Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokud si chce člověk dát dobrou nenáročnou komedii na večer a nevadí mu troška nekorektnosti, rozhodně neudělá chybu ve stáji Judda Apatowa. Tento režisér erkových komedií čím dál tím spíše pouze produkuje, ale 40 let panic je přímo jeho počin a já se už notnou dobu u současné komedie takhle nezasmál. Steve Karel naprosto vládne a skvěle mu sekunduje Paul Rudd, povedené frky tu ale hází téměř každý. Musel jsem malinko přilepšit, jelikož tyhle komedie zkrátka zrají s dobou a tehdy je docenil málokdo. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletého panice jsem se upřímně bál a pustil si ho až rok a něco po premiéře. Jsem příjemně překvapen, Steve Carell by mě utáhl i na vařený nudli (s přihlédnutím k jeho fantastické roli v Little miss sunshine, kterou jsem viděl před tímto filmem), ten člověk je mi sympatický a je vtipný. Celý film ale už tak vtipný není. Ale některé scény opravdu stojí za to a mě tahle neškodná komedie celkem dobře pobavila. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze všech stran slyšel, že se v Hollywoodu zrodila komedie, která je sice sprostá, ale tentokrát i vtipná, zastříhal jsem ušima a rozhodl se, že to risknu. Mno... Myslím, že něco TAK sprostého jsem ještě neviděl. Jestli se 40LP zdá někomu vtipný (nebo dokonce "chytrý", jak stálo v jedné recenzi), svědčí to spíš o platnosti rčení "mezi slepými jednooký králem", neboli že jsme tentokrát zůstali ušetřeni nechutných záběrů a všechno krmení pro uslintance je v dialozích. Ale ani to neberu jako polehčující okolnost. 40% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klidně to řeknu, ale hodně jsem se tady viděl v hlavním hrdinovi. Trpím totiž stejným šíleným fanouškovstvím do několika odnoží kultur :-) a také jsem "díky" nim byl několik let mimo. Ne ale čtyřicet! Podle mne hodně povedená komedie, na scénku s vyučováním postraního pohledu nikdy nezapomenu. ()

Morien

všechny recenze uživatele

Nemám ráda takovéhle filmy, protože co k nim má člověk psát do komentáře, když tendenčně sklouzává k tomu, že by ze sebe chrlil jenom proud nejrůznějších invektiv (to je slovo, co? to jsem chytrá, co, že ho používám!), a přitom si uvědomuje, že nic se nemůže líbit všem a že existuje moře dalších lidí, kteří právě tento druh filmů vyhledávají (a pro ně je film určen, ne pro mě). Našli by se jistě tací, kteří by mi řekli, tak když se ti to nelíbilo, tak k tomu nepiš komentář, jenomže těm já musím říct, že mně se prostě chtělo něco napsat. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • 25-milionová produkce zaznamenala nečekaný úspěch, když za první tři dny (19. -21. 8. 2005) promítání diváci zanechali v pokladnách amerických kin 21,4 mil. dolarů. Po měsíci promítání se film stal třináctým v tomto roce, který v tržbě překročil magickou hranici 100 milionů. (imro)
  • Steve Carellovi bylo při uvedení filmu 43 let, hraje 40letého panice. (don corleone)
  • Obchod "We Sell Your Stuff on eBay" opravdu fyzicky existuje. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama