Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael a Jannik jsou bratři. Michael si vybudoval slušnou kariéru v armádě, má hezkou ženu, dvě roztomilé dcerky. Jannik je černá ovce. Vrací se z vězení, právě když jeho bratr odjíždí do Afganistánu. Michael záhy padne do zajetí. Po čase je osvobozen a vrací se domů. Má však tajemství, se kterým se nedokáže vyrovnat a kvůli kterému se promění k nepoznání. (lenuse)

(více)

Recenze (138)

Filmpub.cz (Milada Hrušková)

"Velice zajímavý film, který vás v průběhu chytne a nepustí. Bude se vás držet jako klíště a to dokonce ještě několik hodin po jeho skončení. Susanne Bier je bývalá signatářka Dogmy. V Bratrech využívá některých jejích elementů - zejména digitální roztřesené kamery, která zdůrazňuje intimitu celého…"

MovieZone.cz (Petr Siska)

"Oproti filmům, které získaly certifikát, si Bier dovoluje použít paralelní akci (pro dogmatiky se film odehrává jen teď a tady), zjevně svítí i lampami (nejen přirozeným světlem, jak žádá manifest), zazní scénická hudba a v záběru jsou nejen vidět, ale také se používají zbraně. Což by její striktní…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Jistě oceníme, že se Bratři vyhnuli thrillerovému půdorysu. Pohybují se v rámci rodinného portrétu, v němž osudná afghánská epizoda není vlastně důležitá a můžeme ji považovat za zástupný krizový moment, neboť jako rozbuška mohla fungovat jakákoli podobně vyhrocená situace. (Příznačné je, že nikoho…"

Související novinky

Hugh Grant balí čínské krásky

Hugh Grant balí čínské krásky

15.06.2008

V neděli bodne špetka romantiky. Té opravdu kvalitní je na filmových plátnech zoufale málo. To víte, Richard Curtis sám všechno nestíhá. Naštěstí se scénáristického řemesla chopil i jeho brácha Jamie… (více)

Jake a Tobey jsou bráchové

Jake a Tobey jsou bráchové

20.09.2007

Drama dánské režisérky Susanne Bier Bratři posbíralo i tady na ČSFD pěkných pár pětihvězdičkových hodnocení a nadšených komentářů. Všiml si to i Hollywood ;-) Ano, už brzy se v tomhle textu objeví… (více)

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama