Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Skupina profesionálů se sešla, aby natočili debilní historku. Hlavní role jsou obsazeny skvěle, režisér Clark Johnson má cit pro budování napětí a postupné rozplétání konspiračních nitek, ale ani schopný tvůrčí tým nemůže zamaskovat slabý scénář, který má rafinovaný začátek, slušně dynamický prostředek a konec o ničem, který vyšumí tak nepěkným způsobem, že se fíling z filmu propadá o několik pater. Jakoby se nevalné závěrečné scenáristické kličky odrazily i na Johnsonovi, který z civilního špionážního thrilleru v posledních třiceti minutách přesedlá na dost slabé akční béčko. Veliká škoda, jiskření mezi Douglasem a Sutherlandem je na pět hvězdiček… ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Víte, s tímhle filmem je to stejné jako s rohlíkama. Přijdete do krámu a mají jich tam spoustu. Nejsou sice všechny docela stejné, ale jsou si velmi podobné. Tak je to i s tímhle filmem. Podobný námět jako spousta jiných filmů, víte co vás čeká a jak to dopadne, což u rohlíku víte většinou taky. Nakonec bývalí dobří přátelé k sobě zase najdou cestu, zatímco poslední trosky KGB jsou rozprášeny výkonnými agenty tajné služby, což se rohlíkům pravděpodobně nestává a právě za tuto "nevšední" invenci dávám filmu dvě dozlatova upečené hvězdičky. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| STRÁŽCE je opravdu nezáživný a nudný film, který snad ničím ani nezaujme. Chtěl jsem dát jen tu 1*, bylo to zhruba na hraně mezi 1/2*, ale nakonec jsem tu nejslabší možnou druhou dal. Ve filmu je ale cítit jistá kvalita a dva výborní herci Michael Douglas a Kiefer Sutherland. To jsou asi tak jediné klady. O akci tu moc nejde. Od poloviny filmu tu započnou přestřelky, které jsou tak nějak průměrně natočeny – je to spíše takový nutný doplněk k filmu. Abych se pravdu přiznal, tak jsem se dost ztrácel v ději. Tvořilo ho dost postav a nějaká ta pointa či rozuzlení? Sotva jsem postřehl, že tam něco takového bylo. Určitě jsou horší filmy, zas tak kritický být nechci, ale i tak jsem čekal o něco lepší snímek. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Do tři čtvrtin mimořádně svižný a sebeuvědomělý žánrový film, poslední čtvrtina je bohužel dost degradující, protože všechny otázky už jsou de facto zodpovězené a jde "jenom" o finální akční dovětek, který už nemá na co odpovídat. Ten se však - obzvláště pak ve stávající podobě - k víceméně sofistikovanému vyprávění, které předcházelo, vůbec nehodí a zásadně narušuje strukturu filmu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byť je finále scénáristicky možná nešťastné a schéma příběhu trochu okoukané, mám z filmu dobrý pocit, protože se evidentně všichni včetně herců i tvůrců snaží. Clark Johnson servíruje další akční dobrodružství, které se k cíli přibližuje dynamickým a vyrovnaným krokem energického běžce, až v poslední půlhodině si snímek špatným došlápnutím (scénáristickým tahem) způsobil bolestivý (pro diváka) výron. Do cíle se přeci jenom ale dobelhal a podpořila ho v tom i velice výrazně dobrá hudba. Michael Douglas je sice při sledování nenápadný jako inkoustová kaňka, jinak ale svoji roli zvládl ve věku 62 let pozoruhodně působivě. Z herce Kiefera Sutherlanda jsem měl nejlepší pocit v Telefonní budce, když byl pouze slyšet jeho charismatický hlas, je sice pravdou, že jeho slovní přestřelka s Douglasem je výborná, avšak po celý děj nosí jeden a ten samý obličej. Poměrně slušně působí různé technické vymoženosti, takže film na takové deštivé všední dopoledne (jako je to dnešní) funguje docela obstojně. 70% 78 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama