Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Transexuál Bree (Felicity Hoffman) šetří každý dolar, aby mohl zaplatit za vytouženou operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Neochotně se tedy vydává no New Yorku dostat kluka z vězení. Syna mu předají beze slova vysvětlení a Toby považuje tu divnou ženskou za potrhlou misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a Toby chce co nejdříve zmizet do Los Angeles. Rozhodnou se tedy, že pojedou spolu, přičemž Bree má v plánu vysadit Tobyho u pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Citlivě zahraný film, na který určitě hned tak nezapomenu. Výborně byly podáné situace, kdy si Bree dávala pozor, ať působí žensky (hlas, intonace, pohyby těla, make-up). A takřka neuvěřitelné bylo, že Bree hrála skutečně žena. Držela jsem jí palce až do konce, svou přeměnu si zasloužila, i když s identitou svého vlastního syna si krutě zahrávala. Vyhrocený byl moment, kdy syn neznalý situace, si to se svým otcem-matkou chtěl rozdat. Pravda bolela hodně, ale věřím, že přebolela a syn ke svému rodiči našel cestu. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Bree,muž uvězněný v ženském těle a jeho právě nalezený syn Toby jsou nuceni strávit spolu pár dní. Bree touží dokončit si svůj sen a cítit aby jí okolí konečně začalo brát takovou jaká ve skutečnosti je. Toby,ptáče který se ještě pořád učí lítat a zkouší jak chutná svoboda. Naštěstí má ale v sobě tátovy geny a ty mu pomůžou nasměrovat ho do toho správnýho hnízda kam patří.....Příjemný...intimní...vtipný...něžný...fandila jsem oběma aby k sobě našli cestu........ ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Hmmm...vlastně celkem fajnový filmík, který je sice zaměřený na tématiku transsexuálů, přesto má co říci i běžnému divákovi a to je podstatný. Jako road trip bych to příliš nebral, spíš takové rodinné zobrazení vztahů, starostí a radostí... Výtku bych měl především k některým klišovitým momentům (stopař co krade auto apod.), které působí dost hloupě a zbytečně, naopak pochválit bych chtěl režiséra, že se nebojí ukázat nahého člověka na plátně bez jakýchkoli cenzur. Vím totiž jak jsou v USA na tyto věci citliví, puritáni :-D I díky výbornému songu Travelin Thru, nemůžu jít s hodnocením níž. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nebýt Felicity Huffman, kterou jsem si oblíbil díky seriálu "Zoufalé manželky", asi by mě ani nenapadlo se na tento film podívat. Herecké obsazení totiž dost ovlivňuje mé rozhodnutí film zhlédnout. Konstatuji tedy, že Felicity byla výborná, ale od samotného filmu jsem čekal něco víc. Film mi na road movie připadal krátký. Přestože postavy stihly být vyprofilovány. Co se týče osobních problémů obou hlavních hrdinů, mám na to svůj názor a ten by se jim moc nelíbil. Ikdyž na druhou stranu jejich potřeby toleruji. Stejně jako u homosexuálů, i u transsexuálů, jejich anomálii beru jako nemoc a z tohoto mého přesvědčení mě žádný vědec nevyvede. PS: Pokud je v popisu filmu "komedie", tak potom nevím, jestli jsem dostatečně vyspělý filmový divák, neboť po komedii jsem nevycítil ani stopy. Jinak herecké výkony všech účastněných byly zahrány velmi věrohodně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když je roadmovie spíš vtipný nebo drama aspoň doprovází vtipný momenty, ale to se tu prakticky neděje, je to takový osobnostní drama o chlapovi (Felicity Hoffman), kterej se chce nechat přeoperovat na ženskou a jeho synovi, kterej nemá problém se nechat ojet v kamionu. Ve svým ranku je to dobrý drama, ale přístě si dám radši něco jinýho ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Felicity Huffman přezdívala svému umělému penisu Andy. (Morien)
  • Protože se nevědělo, že film bude mít takový úspěch, po natáčení byla většina šatstva a rekvizit darována na charitu nebo do second-handů. (hellstruck)
  • Nápad napsat scénář o transexuálech dostal režisér a scénárista Duncan Tucker při rozhovoru se svou spolubydlící herečkou Katherine Connella, která ho po čtyřech měsících společného bydlení šokovala sdělením, že kdysi byla mužem. (Morien)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama