Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Kubick 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Proč to povzdechnutí? Protože zahodit dobře, kvalitně rozjetý film, se zajímavým námětem i zápletkou a dobrým hereckým obsazením je opravdu škoda. Nebýt toho tuctového konce, jenž je podobný laciným béčkovým sourozencům, bylo by to na 4*. Takhle musím jednu bohužel ubrat. Bohužel, protože cca 3/4 filmu byly na 4*. Tak snad příště... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento druh filmov... Konšpirácie, napätie, akcia... Lenže tieto tri ingrediencie sú v tomto filme veľmi málo využívané... Vzťahové pozadie je zaujímavé, ale ponúkalo oveľa viac možností... Douglas je starý a akcia nieje dostatočné svižná - dokonca ani auto-naháňačka (a pritom v komediálnom Pokiaľ nás smrť nerozdelí som mu uveril každý úder)... Slabé tri hviezdy... Radšej si pustite ešte raz skvelú TLMOČNÍČKU alebo príjemnú VRAŽDU V BIELOM DOME... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Grrrr, už to, že je film vysílán v hlavním vysílacím čase ve smrdutém kanále plném nevábných splašků TV hovNOVA mě mohlo varovat, abych si o kvalitě "Strážce" nedělala přehnané iluze. Ach jo, tak stará a pořád tak naivní... Začátek ještě vypadal poměrně solidně, manévry tajné služby působily autenticky. Říkala jsem si: "Hmm, to by mohlo být na 4*!" Potom to začalo malinko nudit (3*), pak mě Michael "obšourník" Douglas a Kim "štětka" Basinger nepřekvapili... no a potom se mi začala každou chvíli drát na jazyk nějaká otázka: proč agenti v akci nemají neprůstřelné vesty? Když ji Douglas má, tak proč ho nestřelí do nohy nebo třeba do prdele a radši ho nechají utéct? Kde vzal jistotu, že bába bude volat hned a ne v okamžiku, kdy vyndá krabičku s odposlechem, lokátorem, či co to tam měl vopchané? Jak tak rychle zjistil, kam vlastně volá? A jak to tak rychle zjistili jeho pronásledovatelé a jaktože byli s Douglasem na místě skoro současně? Kde vzal kolegovo heslo? Jaktože nikoho netrknul chybějící test šéfa? Proč si může první dáma pobíhat v okamžiku ohrožení bez jakékoliv ochranky, kde ji zrovna napadne? Proč v tom poletuje tolik bohů ze stroje? Proč se mi ze závěru chtělo blinkat? Proč se ze zápletky vyklubala taková plytká, chudobně zrežírovaná srajda? Zkrátka: proč se v tom filmu všichni chovají jako dementi? To se radši potřetí podívám na výborného "Nepřítele státu" nebo popáté na skvělého "Uprchlíka", než absolvovat repete (pod)průměrného "Strážce". 48% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 30.12.2010 - Film je jasný ODPAD!, ale za 5 hviezdičkový slovenský dabing si tie 3 hviezdičky zaslúži. Jacka Bauera totiž môže dabovať jedine MAROŠ KRAMÁR. Som rád, že si to v MARKÍZE (narozdiel od chorých mozgov pripravujúcich kedysi dabing 24 pre STV) uvedomili. (30.12.2010) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a napínavý film s hvězdným hereckým obsazením. Svůdná Eva Longoria a půvabná Kim Basinger, které rolička elegantní první damy skutečně sedla. Výborný výkon podali i Michael Dougles a Kiefer Sutherland. Zajímavá a svižná zápletka, opět je lepší původní zvuková verze než český dabing. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno