Reklama

Reklama

VOD (1)

Clarke a Rogers (Hoffman a Beatty) jsou neschopní hudební skladatelé, kteří postrádají špetku štěstí a ke všemu peníze. Nechají si poradit od svého vychytralého agenta a jejich duo je zničehonic posláno na výpravu do mystické republiky Ishtar. Avšak brzy po svém příjezdu jsou oba dva - aniž to o sobě tuší - získáni jako špehové pro opoziční strany připravované revoluce a najednou soutěží o přízeň nádherné bojovnice za svobodu (Isabelle Adjani). Jenže Clarke i Rogers jsou ještě horšími špehy než skladateli a brzy uváznou hluboko v poušti s jedním slepým velbloudem a několika atentátníky CIA na krku... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (22)

dezert 

všechny recenze uživatele

Zatracovaná komedie, ale podle mě neprávem. V tom filmu je spousta vtipnejch hlášek ("Hele...to chce odvahu, nemít v tvým věku nic."), situací (kupování velblouda, trh se zbraněmi), a malejch vtipů, u kterých se ale člověk směje, jako by nebylo žádný zítra. Zápletka je poměrně zmatená a lehce retardovaná. Navíc v tom filmu v podstatě chybí třetí akt, zničehonic je konec, ale to se dá odpustit. Beatty a Hoffman jsou jako dva strašliví skladatelé úplně boží ("Zdravím Maroko, úžasný stát / Zůstávám v úžasu stát"), Isabella Adjani má minimum prostoru. Navíc krásná kamera Vittoria Storara. 3 1/2, zaokrouhluju nahoru, protože 40% je sakra málo pro tenhle zapomenutej skvost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Totální blábol o dvou vypatlaných manících, kteří kašlou na své manželky a skládají jednu horší písničku za druhou a snaží se prorazit i zpěvem. Jejich manažer jim najde angažmá v Maroku, kde se však připletou nečekaně do místního povstání, seznámí se s krásnou a tajuplnou dívkou a odměnou jim je vyprodaný sál naštvaných vojáků. A to v tom hrají Warren Beatty, Dustin Hoffman nebo Isabelle Adjani! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $14,375,181Tržby Celosvetovo $15,300,000║ Je vôbec možné za taký rozpočet a ešte v dobe 80.rokov natočiť tak planý film, bez nejakého slušnejšieho efektu, kam tie peniaze minuli, keď film vyznie maximálne ako lacná televízna fraška. /20%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tí poslední odišli. Znervózňovali ich tamojšie Komandá smrti.“ Chvíľku si aj divák myslí, že vtip Dustina Hoffmana a Warrena Beattyho, ktorý si urobili zo štúdia Sony, konečne pochopil. No po úvode so scénami, pripomínajúcimi kombináciu Andyho Kaufmana s Monty Python (tanečno-spevácke vystúpenie v ktorom nikto nevie spievať ani tancovať a morbídna pesnička na počesť 53. výročia svadby), sa ocitneme so spevákmi (pardon, textármi) v najväčšej prdeli sveta, smradľavom Ishtare, kde... nastáva neznesiteľná nuda a otravné tempo, ktoré v tom lepšom prípade uspáva. Zápletka s dvojicou civilistov, ani sami netušiacou ako sa zamotajúcou do špinavých praktík CIA, je slabá. ISHTAR si povesť ohromného fiaska zaslúži a takmer zlikvidoval štúdio Sony tak, ako NEBESKÁ BRÁNA United Artists a OSTROV HRDLOREZOV Carolco Pictures. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film, jenž prvky v námětu připomíná Hudbu složil, slova napsal; je však spíše jednou z parodií na akční filmy, zapadající mezi dobové Žhavé výstřely a podobné ptákovinotvorné komedie. Dustin s Warrenem zpívající šlágry v originálním aranžmá a s neotřelou pohybovou choreografií - to prostě musíte vidět. Navíc Isabelle Adjani hned na začátku svého "pobytu na plátně" ukáže Dustinovi (a nám) své levé ňadro. A k místnímu i mezinárodnímu hodnocení: viděl jsem v poslední době alespoň tucet horších filmů označených jako komedie. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (7)

  • Režisérka Elaine May dala svou nezvládnutou režií vzniknout termínu „movie jail“, což je označení pro člověka, který se vůbec neměl ke kormidlu filmu dostat a už by nikdy neměl točit… (Duoscop)
  • Přestože je film známý jako jeden z největších kasovních neúspěchů všech dob, v prvním týdnu vydání byl na pokladnách na prvním místě. Následující týden, s vydáním Policajta v Beverly Hills II (1987), však klesl na 4. místo. (orkadimenza)
  • Natáčení v politicky nestabilním Maroku (producenti chtěli původně točit ve Státech, ale tehdejší partner studia Coca-Cola si natáčení v Maroku podmínil) bylo zdržováno zvěstmi, že chtějí palestinští teroristé unést Dustina Hoffmana. Řada lokací proto musela být pečlivě prohledána kvůli minám, než se mohlo vůbec natáčet. (Duoscop)

Reklama

Reklama