Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Vcelku solidní žánrová podíváná, která (jak už tu bylo mnohokrát řečeno) po slibném rozjezdu a dobrém prostředku upadá někam do hlubin akčních béček. Ke konci už scénáristovi asi došel dech, protože po všech těch peripetiích s obviněním Michaela Douglase, působí odhalení skutečného zrádce přinejmenším směšně. Celkově tedy slušný průměr, který určitě nenudí, jen ke konci poněkud klopýtá. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| STRÁŽCE je opravdu nezáživný a nudný film, který snad ničím ani nezaujme. Chtěl jsem dát jen tu 1*, bylo to zhruba na hraně mezi 1/2*, ale nakonec jsem tu nejslabší možnou druhou dal. Ve filmu je ale cítit jistá kvalita a dva výborní herci Michael Douglas a Kiefer Sutherland. To jsou asi tak jediné klady. O akci tu moc nejde. Od poloviny filmu tu započnou přestřelky, které jsou tak nějak průměrně natočeny – je to spíše takový nutný doplněk k filmu. Abych se pravdu přiznal, tak jsem se dost ztrácel v ději. Tvořilo ho dost postav a nějaká ta pointa či rozuzlení? Sotva jsem postřehl, že tam něco takového bylo. Určitě jsou horší filmy, zas tak kritický být nechci, ale i tak jsem čekal o něco lepší snímek. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já čekal film, kde Američani budou ti nejlepší a teroristi verbeš, která chce zneškodnit chudáka prezidenta. Patriotismus je tu sice na ráně, hlavně ze strany Michaela Douglase, ale překvapivě na svůj věk svoji úlohu zahrál opravdu skvěle. Dále mu sekunduje jeho pobočník Kiefer Sutherland a je jasné, že právě na těchto hercích film bude stavět i když se v pozadí objevuje nádherná Eva Longoria. Ač se to nezdá, i přes svoje hodnocení, které tu film má, bavil jsem se po celou dobu sledování. Strážce ubíhal svižně, akčně a hekticky tak jak mám u těchto filmů rád. Krapet mi to sice zkazil konec, ale na to, že jsem čekal naprosto něco jiného jsem byl vcelku mile překvapen. --- Pohyb Sincinety určí ASP - Co to znamená? - Až se postaví...teda ne tobě ! ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zezačátku sice možná trošku vleklejší a rozkecanější, ale jakmile přijde na scénu Sutherland, začnete si libovat v luxusních slovních přestřelkách s Douglasem a později i v přestřelkách o život prezidenta. Zoufalá Longoria není tak zoufalá, ale je jasné, že jí tu máme spíše pro oko, Basinger nezklamala, role první dámy se zhostila více než se ctí. Poslední třetina filmu rozjede tu pravou podívanou, ano jedná se o víceméně klasickou americkou akčňačku, ale výborně natočenou. Závěr - film nabušený hereckými esy, možná lehce bezduchý a spíše klasičtějšího rázu, ale já se bavil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nahlédnout do života prezidentské ochranky je již samo o sobě zajímavé. Zajímavý je také děj, i když předem víte, že tohle špatně skončit nemůže. Zajímavé je také herecké obsazení, ale bohužel si uvědomíte, že všichni kolem nás stárnou. Finále se opravdu moc nepovedlo. Vzhledem k tomu, jak se celý příběh důmyslně kombinovalo a vymýšlelo tak bylo bezmyšlenkovitě odfláknuto. Příznivci 24 hodin budou spokojeni s K.Sutherlandem, M.Douglas ,,schází" pouze věkem a E. Longoria je zde pro parádu. Jednoduše řečeno, každý si zde najde to svoje. P.S. je to opravdu celkem hezká ženská! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)
  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama