Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wes Craven je taká režisérska legenda, že sme radi za každý film, ktorý ešte v svojom veku natočí. Na druhej strane ale vždy máme vyššie očakávania aj od na prvý pohľad tuctových námetov v jeho podaní, že sa nevyhneme sklamaniu. Nočný let je iba priemerná tuctová, celkom napínavá jednohubka, ktorá rýchlo vyšumí a vracať sa opakovane k nej budú iba hard core fanúšičky Cilliana Murphyho. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Do 4* nechybí mnoho. První hodinu to Craven kočíruje s naprostým přehledem. Celé dění v letadle, podpořené klaustrofobickou atmosférou a zdánlivě beznadějnou situací hlavní hrdinky (velmi půvabná McAdams) je působivé a napínavé, bohužel jakmile se děj přesune na posledních cca 10 minut do Lisiniho domu, napětí se ztrácí, přichází na řadu předvídatelnost a trocha toho žánrového klišé. Škoda i příliš krátké stopáže (bez titulků 73 minut). Ale pozor, když bůh rozdával budoucím hercům padoušské charisma, Cillian Murphy si šel pětkrát. Hlavně kvůli němu stojí tenhle thriller za pozornost. Od ´Batman začíná´ mě tenhle týpek zajímá čím dál tím víc. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller od Wese Cravena. Náboj a napětí nechybí, tempo není také vůbec špatné. Uklidňující je i délka, poněvadž pouhých 85 minut není moc. Tím pádem funguje i děj a pořád se něco děje. Příběh není nikterak originální, ale naprosto dostačující. Red Eye není snímek, který zaujme maximálně, ale pro jedno potěšení stačí... 7/10 = 75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na minimu prostoru maximum muziky. Tvůrcům se podařilo z brakového scénáře udělat solidní atmosferickou zápletku, kde dominuje vynikající záporák Murphy, který pobral charizmatu až to hezké není a Rachel McAdams se svým rozkošným kukučem sem zapadne rovněž výborně. Dokud se motáme ve stísněných prostorech letadla, kde herci kouzlí v rychlých dialozích a psychologické bitvě, je to ok. Jakmile se to blíží ke konci a z letadla se vystoupí, začne klišé na klišé a kvalita jde dolů. Je to na i tak na slušné úrovni. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Všimněte si pera s příšerkou. Ve scénáři je původně použito pero s Bartem Simpsonem, na které se ale produkci nepodařilo získat práva. (imro)
  • Filmovanie snímky prebiehalo striedavo v Los Angeles a Miami. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama