foto

Thomas Brodie-Sangster

  • nar. 16.5.1990 (30 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Celým jménem Thomas Brodie Sangster se narodil 16. května v Londýně. Žije zde se svou sestrou Avou a rodiči Tashou a Markem. Matka se živí jako tanečnice a herečka a objevila se i v několika BBC filmech. Otec se zase představil v Německu při muzikálu The Lion King. Zajímavostí je fakt, že Thomasova prababička a babička Hugha Granta byly sestry. Takže Hugh je jakýsi Thomasův strýc přes koleno. Thomas zatím chodí na střední školu Pimlico.

Poprvé na sebe upozornil v seriálu ENTRUSTED, díky němuž vyhrál v roce 2003 cenu na filmovém festivalu v Monte Carlu za nejlepšího herce v kategorii miniseriály. Neméně úspěšně si počínal i ve filmu LÁSKA NEBESKÁ. Za svou roli byl nominován na Golden Satellite Award a A Young Artist Award. Stoupal výš a výš a dostal se i do České republiky při natáčení TRISTANA A IZOLDY. Zahrál si mladého Tristana, kterého v dospělosti vystřídal James Franco. Za zmínku stojí také KOUZELNÁ CHŮVA NANY Mc PHEE, kde zajisté podpořil film svým výkonem jako nejstarší ze 7mi dětí.

Stejně jako v Lásce nebeské a Nany Mc Phee si po boku Colina Firtha zahrál i ve filmové adaptaci historického románu Valeria Massima Manfrediho Poslední legie. Podílel se také na seriálu PINOCCHIO a filmu THE FENCE, vyprávějícím o přeživších holokaustu.

K "villon17" M

Herecká filmografie

Filmy

2020 Dračí země
2018 Labyrint: Vražedná léčba
2017 Red Nose Day Actually (TV film)
2015 Labyrint: Zkoušky ohněm
Star Wars: Síla se probouzí
2014 30 Minute Break
Labyrint: Útěk
Phantom Halo
Rain
2013 Láska až za oběžnou dráhu
The Ugly Duckling
2012 Grázlové z vidlákova
In Love with Dickens (TV film)
2011 Albatros
My Left Hand Man
Phineas a Ferb v paralelním vesmíru (TV film)
Poslední z Furlongů
Smrt superhrdiny
2010 Some Dogs Bite (TV film)
2009 Alchemistic Suitcase, The
Jasná hvězda
Nowhere Boy
2008 Magická dobrodružství Pinocchia (TV film)
2007 Poslední legie
2006 Molly - příběh z druhé světové války (TV film)
Tristan a Isolda
2005 Kouzelná chůva Nanny McPhee
Nejzáhadnější vraždy (TV film)
2003 Hitler: Vzestup zla (TV film)
Láska nebeská
Šifra (TV film)
2002 Bobbie's Girl (TV film)
Mrs Meitlemeihr
2001 Jim z nádraží (TV film)
The Miracle of the Cards (TV film)

TV seriály

2020 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Episode 26 (S03E26)
Episode 25 (S03E25)
Episode 24 (S03E24)
další epizody (8)
2019 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Avalanche (S03E18)
Getaway (S03E17)
Chain Reaction (S03E16)
další epizody (9)
2018 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Flame Out (S03E09)
Crash Course (S03E08)
Rally Raid (S03E07)
další epizody (9)
2017 Godless (TV seriál)
Homecoming (E07)
Dear Roy... (E06)
Shot the Head off a Snake (E05)
další epizody (7)
Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Brains vs. Brawn (S02E26)
Hyperspeed (S02E25)
Inferno (S02E24)
další epizody (14)
2016 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Fight or Flight (S02E12)
Weather or Not (S02E11)
High Strung (S02E10)
další epizody (16)
2015 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Designated Driver (S01E22)
Comet Chasers (S01E21)
The Hexpert (S01E20)
další epizody (22)
Wolf Hall (TV seriál)
Mistři přízraků (E06)
Nepříjemnosti (E05)
Ďábelská slina (E04)
další epizody (6)
Phineas & Ferb (TV seriál)
Last Day of Summer (S04E48)
Act Your Age (S04E47)
2014 Hra o trůny (TV seriál)
Děti (S04E10)
První svého jména (S04E05)
Přísežník (S04E04)
další epizody (4)
Phineas & Ferb (TV seriál)
Doof 101 (S04E46)
Tales from the Resistance: Back to the 2nd Dimension (S04E45)
Noc oživlých lékárníků (S04E44)
další epizody (17)
Americký táta (TV seriál)
I Ain't No Holodeck Boy (S10E13)
2013 Hra o trůny (TV seriál)
Mhysa (S03E10)
Deště Kastameru (S03E09)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
další epizody (6)
Phineas & Ferb (TV seriál)
Steampunx (S04E29)
Cheers for Fears (S04E28)
Face Your Fear (S04E27)
další epizody (27)
2012 Accused (TV seriál)
Tina's Story (S02E04)
Mo's Story (S02E02)
Phineas & Ferb (TV seriál)
Happy New Year! (S04E02)
For Your Ice Only (S04E01)
Blackout! (S03E62)
další epizody (37)
2011 Phineas & Ferb (TV seriál)
A Phineas and Ferb Family Christmas (S03E27)
Ferb Latin (S03E26)
Lotsa Latkes (S03E25)
další epizody (27)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
Mysl hory přenáší (S05E03)
2010 Take Two with Phineas and Ferb (TV seriál)
Phineas & Ferb (TV seriál)
Candace Gets Busted (S02E65)
Make Play (S02E64)
Rollercoaster: The Musical! (S02E63)
další epizody (28)
2009 Phineas & Ferb (TV seriál)
Phineas and Ferb Christmas Vacation! (S02E37)
Atlantis (S02E36)
What Do It Do? (S02E35)
další epizody (37)
2008 Phineas & Ferb (TV seriál)
Unfair Science Fair Redux (Another Story) (S01E47)
Unfair Science Fair (S01E46)
Phineas and Ferb Get Busted! (S01E45)
další epizody (45)
2007 Phineas & Ferb (TV seriál)
Lawn Gnome Beach Party of Terror (S01E02)
Rollercoaster (S01E01)
Pán času (TV seriál)
Rodina krve (S03E09)
Lidská povaha (S03E08)
2004 Feather Boy (TV seriál)
2002 Stig of the Dump (TV seriál)
Ultimate Force (TV seriál)

Dokumentární

2015 Coldplay's Game of Thrones: The Musical
2007 Film o filmu: Poslední legie
2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)

Host

TV pořady

2011 Thronecast (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(161)