Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červenky s červenými náprsenkami ví všechno. Pindík je záludný, a ať mu říkáte, co chcete, nepřestane ležet. Mít svůj domeček, svou pícku a svůj stoleček. - Úsměvné, rozverné, zábavné...a najednou bum!, smrt. Sledujeme cestu, hledání, nevzdávání se a nečekané nalezení. Působivý film s naprosto vynikajícím C.Murphym, skvělou kamerou a báječnou hudbou, kdy ještě dlouho po skončení mi v hlavě zněli - Rubettes, Slade, The Wombles, T-Rex, Dusty Springfield i Van Morrison ( Madame George, Cypress Avenue). Nečekal jsem, že film, který se snaží ukázat boj s jinakostí prolínající se s bojem za svobodu, víru a nezávislost, může být tak neuvěřitelně vtipný. Atentáty ovšem působily jak šlehnutí biče s ocelovými háčky. A přítomnost zde zvrhlého Bryana Ferryho jsem si musel potvrdit v závěrečných titulcích. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Film jsem viděl s českým dabingem, což NIKOMU NEDOPORUČUJI, již tak (záměrně) přehrávajícího Murphyho totiž doplňuje nesnesitelný hlásek, který vydrží do konce poslouchat snad jen masochista, díky tomu byl hlavní hrdina nesnesitelný, chápal jsem jeho rodinu, která ho vyhodila, nechápal jsem ty, kteří ho nezastřelili, když mohli atd., což výrazně ovlivnilo mé hodnocení. Ale stejně Cillian umí! ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemné a najmä nečakané prekvapenie. Transvestitov a ostatných "inakých" vôbec nemusím, takže začiatok filmu poznačila moja predpojatosť. Ale postupne ma moja obľúbená hudba a neskôr i príbeh a jeho stvárnenie začali vťahovať a pôvodne uvažované dve hviezdičky sa znásobili. A ktovie ako to dopadne, ak sa mi podarí vidieť ho opakovane? ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Ani chvilku bych neváhal dát plný počet, ale film ze začátku nasadí zběsilé tempo, které se ke konci už trochu vytrácí. Některé scény jsou až moc dlouhé (rozhovor mezi Koťátkem a otcem skrze neprůhledné sklo), ale i tak je Snídaně na Plutu osvěžujícím filmem, který je postaven na výkonu Murphyho, který - a to nechápu - nebyl nominován na Oscara?? - a vězte přátelé, že se Denzel Washington, dřímajíc sošku, někde v koutu směje :)) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Je málo filmů, které mě posadí na zadek a příběh Patricka "Kitten" Bradena mezi nimi našel své místo. Citlivě odvyprávěná touha po identitě a potřebě lidské blízkosti, dožadující se naplnění dosti svéráznými, proto jedinečnými způsoby, v podání neskutečného C. Murphyho, provázená dobovou, skvěle vybranou hudbou, podtrhující poezii místy až geniálních záběrů - to je Snídaně na Plutu. Podstatu příběhu nejlépe vystihl sám Neil Jordan: "Film není pouze jednoduchým příběhem o transvestitovi - šlapce. Je to příběh o nevinnosti a proměnlivé síle představivosti a o tom, jak dobro mění svět - pokud to jen jde". Tak tak, i červenky to vědí:-) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Původem irský spisovatel Par McCabe si ve filmu zahrál postavu učitele. (imro)
  • Jednu z nejodpornějších postav - pana Silky Stringa - si s chutí zahrál Bryan Ferry, jinak jeden z největších elegánů britského popu. (Johgas)
  • I když Eva Birthistle ztvárnila ve filmu matku Cilliana Murphyho, ve skutečnosti je jen o dva roky starší. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama