále střídá prostředí) dokáže tak schopně rozehrát drama prakticky jen na dvou sedadlech. Po opuštění letadla sice upadá kvalita o stupínek dolů, ale to není vina Cravena (který se naopak s přechodem vyrovnal srdnatě), nýbrž scénáristů, kteří ve finále využívají podstatně lacinějších berliček. Nicméně, i tak mi finále nevadí (naopak mi to přijde jako roztomilý odkaz na úspěšnou vřískající trilogii) a neshazuje mi celkový dojem z Nočního letu. Akorát není výsledek natolik precizní, aby byl film podobně nezapomenutelný, jako třeba právě Telefonní budka. A Cillian Murphy je ďábel, ze začátku hraje slaďouška přesně podle gusta dámského publika, aby následně tohle klišé hezkých herců zadupal do země, je to prostě frajer! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vysoká letová hladina klaustrofobického thrilleru vs. přízemní lacinost Vřískotového nahánění, jazýčkem na vahách budiž Cravenův smysl pro odlehčenost a Murphyho oční herectví, které vám během snímku zasadí 36 bodných ran. Otázkou je, jestli by podobný psycho teror zkusil ten srábek Cillian třeba na Seagala. Já myslím, že ne.. Před pětadvaceti lety by skončil nenávratně zamotán v servírovacím vozíku a nyní by byl bez šance úplně. Steven totiž cestuje zásadně nákladními letadly a co je nejpodstatnější - sám. Další náklad se už tam totiž nevleze.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wes Craven je taká režisérska legenda, že sme radi za každý film, ktorý ešte v svojom veku natočí. Na druhej strane ale vždy máme vyššie očakávania aj od na prvý pohľad tuctových námetov v jeho podaní, že sa nevyhneme sklamaniu. Nočný let je iba priemerná tuctová, celkom napínavá jednohubka, ktorá rýchlo vyšumí a vracať sa opakovane k nej budú iba hard core fanúšičky Cilliana Murphyho. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Typická Cravenovina. Jednoduchý príbeh, v ktorom sa opäť hra na mačku a myš. Príjemný herci dostanú diváka do deja, aby Wes Craven mohol roztočiť ďalšiu Thrillerovskú hru. Najväčšie mínus filmu je asi len ta jednoduchosť príbehu, ktorý je v podstate stavaný len na jedno pozretie, ale je natočený s dobrou atmosférou, ktorá sa len tak pri takýchto filmoch necíti (Beltrami tomu tiež dopomohol), film ma pri 85 minútach neskutočne tempo, takže nehrozí že by sa divák začal nudiť. Chcel som dat povodne nižšie hodnotenie kvôli tej jednoduchosti, pretože celý film dokopy nič neponúkne a s atmosféry drží rovnakú vlnu celý čas, ale za Rachel McAdams si kľudne prihodím. Pokiaľ hľadáte jednohubkový Thriller, ktorý nie je tupý a je kvalitné natočený, tak ste tomu na stope. 80% - 4* ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Jackson Rippner (Cillian Murphy) nosí hodinky značky Breitling Chronomat Longitude. (dyfur)
  • Na zadní straně falešných letenek, natištěných speciálně pro film, byl stejně jako na letenkách opravdových leteckých linek seznam dvanácti kupních podmínek. Místo dvanácté podmínky však na letenkách stálo: "Všechna opatření na tomto palubním a zavazadlovém lístku jsou zcela falešná. Je to jen hromada přílišných detailů a pokud tohle zrovna čtete, nejspíš nevíte co s časem. Příště si doneste nějakou dobrou knihu." (Martinibaby)
  • Cillian Murphy o roli Jacksona tolik stál, že si pouhé dva dny před svojí svatbou zaletěl z Anglie do Hollywoodu, aby poobědval s režisérem Wesem Cravenem. Ten mu později roli dal s tím, že si ho získal svýma očima. (Martinibaby)

Reklama

Reklama