Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

Tomco 

všechny recenze uživatele

taka mila nenapadna oddychovka na rodinny podvecer. svet podla garpa nikoho neurazi, sem tam prijemne pobavi a vdaka dlhej stopazi aj ponudi, ale v konecnom dosledku je to vyborna vecicka na vypnutie mozgu. a prekvapila ma glenn close, nie svojim vykonom, ale mladickym sarmom, ktory som u nej necakal. celkom sexi zenska :). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem knihu necet, tak tady nebudu fnukat jak vsichni ostatni, protoze me se to proste libilo. Je sice fakt, ze jsem cekal neco drobet jinyho, takovy to klasicky drama o trochu dementovy, co dokaze nejaky velky veci a misto toho sem dostal naprosto normalniho hrdinu zijiciho celkem normalni zivot, ozvlastnenej hlavne postavou jeho matky a par silnejma situacema. Film je takovyto klasicky komedio drama, takze je to celou dobu zabavny, ale valet se smichy nebudete a zaroven neni nouze o smutny a dojemny momenty. Navic je film paradne natocenej, tech necelejch 140 minut slusne odsejpa a sesla se tu paradni herecka sestava v cele s perfektni Close a lehce slabsim, ale taky perfektnim Williamsem. Lithgow taky hraje slusne, ale nak se nemuzu prenest pres to, ze hraje zenskou. Lepsi 4*. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Narodíte-li se milující, excentrické matce a otce znáte jen z vyprávění coby ne zcela dobrovolného dárce spermatu, můžete očekávat zajímavý život s mnoha dramatickými zvraty, život plný smíchu i pláče. Mám tenhle typ filmů ráda, ale na tomhle mi něco nesedělo - tempo mi přišlo nevyvážené (občas se to táhlo jak sraní hladového), dramatické okamžiky nevyvolávaly tak silné emoce, jak měly... Nemůžu mluvit přímo o zklamání, "Svět podle Garpa" byl dobře obsazenou příjemnou podívanou, ze které se určitě dalo vyždímat víc. Jedno tomuhle snímku ovšem upřít nemůžu: vyvolal ve mně náramnou chuť přečíst si Irvingovu předlohu a za to uznale smekám tupé - vždyť v tom není jediná kosmická loď, žádný emzák, ani krvelačná monstra zpod postelí, vraždící psychopat či alespoň udatní rytíři beze cti a svědomí! 68% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ukamenujte mě, ale knížku jsem nikdy nedočetla. Skončila jsem kdesi v první třetině, když jsem zjistila, že ani přeskakování všech Garpových povídek - které mi od počátku lezly významně na nervy - mě nedonutí prokousat se příběhem až do konce. Film jsem si pustila s jediným záměrem: konečně se dozvědět, jak tato Irvingova kniha nakonec skončí. Teď to vím a spokojeně se můžu přesunout zas o dům (film / knihu) dál. Jsem asi zaujatá, ale ani knižní, ani filmová verze se do mé síně slávy nedostane. Kniha prostě jen proto, že mi přišla nudná, film pro to, že mi přišel nezajímavý (asi už to automaticky vyplývá z mého subjektivního náhledu na knihu). Jednu poznámku na závěr si ale neodpustím. Pokud se nějaký fanoušek pana Irvinga bude v budoucnu pokoušet zfilmovat jeho nejslavnější dílo, bylo by možná lepší udělat z toho seriál, aby se nestalo, že celý život Jenny před narozením Garpa bude shrnut v úvodních pěti větách (včetně velmi zvláštní scény s otěhotněním). A taky by možná nebylo od věci obsadit do role matky a syna herce, které dělí víc jak pět let. Skutečně by to působilo líp. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Skvely film natočeny podle literarní predlohy s vybornym hereckym vykonem Williase.Je jasne ze film se neda moc s knizkou srovnavat protoze ta byla naprosto famozní ale myslím si ze film v kostce ukazuje životní príbeh T.S.Garpa.Bylo to opravdu koukatelne a nektere sceny byli opravdu stejně vybarveny jak sem si je predstavoval v knize. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • John Irving komentoval první pokus převést jeho knihu "Svět podle Garpa" na filmové plátno slovy: „Nevadí mi, co tam dali, ale to, co vynechali. Je to jako by hodili rodinu do pračky, ale čekal jsem neco horšího.“ (Zuzanka.R)

Reklama

Reklama