Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (368)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Původně komorní postapo se ve finále trilogie definitivně přeměnilo v regulérní akční sci-fi nářez. Ball odvedl kus kvalitní práce a k dokonalosti to nedotáhl jen kvůli intelektuálním mantinelům předlohy, která cílí hlavně na mladistvé. Sice už to není sausage party, ale i tak mohly dát Scodelario s Emmanuel větší prostor. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší oproti komorní mysteriózní jedničce, slabší i oproti ponuré dvojce. Postupně klesající atraktivita i záživnost jednotlivých dílů je zjevná, ještě že je to jen trilogie... Už otravně schematická úvodní scéna s "přepadením" vlaku dává tušit, že trojka bude především banální předvídatelný akčňák. A taky že jo. Navíc je to ještě týnejdžerský pseudoromanťák s fůrou patetických keců a významných pohledů, tedy plný přesně toho sajrajtu, který tolik nesnáším. Děj se dá shrnout stručně - chrabrý boj chudých a dobrých proti těm bohatým a špatným, přičemž i ti špatní nejsou nakonec vlastně úplně tak špatní (to asi aby z toho dětičky nepropadly pesimismu), až na jednoho superhajzla, který ale nakonec dostane co si zaslouží a všichni mládežníci se tak ve finále můžou šťastně sesednout u pionýrského táborového ohně a společně plánovat cestu ke světlým zítřkům. Kdyby se mi tolik nelíbily předchozí dva díly, budu mít možná problém i se třetí hvězdou. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Až se za pár let z Wese Balla stane hollywoodská stálice akčního žánru, tak na, scénáristicky skrz-na-skrz děravou, Maze Runner trilogii bude nejeden z nás vzpomínat jako právě na onen zlomový bod. Třetím dílem sice Ameriku nikdo neobjevil, ale takhle čistou kinetikou narvanou úvodní sekvenci si naposledy pamatuji u Temného Rytíře... a to je sakra co říct. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Slabé a předvídatelné. Navíc byla velká chyba rozdělit film do 3 částí z nichž je dobrá jen jednička a dvojka je naprosto zbytečná. Ale abych se zaměřil na tento díl. K hlavním hrdinům již nemám žádný vztah a působí na mě nesympaticky. Také často reagují naprosto nepochopitelně a nelogicky na ty nejrůznější podněty. Proto mi i přišla dosti komická ona velice dramatická scéna ke konci, kdy jeden z nejlepších kamarádů hlavního hrdiny umírá a všichni jsou velice smutní. Myslim si, že filmem Labyrint: útěk měli film ukončit, jelikož tohle sráží i jeho kvalitu. 25% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Do finále se Maze Runner dokodrcal s víceméně stabilní kvalitou nejlepší young adult adaptace široko daleko. Což není moc velká pochvala když jde o konkurenci břeček typu Hunger Games či Divergence. Pomezí Áčkového a Bčkového filmu překračuje ve scénách které překvapují epičností záběru postapo zombie distopického světa ve válce, naopak sráží ho dolů občasná hloupost scénáře nad níž lze při hlubším zamyšlení jen kroutit hlavou. Na druhou stranu, už to že k nějakému zamýšlení nad tím co se ve filmu děje dojde je na poměry žánru pořád hodně velký úspěch. Mixed feelings mám ze závěru, kde se očekávatelně prokáže efektivnost těch totalitních praktik proti kterým hrdinové celou trilogii tak vehementně bojují, ale zároveň film vše zahrává do autu prostoduchého "happy endu", který vlastně nic velkého nevyřeší. Nicméně jako oddechovka stejně dobré jako předchozí filmy. 8/10 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Původně se spekulovalo o rozdělení knihy do dvou filmů, což ale režisér odmítl. (freelex)
  • Natáčanie oficiálne začalo 14.3.2016, no už o tri dni došlo k nehode. Dylan O'Brien utrpel vážne zranenia a produkcia filmu sa musela zastaviť až do jeho úplného uzdravenia vo februári 2017. Natáčanie skončilo v júni 2017. Dylan sa zranil pri natáčaní úvodnej scény s vlakom. Táto scéna dokonca nebola ani v knižnej predlohe. (Paulo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. ledna 2018 v Soulu. (Varan)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama