Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lyle Workman: 1. A Life of Illusion - Joe Walsh ,2. Ain't No Mountain High Enough - Michael McDonald ,3. Virgin Man - Smokey Robinson ,4. Heat of the Moment - Asia ,5. Just Got Lucky - JoBoxers ,6. I Got Ants in My Pants (And I Want to Dance) - James Brown ,7. I'm Every Woman - Chaka Khan ,8. Hello - Lionel Richie ,9. Sharing the Night Together - Dr. Hook ,10. I Ran (So Far Away) - A Flock of Seagulls ,11. Jesu Joy - Apollo 100 ,12. Score (Shot Montage) - Lyle Workman ,13. Believe It or Not - Joey Scarbury ,14. Never Surrender - Corey Hart ,15. Search Is Over - Survivor ,16. Aquarius/Let the Sun Shine In ,17. The First Time - Steve Carell , ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracovaná komediální záležitost, která zaujme především svým humorem a kvantem bizarních postav a postaviček. Režisér Judd Apatow hlavního hrdinu s mimikrami Steva Carella dostává do zcela absurdních situací, u nichž se buď musíte smát nebo znechuceně odvracet zrak. Nic mezi tím zkrátka a jednoduše není. The 40 Year-Old Virgin je tedy v rámci “pokleslých” komedií povedeným zástupcem, ke kterému se určitě ještě někdy vrátím. Skvělá práce! (Netflix) „So, tell me, Montel. Why weren't we invited to the party? What are we, Al Qaeda?“ ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco více odvázanějšího a více vtipnějšího. Něco, v čem bude tolik vtipných scén, až se z toho budu válet po zemi. Místo toho jsem dostal komedii, která obsahuje řadu vulgárních výrazů, občas nějakou hlášku a pár vtipných scén ze kterých jsem až tak moc zase odvázaný nebyl. Za většinu vtipných scén můžou především Andyho spolupracující a zároveň přátelé. To byli velice vtipní týpci. Tak trošku mi to připomínalo Prci, prci, prcičky s tím rozdílem, že hlavním hrdinou není teenager, ale 40 letý chlap, co vypadá, jako pedofilní (hračky) homosexuál (způsob oblékání). Steve Carell se na tuto roli vyloženě hodí a hraje toho slušňáka važně skvěle, myslím si, že měl dostat mnohem víc, než "pouhých" 500 000 dolarů! Velkým mínusem filmu je přehnaná stopáž. Téměř dvě hodiny je opravdu moc na komedii. Další průměrná komedie, která určitě stojí za zhlednutí! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jsou tam opravdu vtipné a povedené scény, ale je tam také pár těch, které by tam vážně být nemusely. Film má tak nějak nerovnoměrný spád, takže úplně nevtáhne do děje a postavy Andyho kolegů mi nebyly zrovna dvakrát sympatické, což se pochopitelně také odráží na mém hodnocení. Dávám tedy tři *, ale určitě je to alespoň lehký nadprůměr. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Apatow je pašeráků král a 40 let panic je jeho nejlepším kontrabandem. Propašovat do takto obhroublé komedie existencialní problémy s dospíváním, tak to si žádá schopnosti ostřílených mexických pašeráků drog. Navíc přitom Apatowův pohled na věc není ani trochu povrchní, ale naopak dokáže jasně a věcně pojmenovat zakopaného psa. V tomto ohledu brilantní. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Steve Carell se stal novou hvězdou volného seskupení komiků tzv. frat packu (Ben Stiller, Owen Willson, atd.) a v našich končinách na sebe nejvíce upozornil v roli hlasatelského protivníka Jima Carreyho v Božském Bruceovi. Po tomto komikovi následně převzal hlavní roli v pokračování Božský Evan. S tím je spojený také nárůst honoráře, neboť za 40 let panic dostal slabých 500 000 dolarů. (imro)
  • Ve scéně, kde Andy (Steve Carell) podstupuju depilaci, herec málem přišel o bradavku. Vosk drží totiž tak pevně, že se při depilaci musí bradavka potřít vazelínou, což komparzistka neudělala. Naštěstí par okamžiků předtím, než strhla vosk i s bradavkou, ji někdo ze štábu zastavil a poukázal na tento fakt. Na komparzu totiž komparzistka lhala o tom, že ví, jak depilovat. Když se ji při natáčení scény ptali, jaké že vlastně má zkušenosti, odpověděla, že jednou depilovala záda svého bratra. Steve Carell to uvedl z Graham Norton Show (od r. 2007). (ČSFD)
  • Prodejna "Smart-tech" byla volně inspirována řetězcem "Circuit City". (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama