Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (897)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pěkně ulítlá komedie. Ale bavil jsem se opravdu maximálně. Každá postavička z téhle střelené rodiny mě něčím zaujala, ikdyž nejvíc ta malá, děda a synek. Všichni si prošli svými krizemi, ale prostě se rozhodli, že té malé holčině nemůžou pokazit její velký sen. Tolik skvělých hlášek sem také za poslední dobu nezažil. Mojí mamku asi nejvíc rozesmálo to jejich "ježdění" v autě, ale to byl jen 1 z mnoha opravdu "smutných" (jenže člověk se prostě tomu musel smát) momentů v celém filmu. Pěkný a střízlivý konec. A vůbec, říkejte si, co chcete, dávám 5* ;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to jako komedie i když pár vtipných scén by se tu našlo, ale jako tak trochu pofidérní drama s jednoduchým příběhem a debilním koncem. Členové rodiny jsou svým způsobem velice zvláštní a oné zvláštní atmosféře v rodině přispívají hlavně velice slušné herecké výkony i mimo jiné pro mě stále zajímavějšího herce Steva Carella, který zahrál post-traumatizovaného sebervraha vcelku originálně. Dalo by se říct, že celý film se staví jenom na dialozích, které zato nenudí, ale jsou brány s vážností a docela by se hodilo je okořenit trochou humoru. Krom toho mě ještě zaujala hudba, ale to musela být zřejmost jelikož oba režiséři filmu s ní mají mnoho společného a celkově film vyzdvihuje o stupeň výše. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmeček, celkově ale mírné zklamání. Očekávání byla vysoká a jak to většinou dopadá, výsledek není až tak vysoké kvality, aby očekávání splnil. Malá Miss Sunshine předvádí hodně muziky a sofistikovaných slovních přestřelek za málo peněz, což jej vlastně dělá tak osobitým dílem. Levné, tragikomické road movie s bezchybným Stevem Carellem a Alanem Arkinem, držící pohromadě díky životně hrajícímu Gregu Kinnearovi. Suma sumárum jde o originálně pojatý a výborně zpracovaný film, který však nesplnil veškerá má očekávání a tak mu čtvrtou hvězdičku musel vybojovat zaseknutý klakson. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Veľmi pozitívna nezávislá road movie s rozmanitou smečkou looserov, ktorí v jednej rozheganej dodávke putujú splniť detský sen malej, brejlatej Olive. Po všetkých stránkach (herci, kamera, príbeh, humor, konflikty) dobre odvedená práca bez klopýtnutia, ale zároveň filmu chýba výraznejší memorable moment (scéna), ktorý by ma prinútil shiahnúť znova. 70% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Švíklá rodina se vypravuje se žlutým vehiklem na soutěž krásy. Inu né že by film překvapoval něčím novým, rozhodně se ale při jeho sledování královsky pobavíte. Všemu dává korunu skvělé obsazení herců, kteří mi okamžitě přirostli k srdci a připadali mi jako opravdová rodina. Bude natočeno ještě spoustu takových filmů jenže žádný už nebude takový jako Little Miss Sunshine. Na fesťáku v Sundance lidi tleskali vestoje a já to udělám taky... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Původně se mělo cestovat z Marylandu na Floridu. (HellFire)
  • Abigail Breslin (Olive) nosila oblek, který jí dělal buclatější. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama