Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Manhattan je příjemná komedie, která potěší děti i jejich rodiče. Ve městě, které nikdy nespí, stojí dva mladí přátelé na prahu toho největšího dobrodružství ze všech. Gabe (Josh Hutcherson) a Rosemary (debutantka Charlie Ray) se znají odmalička, ale potom, co se utkali tváří v tvář v kurzu karate, se najednou oba vidí v úplně jiném světle. Kouzelné, zázračné, ale i šílené chvíle prvního zamilování - to všechno vás čeká v půvabném filmu, který pobaví celou rodinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

pepo 

všechny recenze uživatele

njn, ženské nám zatápali a zatápajú v každom veku :) Milá žánrovka, ktorá sa dá s trochou fantázie brať ako paródia na filmy Woody Allena. Nie síce tak dobré ako žánrovo spriaznené Flipped alebo My girl ale aj tak poteší. Škoda akurát konca, ktorý nedokáže vyždímať adekvátne množstvo sĺz. Ale inak pekné 7/10 ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Povinný film pre všetky decká prežívajúce prvú lásku. Keď sa v spomienach vrátim späť do tejto doby, tá moja prvá stroskotala práve vďaka nedostatku sebavedomia alebo ako sa spomína vo filme kvôli nevypovedaným maličkostiam. Prvými dvoma minútami a zvratkovou scénou sa nedajte pomýliť, nie toto nie je pokračovanie filmu Ten chlapec je postrah. Je to realistická sonda do mysle 10 ročného chalana prežívajúceho svoju prvú lásku a prvé sklamanie. Nie, žiadny americký happyend sa tentokrát nekoná (i keď som si ho podvedome prial). A možno je to tak lepšie pretože takýto je skutočný život bez prikrášlení. Po scénaristickej stránke dobre odvedená práca tak trochu pripomínajúca britský film About a boy. 75% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Pohodový film o dětském zamilování, který je něčím víc, než jen obyčejným filmem. Je příběhem jednoho chlapce, který si napřed myslí, že každá holka má svrab a od holek se drží dál, ale při karate se postupně seznamuje se sympatickou dívkou, od které se postupně zamilovává. Do toho jsou zde krásné scenérie Manhattanu. Prostě nádherná, snad i tak trochu nostalgická podívaná nejen pro děti, ale i pro dospělé a vůbec pro každého, kdo v dětství prožil nebo prožívá svou první lásku a chce si připomenout, jaké to vlastně bylo. Dějově je to dobře zvládnutý film, který má jen touhu vyprávět a nikterak netlačí na pilu, prostě vyprávění plyne a plyne a vše je v něm jaksi přirozené, prostě jako bychom opravdu sledovali reálný příběh, který se právě teď odehrává. Film je ale výborně zvládnutý i po herecké stránce, výkony dětských herců jsou velmi kvalitní a snadno uvěřitelné, hezky se na to dívá. Celkově je to svižná vtipná romantická rodinná komedie o dětech pro děti, ale nejen pro ně. Já jsem si celý film perfektně užíval a velmi se mi líbil. Na maximální hodnocení to není, ale mnoho nechybělo. Čtyři hvězdičky tomuto filmu ale sluší také. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako film k ranní snídaně u televize je to opravdu milé, mladí herci sympatičtí a celý film se vede v duchu oddechové podívané. Pokud si však z těchto dětských patálií chcete odnést něco víc, máte smůlu. Nabídka je opravdu skromná, jeden chlapec, jedna dívka a dvě slova "miluji Tě", které by každé dítě ve filmu řeklo každému za trochu čokoládové zmrzliny:). Josh Hutcherson je však docela výrazný a až vyroste, mohl by být zajímavým hercem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy o detských láskach a ich nástrahách mám veľmi rád (ako napr. Flipped, Moonrise Kingdom, Fan chan a pod.). Little Manhattan bol pre mňa príjemným filmom s dôvtipom, nápaditosťou a typickou detskou domýšľavosťou - a to je presne to, čo od filmov tohto typu očakávam. Vnútorný monológ Gabea, ktorý nás sprevádzal celým filmom bol veľkým pozitívom, ktorý to ešte viac potiahol vyššie. Taktiež aj scenérie New Yorku. Bolo zaujímavé sledovať vývoj vzťahu hanblivého Gabea a jeho femme fatale Rosemary (mimochodom veľmi šarmantná dievčina). Občas síce trochu infantilne a impulzívne, ale asi aj to k tomu patrí. No celkovo dosť vydarené, dokonca sa podarilo aj obísť klasickú klišovitú šablónu a malo to v sebe aj kus realistického pohľadu na svet a pekné posolstvo! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Charlie Ray během natáčení značně vyrostla, a tak musel Josh Hutcherson stát na krabici, aby v některých scénách dosáhl její výšky. (Fugas.cz)
  • První pusa Gaba a Rosemary byla i první životní pusa pro Joshe Hutchersona a Charlie Ray. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama