Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (367)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč jsem nakonec tak hodný. Možná díky závěru, který dokázal vybočit z rutiny (i když mně vyloženě s*alo, že si tolik bere z Alienů), možná kvůli ústřednímu herci, pro kterého mám prostě slabost... Akorát tedy musím uvést na pravou míru, že mě snad nic nerozhodí víc, než když mají kulisy (libovolné) trilogie sestupnou tendenci co se týče atraktivity prostředí. Aneb kterýho ňoumu napadlo (zdravím knižní předlohu), že to celý začne v super rádoby fantasy labyrintském hávu, pak se přesune do "furt ještě cool" rozvalin starého světa, a potom skončí v tuctovém neonovém velkoměstě aka 22. století?? Jsem vážně jedinej, koho tahle vyčpělá městská pozadí podobných příběhů neskutečně, ale fakt neskutečně nudí? Jo, a je to strašně dlouhý. Hodně slabej průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Epické a důstojné okoupání rekta, k němuž parta hošíků dodává manuál, který vypracovávala celou ságu. Hrdinně jsem odolával Thomasově partě, která mohutně útočila na mé pozadí. Svůj věneček si přece jen schovávám pro nějakou dívčinu. Nabízela se Kaya Scodelario, což o to, je to hezká holka, jenže není blond. Jenže náhle se mně zjevil anděl, blond anděl jménem Katherine McNamara. Bylo rozhodnuto. Dnes bude úřadovat anální kolík. Film vypadá vizuálně báječně, nepoměrně výpravněji než obě předchozí pokračování dohromady. A to jsem předchozí díly nijak neprožíval. Akce stíhá akci, režisér hrdinně bojoval s přístupností. Je sice škoda, že se nedočkáme davových scén s nakaženými, o to lépe vyniknou nápadité akční posuny v ději. Dialogy nejsou určující, vůbec se na ně nehraje. K dispozici jsou zdatně vyvedené masky, noční scenérie zamořeného města, překvapivá úmrtí. Film bych přece jen o něco zkrátil, občas už byla délka znát. Dylan O´Brien všem vytřel anál, když jeho spojení s Wesem Ballem je tím nejlepším z těch, které ti dva spolu upekli. 10/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo nakonec jsem s posledním dílem této trilogie spokojen. Po nepodařený dvojce jsem radši neměl přehnaná očekávání, ale tohle je naštěstí kvalitativně na úrovni prvního dílu. Na rozdíl od dvojky to dává zase dějově smysl je tu jedna jasně nastavená linie které se film drží od začátku do konce. Pár zvratů najdeme i tady, ale není to tolik na pěst jako v prostředním díle. Řekněme, že jednička měla nejlepší story, trojka má nejlepší akci. Jasně není to nic co by tu už před tím nebylo nečekejte ani nijak sofistikovaný konec, ale jak tu někdo napsal akční scény to kompenzují. Už ta úvodní akce s vlakem je libovka (řekl bych dokonce, že lepší než v Exp 3) a finále se s tím taky nemaže. Režisér opět drtí dětský rating co to jde a opět se nebojí nechat zařvat i takový postavy o kterých jste přesvědčení, že to musí přežít. Takže jako zakončení trilogie ok a Wese Balla hodlám určitě sledovat i dál stejně jako Dylana O Briena který rozhodně ukazuje potenciál. Uvidíme co dál.70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Završil jsem kino-hattrick a tyhle young adult výplachovky mi budou chybět. Zatímco na takové Město z kostí nebo Hostitele už si dnes nikdo nevzpomene, Maze Runner se z tohoto nelichotivého subžánru snažil vymanit, ačkoliv ani on se úplného zatracení nevyhne. Narozdíl například od Divergence to i přes nepředpokládané problémy dotáhl do konce (naštěstí tady žádného génia nenapadlo rozdělovat poslední díl na 2 části) a to poměrně uspokojivě. Úvodní scéna vyloženě evokuje Rychle a zběsile a ačkoliv závěrečný akt vyloženě ztrácí na tempu a vyplatilo by se trošku krátit, takovouhle neškodnou zábavu můžu i díky sympatickým postavám vřele doporučit. A tomu zbytku slíbit, že takových filmů už v blízké budoucnosti příliš nebude.. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dobre sa na to pozeralo, aj keď to trvalo vyše dvoch hodín, nezaznamenal som toho pocitu, že by som sa výraznejšie nudil, mladí herci sa už nejaký ten piatok poznajú, a tak boli preto parádne zladení, behali v jednom kuse pred všelijakými nástrahami, spojenými nielen s beštiálnym vírusom, ktorý spustošil SVET, ale hlavná, tvrdohlavá postava Thomas sa snažil vyslobodiť svojho kamaráta „spod pazúrov zúrivej šelmy” . Je to obstojne nakrútené, lebo režisér Wes Ball má pod taktovkou kompletnú trilógiu, tak ako som rešpektoval prvý diel, a zase druhý ma dosť znechutil, už podľa komentára, čo som si tesne pred písaním tohto zrovna prečítal, tak TROJKA šľape, ako spoľahlivé švajčiarske hodinky, kde nepozorujem príliš mnoho filmových kazov, ale aj tak sa opakuje stále dokola jedno otrepané klišé, že z filmu na film sa treba prekonávať, ísť až za hranice svojich možností. Vezmite si prvých Pirátov Karibiku, a čo sa s nimi stalo v treťom pokračovaní ? Síce to až tak brutálne neplatí pre LABYRINT, ktorý je znesiteľný v rámci svojho žánru pre mládež, ale aj tak sa toto pravidlo občas porušuje, viď scéna s busom. Aj úvodná sekvencia s vlakom by mala teda čo rozprávať... Niekoľko filmových momentov má veľmi silnú RAZANCIU, napríklad scéna s nakazenými v tuneli, alebo taktiež “krásavec” mi pripomenul svojim odvážnym činom jednu účinnú pasáž v Dvoch Vežiach, ktorá spustila úžasnú bitku v dejinách KINEMATOGRAFIE, ktorej katalyzátorom bol pre zmenu iný ZLOSYN !!! Obsahuje to veľa vizuálnych tromfov, prečo sú tie dve a pol hodiny vskutku príjemné. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie oficiálne začalo 14.3.2016, no už o tri dni došlo k nehode. Dylan O'Brien utrpel vážne zranenia a produkcia filmu sa musela zastaviť až do jeho úplného uzdravenia vo februári 2017. Natáčanie skončilo v júni 2017. Dylan sa zranil pri natáčaní úvodnej scény s vlakom. Táto scéna dokonca nebola ani v knižnej predlohe. (Paulo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. ledna 2018 v Soulu. (Varan)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama