Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Můj dojem byl po shlédnutí takový, že některé vtípky působily hodně povedeně (např. ten s kradením vajec), u kterých jsem se dost nasmál. Některé zase byly totálně mimo mísu a trapné (např. porovnávání vlasů). No a některé byly až tak moc trapné, že byly svým způsobem taky směšné (indiánská stezka, ptačí let). Celkově je to však naprosto průměrná komedie, která ničím zvláštním nepřekvapí. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na základní škole jsem se dozvěděl leccos o plžích, gravitačním zrychlení a 9. sjezdu KSČ, ale informace o expedici Meriwethera Lewise a Williama Clarka mi byly zatajeny. Proto nejsem překvapen, že jsem se nic nedozvěděl ani o konkurenční výpravě Leslie Edwardse. Naštěstí se ke mně dostal tento historický skvost, který mi objasnil to, kdo vlastně vyhrál, jak se kradou orlí vejce a že pro skutečného dobrodruha není vodopád důvodem k vystupování z lodi. Taky mi ukázal indiánku, se kterou bych byl ochoten sdílet vigvam a ten zbytek bych si dovolil označit za sympatický, lehce zábavný průměr. ()

Reklama

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Viděla jsme ten film předtím, než jsem začala sledovat Přátele. Proto nyní už mám pocit, že si Chandler odskočil z New Yorku, vycestoval v čase, aby se účastnil výpravy k Tichému oceánu. Perry asi nic jiného než Chandlera neumí zahrát. Každá z postav je něčím zajímavá, v podstatě se nesetkáte se stejnými lidmi, vzájemně se doplňují, i když některé vtípky jsou trochu ostřejší a osobně bych se bez nich obešla. Ale celkově mám ten film ráda, je to pro mě tak trochu citová záležitost, pro odpočinkový večer ideální. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že tato komedie není přehnaně trapná ani nechutná. Ústřední dvojice Chris Farley a Matthew Perry funguje velmi dobře a zejména Chris Farley jako bodrý vidlák zvedá tuto komedii o jednu hvězdu výše. Vtipů se dočkáte dost a scénář je velmi vyvážený, nedočkáte se nudného místa a prohlédnete si i pár pěkných přírodních lokalit. Ideální odpočinkový film a divím se, že jsem jej neviděl v televizi dříve, podle mě je to neprávem opomíjený pohodový film pro celou rodinu. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Nářezová komedie, která baví od začátku až do konce nespočtem srandovních situací a především naprosto ultimátních gagů, kterým jsem se musel pořádně zasmát. Z postav nejvíce vyniká Hunt, jehož scéna s orlem je zkrátka geniální. Ikdyž příběhové poněkud jednoduchý, tak na druhou stranu docela povedený, komicky pojatý pohled na osídlování Ameriky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)
  • V okamžiku, kdy se Pratt (Hamilton Camp) shýbá pro Bidwellovo (David Packer) ukousnuté ucho, prozpěvuje si melodický úryvek písně "Lullaby" autora Johannese Brahmse. Ta v době, kdy se film odehrává, ovšem neexistovala. (Conspi)
  • I poté, co Guy Fontenot (Eugene Levy) Bidwellovi (David Packer) ukousne jeho ucho, je možno jej po zbytek filmu přesto vidět. (Conspi)

Reklama

Reklama