Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (368)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Třetí návštěva kina. Obstojné zakončení tří dílné Teen ságy, která neurazí a v kině rozhodně má, co nabídnout. Úvodní akce patří k nejlepší sekvenci filmu a divák má pocit, že sleduje útržek z Fast and Furious, ale potěší i jiné akční scény především v tunelu se zombie, kde Wes Ball vytváří hutnou hororovou atmosféru, či naháněčka s robotickým pavoukem anebo závěrečné finále, které mohlo být na můj vkus více destruktivnější. Wes Ball si jako další film natočí regulérní horor a zde v pár scénách dokázal solidně navodit napětí i úzkost, takže mu začínám fandit. Slušná zábava, na kterou se hezky kouká. 75% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asiata, Thomasovi unesli Asiata, ZLO brzy pozná že tohle se nedělá, Asiati se nekradou, jo Asiat má nějaké jméno, ale na tom nezáleží !!!!!! Dobře, dobře a teď zase vážně, znáte ty filmy, který vás chytnou hned od začátku a baví vás až do konce, znáte ? To je dobře, tenhle film, je jedním z nich a zatím co předchozí filmy, buď tápali (Útěk) a nebo nevěděli, jaký mají být (Zkouška ohněm) tak Vražedná léčba, ví čím je a už od začátku a jede po koleji a nevybočí. A přitom v mnoha ohledech překvapí, ať už je to návrat postavy, nebo akční scéna, či překvapivý zvrat. Malíček konečně dostane dostatek prostoru a je zlý a co se týče O'Briena ten kluk to v sobě má, má to v sobě a klidně by mohl dát toho Indiana Jones, úplně v pohodě si ho dovedu v té roli představit. Ale ani ostatní herci, nestojí ve stínu, Walton Goggins totálně šílený, Will Poulter smířený s tím, co se stalo a bavil mně. Co se týče akčních scén, tak prošli změnu a sou opravdu dobře povedené, napínavé a některé naprosto boží, to s tím busem, to bylo naprosto WOW takže i v tomhle ohledu nelze nic vyčíst. Navíc posledních dvacet minut, se na plátně odehrává nekompromisní válka, která semele všechny bez rozdílu. Ano kdo chce, filmu vyčte věci, jako klišé dopis a tak vůbec, ale sakra tady všichni odvedli dobrou práci, takže za mně zasloužená pětka. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z odlehčené a brakové literatury jenž nám dala filmové série jako Hunger Games, Divergence nebo fujtalbl Twiligiht je pro mě jednoznačně Labyrint absolutní vítěz a to hlavně díky fantastickému Wesu Ballovi. Tenhle cápek dokázal z průměrných knih a s mizerným rozpočtem doslova zázraky. Jednička nás tenkrát doma strašně překvapila a dvojku už sme si v kině ujít nenechali a ta byla taky podle mě jednoznačně nejzábavnější. Né že by trojka nebyla, ale nevím jestli jí uškodila delší pauza po nehodě O'Briena, nebo sme za ty dva roky zase o něco starší a už s náma pubertální city tak neházej, nevím. V akci problém není, ta je monumentální a vizuální prostředí zničeného světa je jedna báseň. Ale veškeré emoce šli absolutně kolem mě, ani jedna rádoby dojemná scéna se mnou nehnula a Mrtváků je málo hanba mluvit. Pořád to je ale velice nadprůměrný akční výplach, který neudělal svým předchůdcům ostudu, jen mám první dva díly mnohem raději a bavily mne mnohem více, i tak ale pořád slušná práce a já se upřímně těším na nový projekt Wese Balla a pořád je jeho série nad ostatními, možná nevyčnívá finančním ziskem, ale filmovou hodnotou je spláchne všechny.70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po tých takmer troch rokoch by sa tu hodil na úvod pridať nejaký krátky sumár o tom, čo sa stalo v minulých dieloch, niečo v štýle videli ste... Vzhľadom na to, že nosný príbeh je upatlaný ako dvojročné decko od čokolády a málo záživný po všetkých stránkach, tak si tie súvislosti človek nemá šancu pamätať. Tie sa zabudnú nie do troch rokov ale do troch dní od projekcie. Záverečná časť začína hneď veľkou zúrivou akciou, ale keďže som si už nepamätal čo?, kde? a ako?, tak sa mi pred očami mihali iba pekné obrázky bez nejakého zmyslu. Pokračovalo to veľmi jednoduchou story, ktorá ma dokázala trochu zaujať jedine, keď sa na scéne zjavil malíček (Aidan Gillen). Skrátka tento svet, kde deti sú tí najlepší a dospelí zlí a fuj fuj už vážne nie je pre mňa. Našťastie to už skončilo. Podpriemer. 40/100 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Byť se na první díl nikdy nepodařilo zcela navázat silou přítomného okamžiku, převládá u mě velká spokojenost. Útěk o čtyři roky dříve vytěžil premisu neznámého prostoru, nebezpečí i charakterů na maximum a dokázal sázet překvapení s železnou pravidelností. Po odhalení toho, o co celou dobu jde, se logicky musely brát klíčové ingredience jinde, ať už v překvapivě velkolepých exteriérech nebo přehršli vedlejších postav. A ve chvíli, kdy Thomas a spol. nakračují do finále, mají až trochu smůlu, že se podobají svým souputníkům z žánru young adults, zejména Hunger Games, v menší míře pak i z (bohužel nikdy nezfilmovaného) finále série Divergence. Opět se míří do jámy lvové, k posledním konfrontacím a osudovým dialogům uprostřed smrtící vřavy a i v případě Vražedné léčby zaklapne všechno na jedničku navzdory bolestivým ztrátám nebo zdánlivě přehroceným akčním scénám hrstky hrdinů proti hromadě nepřátel. Emocionální i akční stránka jsou dokonce vyváženější než v případě novými postavami nabitých Zkoušek ohněm a byť bych byl rád, aby se z celé trilogie vyklubal ještě o něco větší komerční hit, spokojím se nakonec s tím, že i přes produkční potíže dokázala do poslední kapitoly vjet plnou rychlostí. A vlakem. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie oficiálne začalo 14.3.2016, no už o tri dni došlo k nehode. Dylan O'Brien utrpel vážne zranenia a produkcia filmu sa musela zastaviť až do jeho úplného uzdravenia vo februári 2017. Natáčanie skončilo v júni 2017. Dylan sa zranil pri natáčaní úvodnej scény s vlakom. Táto scéna dokonca nebola ani v knižnej predlohe. (Paulo)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama