Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten film představuje naprosto pohodovou, velice inteligentní zábavu. Těžko se mi specifikuje žánr, protože je to velice bezemoční - nic dramatického, nic extra napínavého, spíše zvědavost vzbuzující. Několik kravaťáků se účastní konkurzu na blíže nespecifikovanýho papaláše, přičemž hlavní roli hraje metoda, kterou je vítěz vybírán. Při plnění úkolů přicházejí kandidáti do často nepříjemné interakce, přičemž po každém kole je jeden z nich vyřazen. Vše se odehrává na pozadí summitu MMF v Madridu, což je ale zapracováno je pomíjivě několika scénami/zmínkami. Herecké výkony jsou výborné, filmařina naprosto nerušivá. Nedávám plný počet jen kvůli tomu, že se to malinko vleče. Kdo by měl zájem o podobný filmek, který sice nemá celkově takovou vysokou kvalitu, ale za to ubíhá a dá se označit za slušný thriller, doporučuju britskou Zkoušku. Metoda atakuje 90%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5 Nesmierne zaujímavý film najmä z dôvodu, že podobné (ale nezákerné:)) manažérske výbery (assessement centrá) v praxi zostavujem, vediem a hodnotím:) Veľká škoda, že film po absolútne geniálnej prvej časti skĺzava do zamotanej hry, kde sa scenáristi akoby zasekli a prinášajú zbytočné twisty, kľučky a miestami nepochopiteľné banality (hod loptou-wtf?!). Záverom sa všetko opäť dostáva do starých dobrých koľají a posledný záber bol veľmi symbolický, či už z "mikro-ľudského" aj "makro-celosvetového" hľadiska. Výnikajúci film, ale vzhľadom na silný námet to mohlo byť ešte o malý kúsok dotiahnutejšie a vypointovanejšie... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KANDIDÁTI DOSTÁVAJÍ SÉRII TEORETICKÝCH ÚKOLŮ, NEBO PROBLÉMŮ, KTERÉ MOHOU SOUVISET S JEJICH BUDOUCÍ PRACÍ, A MUSÍ DISKUTOVAT O NEJLEPŠÍM MOŽNÉM ŘEŠENÍ“..... /// Personální ,,Big Brothers“ plný bezprostředních reakcí, instinktu (klidně toho zabijáckýho) i důvtipu. Pohovor, po jehož absolvování by člověk mohl bejt zralej leda tak pro Chocholouška. CELKEM SI TO TADY SPOLU UŽÍVÁME, NE? Jo celkem jo. Filmová divadelnost se vším všudy. Tedy hlavně herci a příběh vytvoří solidní personální depku s tím krásným vykřičníkem ... CHCEŠ SE MÍT JAKO PRASE V ŽITĚ? BUĎ SVINĚ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Divadelní hru od Jordi Galcerana ,,El método Grönholm“ jsem neviděl. 2.) Kostka byla krvavá, Bůh masakru moc komorní. 3.) Jsem personalista! (Kdo je víc?) 4.) Thx za titule ,,petrkolin“ a ,,swamp“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedna zasedačka, sedm lidí a pytel plný proradných fíglů. Mám rád tenhle typ filmů, jež dokáží z minima vytřískat naprosté maximum. Jak vyjít coby vítěz? S cynickým úšklebem přehopsat přes mrtvoly, jít stále dál a dál a neohlížet se zpět, dle hesla „po nás potopa!“?. Poslední symbolický záběr jakoby se skepticky ptal „a k čemu to celé vede?“. Ano, k čemu to celé vede… jenže – koho to zajímá? 90% Zajímavý komentář: Aiax ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychologický film o metodách výběru top managerů aneb Ten náš kapitalismus střediskový. 1) 52letý režisér angažoval typově i herecky výborné představitele (zvláště bych se zmínil o přitažlivém 32letém Eduardu Noriegovi - Carlos a o 36letém rovněž velice přitažlivém Pablu Echarriovi - Ricardo). 2) Film ukazuje v podstatě morálně bezvýchodnou situaci. Chtělo by se odsoudit zobrazované postupy jako nehumánní, typicky kapitalistické (background protestů proti MMF je čitelný). Na druhé straně však skutečně nikdo nenutí účastníky na hru přistoupit. Konec konců jde tedy více o individuální volbu mezi alternativami, které se v životě víceméně vylučují - být morální, čestný, poctivý anebo být špičkový manager. Že toto dilema je reálné, ukazuje praxe socialismu, který právě na popírání takovýchto modelů lidského chování dojel. 3) Spoiler. Rozhodnutí vyřadit Anu vzhledem k jejímu věku je naprostý nesmysl a pro mě by bylo dostatečným důvodem, proč takto hlasujícího manažera nebrat. Ale tvůrci zřejmě nechtěli racionální a rozumná rozhodnutí. Spíše jim šlo o to ukázat kapitalistický vlčí manažerský svět, kde nerozhodují argumenty, ale prostě to, jak je kdo silný nebo slabý. A nesporně Ana byla momentálně nejslabší hráčkou. 4) Gronholmská metoda, ačkoli jen fiktivní, je zřejmě dostatečně účinná a jasně pomůže vybrat nejvhodnějšího kandidáta - takového, který upřednostňuje kariéristické zájmy nad vším ostatním. Takových lidí je spousta. Ne vždy však je na ně tak dobře vidět, jako v tomto filmu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama