Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byť je finále scénáristicky možná nešťastné a schéma příběhu trochu okoukané, mám z filmu dobrý pocit, protože se evidentně všichni včetně herců i tvůrců snaží. Clark Johnson servíruje další akční dobrodružství, které se k cíli přibližuje dynamickým a vyrovnaným krokem energického běžce, až v poslední půlhodině si snímek špatným došlápnutím (scénáristickým tahem) způsobil bolestivý (pro diváka) výron. Do cíle se přeci jenom ale dobelhal a podpořila ho v tom i velice výrazně dobrá hudba. Michael Douglas je sice při sledování nenápadný jako inkoustová kaňka, jinak ale svoji roli zvládl ve věku 62 let pozoruhodně působivě. Z herce Kiefera Sutherlanda jsem měl nejlepší pocit v Telefonní budce, když byl pouze slyšet jeho charismatický hlas, je sice pravdou, že jeho slovní přestřelka s Douglasem je výborná, avšak po celý děj nosí jeden a ten samý obličej. Poměrně slušně působí různé technické vymoženosti, takže film na takové deštivé všední dopoledne (jako je to dnešní) funguje docela obstojně. 70% 78 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vemte si Osobního strážce, zkřižte jej s Úhlem pohledu a dostanete tento film. Je to svižné, má to skvělé obsazení (Douglas na svůj věk hraje stále dobře, Sutherland si možná ani neuvědomil, že netočí dalšího Bauera :-)) a Eva Longoria Parker… no řekněme to tak, kde jí chybí něco navíc v herectví, tak tam je to vyváženo na kráse, takže taky spokojenost… :-) A čert vem nějakou logiku (opravdu jsou otisky prstů hotovy za 20 minut?) Pokud se vám fakt nechce přemýšlet, ale zároveň nechcete trávit čas u nějakého stupidního filmu, tak můžete zkusit tenhle. Myslím, že byste neměli být zklamaní… ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Čtyřiadvacítka" mixnutá s Nepřítelem státu, na což se velmi dobře dívá. I když zpracování patří bohužel spíše k průměru, i tak se při tomhle krimi - thrilleru dobře bavíte, což je jedině dobře. Kiefer je pro role agentů a vůbec všemožných strážců zákona jako stvořený ( pořád vidím Jacka Bauera ), ale bohužel hraje ty druhé housle. Ty první totiž dostal na starost chytrý Michael Douglas, který se ohání vším možným, aby se očistil. No víc takových filmů by neuškodilo, avšak trošku zapracovat na scénáři ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jak funguje Tajná služba a jak dokáže chránit prezidenta. Když jsem viděl jaké zabezpečení musí mít atentátníci, vzdal jsem se myšlenky atentátu na Klause. Douglas zahrál v tomto filmu dobře. Na druhou stranu bych ho chtěl vidět, jak by dokázal zahrát, že milujie Livii Klausovou. To by totiž byl výkon na Oscara. Tenhle film sice na Oscara není, ale pro slušný tempo, dobrý napětí, přijatelnou akci si ty čtyři hvězdičky zaslouží. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Proč to povzdechnutí? Protože zahodit dobře, kvalitně rozjetý film, se zajímavým námětem i zápletkou a dobrým hereckým obsazením je opravdu škoda. Nebýt toho tuctového konce, jenž je podobný laciným béčkovým sourozencům, bylo by to na 4*. Takhle musím jednu bohužel ubrat. Bohužel, protože cca 3/4 filmu byly na 4*. Tak snad příště... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Filmový konzultant z tajné služby, který připravoval herce na natáčení říkal, že Eva Longoria měla během cvičení střelby vyšší skóre než 90 % jejích kolegů. Longoria získala zkušenosti se zbraněmi, neboť jí otec brával na střelnici. (imro)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama